Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

meeting-προς-μεταμόρφωση-της-λουκίας-μιχαλοπούλου



Το καφέ των εκδόσεων Γαβριηλίδης στο Μοναστηράκι, από τότε που με πήγε ο Λευτέρης Ξανθόπουλος εν είδει ρεπεράζ για το ντοκιμαντέρ, έχει γίνει κάτι σαν ορμητήριο όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται μ' αυτό τον τελευταίο καιρό. Δίπλα ακριβώς, στις εγκαταλειμμένες αποθήκες της παλιάς βιοτεχνίας ρούχων του κυρ-Δημήτρη, θα γυριστούν οι εξωτερικές, αλλά και οι εσωτερικές δραματοποιημένες σκηνές. Τα συγκεκριμένα γυρίσματα δρομολογούνται για την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Από το πρωί εκείνης της μέρας, πολύ νωρίς δηλαδή, λέμε να γυρίσουμε και την πλέον δύσκολη σκηνή του ντοκιμαντέρ: μέσα στην πλατεία Εξαρχείων να τοποθετηθούν ακανόνιστα περίπου τριάντα άνθρωποι ντυμένοι με λευκές ρόμπες (ζουρλομανδύες;) και ανάμεσα τους η Λουκία Μιχαλοπούλου να τους απευθύνεται με ποιητικές φράσεις της Κατερίνας Γώγου, του Αντρέα Παγουλάτου, της Στέλλας Βλαχογιάννη και κάποιων άλλων ποιητών που έχω ξεχωρίσει, Ελλήνων και ξένων, μεγάλων και νεότερων, γνωστών και αγνώστων! Τέλος πάντων, πριν από λίγη ώρα στο καφέ του Γαβριηλίδη "συνεδριάσαμε" με την ενδυματολόγο Γιούλα Ζωιοπούλου, τη μακιγιέζ Εύη Ζαφειροπούλου και τον βοηθό μου τον Θρασύβουλο για το πως θα φέρουμε την ηθοποιό Λουκία Μιχαλοπούλου πιο κοντά στο στυλ της Γώγου - ερμηνευτικά η Λουκία τό'χει κι αυτό είναι το ζητούμενο, διότι από εμφανισιακής άποψης φυσικά και δεν ψάχνουμε τη σωσία της μακαρίτισσας. Περισσότερο ένας ρόλος - παραπομπή στη Γώγου και την προσωπικότητα της θα είναι η σύντομη παρουσία της Λουκίας στο ντοκιμαντέρ. Τα είπαμε, λοιπόν, τα βρήκαμε, τα συμφωνήσαμε (εγώ μάλιστα δύο φορές έκανα το τραπέζι μουνί καπέλο, σκορπίζοντας τους καφέδες με τις νευρωτικές αδέξιες κινήσεις μου) και τώρα τον λόγο έχει ο Χρόνης, ο καλύτερος κομμωτής - περουκιέρης του ελληνικού κινηματογράφου! Όσο για τις υπόλοιπες συνεντεύξεις αυτών που έχουν μείνει, επίσης δρομολογούνται για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

* στη photo, από αριστερά η Εύη Ζαφειροπούλου, η Λουκία Μιχαλοπούλου, η Γιούλα Ζωιοπούλου και ο Θρασύβουλος Καλαϊτζίδης.

8 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ είπε...

Α

BOSKO είπε...

Β

* ο επόμενος να πει Γ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ είπε...

θα μπορούσε να είναι επιφώνημα για τα ωραία πράγματα που κάνεις. Συγγνώμη αλλά μπερδεύτηκα με τον κωδικό μου. Η Λουκία είναι καταπληκτική και το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο.

BOSKO είπε...

νά'σαι καλά, σ' ευχαριστούμε!
χιούμορ έκανα πριν, καθ' ότι προσφερόταν το επιφώνημα!

despinach. είπε...

ε, λοιπόν θα πω Γ (ουστάρουμε)! :)

Jirashimosu είπε...

Αυτό το πλάσμα! Φτιαγμένο μόνο για τα καλύτερα.
Καλή επιτυχία Αντώνη. Ανυπομονούμε!

BOSKO είπε...

Jirashimosu...
τέτοια να ακούει (διαβάζει) η Λουκία να χαίρεται, γιατί το αξίζει πάνω απ' όλα!

BOSKO είπε...

despinach. ...
Δ εν θα διαφωνήσω καθόλου ως βασικός συντελεστής της δουλειάς αυτής:-))