Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

review-από-τη-δισκοπαρουσίαση-του-χρήστου-κωνσταντόπουλου

Από τον Ιανό της Σταδίου ξεκίνησε ο Προορισμός του τραγουδιστή και τραγουδοποιού Χρήστου Κωνσταντόπουλου, που γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια ως ερμηνευτή του Νότη Μαυρουδή στη δισκογραφία και σε συναυλίες.
 Έτσι, η συμμετοχή του Μαυρουδή στο πάνελ ήταν επιβεβλημένη. Ο σημαντικός κιθαριστής και συνθέτης στην ομιλία του μάς γνώρισε τον Κωνσταντόπουλο και όχι μόνο: Αναφέρθηκε δηλαδή και στην κρίση της δισκογραφίας, στη σύγχρονη κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την ενορχήστρωση του Προορισμού με την έντονη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων, που - κατά τη γνώμη του - δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μία κλασική μεγάλη και συμβατική - κατά τη γνώμη μου - ορχήστρα.
 Ο Νότης Μαυρουδής υπήρξε γενναιόδωρος στο λόγο του για τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο, με τον οποίο - όπως είπε - οι δρόμοι τους χάθηκαν, αλλά το κοινό αισθητικό τους ζητούμενο παρέμεινε αναλλοίωτο. Εγώ πάλι στη δική μου, αρκετά πιο σύντομη ομιλία, αναφέρθηκα στη μικρή συνεργασία που είχαμε με τον Κωνσταντόπουλο και σε ορισμένες μουσικοκριτικού χαρακτήρα λεπτομέρειες για τον Προορισμό του.

Αμέσως μετά το λόγο είχε η ίδια η μουσική! Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, την εταιρεία του - το CD κυκλοφορεί από την PHONOGRAPH - και όλους τους συντελεστές της δουλειάς, ανέβηκε στο stage και με τη συμβολή του συνθέτη Γιώργου Δίπλα στο πιάνο και το ακορντεόν παρουσίασαν έξι από τα, συνολικά δέκα, ηχογραφημένα κομμάτια.
 
Εξαιρετικός ερμηνευτής, με φωνή καθαρή και δυνατή, και με περίσσια θεατρικότητα, ο Κωνσταντόπουλος τραγούδησε το Αερόστατο, το Θηρίο, τα Δυαράκια, τον Δράκο Χρόνο - κομμάτια με ραδιοφωνικό air play που φανέρωσαν τις επιρροές του όχι μόνο από το δέντρο της ελληνικής μουσικής, αλλά και από τη διεθνή pop - rock σκηνή. Είμαι πραγματικά περίεργος για το ποια ραδιόφωνα θα στηρίξουν τη δουλειά του νέου αυτού καλλιτέχνη που ζει στην Πάτρα και που έχει να παλέψει με...θηρία. Τουλάχιστον ότι είχε να κάνει αυτός τελείωσε εδώ με την έκδοση ενός αξιόλογου δίσκου. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδος ο Προορισμός του και σύντομα να κλείσει πολλά live στο πλαίσιο προώθησης των τραγουδιών του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Νίκη Κωνσταντοπούλου, ποιήτρια και αδερφή του δημιουργού (υπογράφει τους στίχους σε τέσσερα τραγούδια, μελοποιήσεις από την ποιητική συλλογή της με τίτλο Απόψε νιώθω μια ντροπή), ο Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης (δικοί του στίχοι στα δύο τελευταία κομμάτια του CD), αλλά και η συνθέτρια - ερμηνεύτρια Μαρίκα Κλαμπατσέα, δηλωμένη φαν του Χρήστου Κωνσταντόπουλου! 

* Ευχαριστίες στη Χρύσα Σοφρωνά για τις photos του post!

Δεν υπάρχουν σχόλια: