Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

μουσικοί-σταθμοί-στα-ίχνη-του-Ελ-Γκρέκο-με-τους-Εν-Χορδαίς-και-τη-Μαρία-Φαραντούρη

Η συναυλία «Μουσικοί Σταθμοί στα ίχνη του Ελ Γκρέκο»…
είναι μια δυναμική σύμπραξη του συγκροτήματος «Εν Χορδαίς» με τη Μαρία Φαραντούρη και το Ensemble Constantinople, το οποίο αποτελείται από τον Κιά Ταμπασσιάν (περσικό σέταρ, τραγούδι), τον Πιερ-Υβ Μαρτέλ (βιόλα ντα γκάμπα), τον Ενρίκ Σολινίς (μπαρόκ κιθάρα και θεόρβη), τον Ζιά Ταμπασσιάν (κρουστά) και τη Σουζί Λεμπλάν (τραγούδι). Μαζί τους εμφανίζονται ακόμη η χορωδία «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» (διεύθυνση: Αχιλλέας Χαλδαιάκης) και ο διεθνούς φήμης ιταλός τενόρος Μάρκο Μπίσλεϊ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχουν ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης και ο Κιά Ταμπασσιάν. Το συγκρότημα «Εν χορδαίς» απαρτίζεται από τους: Κυριάκο Πετρά (βιολί), Κυριάκο Καλαϊτζίδη (ούτι), Δρόσο Κουτσοκώστα (τραγούδι), Άλκη Ζοπόγλου (κανονάκι) και Πέτρο Παπαγεωργίου (κρουστά). Στη συναυλία της 27ης Νοεμβρίου συμμετέχουν επίσης ο Ηλίας Ανδρεουλάκης (κρητική λύρα) και ο Κάρολος Κουκλάκης (κρητικό λαούτο).
Ποια ήταν η σχέση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου με τη μουσική; Πώς επηρέαζε το ζωγραφικό του έργο την έμπνευση και την καθημερινότητά του; Ποιες μυστικές διαδρομές συνδέουν τη μουσική της εποχής του με τους αξεπέραστους εικαστικούς κώδικές του;
Τις δικές του μουσικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα δώσει το συγκρότημα «Εν Χορδαίς», με τη συναυλία «Μουσικοί Σταθμοί στα ίχνη του Ελ Γκρέκο», την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου (ώρα: 20.30), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Επιλογές. Το πολυβραβευμένο σχήμα, το οποίο αναδεικνύει την ελληνική και μεσογειακή μουσική κληρονομιά και έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράττει με διακεκριμένους ιταλούς και ιρανοκαναδούς καλλιτέχνες, τον διεθνούς φήμης ιταλό τενόρο Μάρκο Μπίσλεϊ, την καναδή σοπράνο Σουζί Λεμπλάν και τη Μαρία Φαραντούρη που συνεχίζει να ανιχνεύει καλλιτεχνικές συγγένειες και εσωτερικά μουσικά τοπία και η οποία θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο αλλά και μεσαιωνικά τραγούδια.Απόψε στις 20.30 στην αίθουσα ''Χρήστος Λαμπράκης'' του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: