Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

diary

 











Με συγκίνησε ο Τσίπρας στις προγραμματικές κυβερνητικές δηλώσεις του. Και τα μισά να υλοποιηθούν απ' αυτά που μας είπε, πάλι ευχαριστημένοι θα είμαστε. Ε, ναι, δεν πήγαινε άλλο με τους μαλάκες και τα φασισταριά σε α΄πλάνο τα τελευταία χρόνια. Μου άρεσαν οι αναφορές του στον Μανώλη Γλέζο και το ζήτημα του κατοχικού δανείου, στην αναδιάρθρωση του Συστήματος Υγείας και της Παιδείας, ακόμη και στην ανασύσταση της ΕΡΤ. Ξέρουμε ωστόσο πως το παιχνίδι με τους εταίρους της Ευρώπης δεν είναι καθόλου εύκολο και ενδεχομένως να βγούμε ζημιωμένοι, αφενός όμως τέρμα με την κινδυνολογία και, αφετέρου, τι είχαμε - τι χάσαμε στο κάτω - κάτω της γραφής. Καλά θα κάνουν τα ΜΜΕ, επίσης, να πάψουν ν'ασχολούνται με το πως κοιμάται ή τι τρώει ο Γιάνης Βαρουφάκης, διότι δε θέλει πολύ να τον κατεβάσουν στο δικό τους επίπεδο, αυτό του θεάματος δηλαδή, κάνοντας τον τελικά έναν γραφικό αντιρρησία των ''πρωτόκολλου'' και υποσκελίζοντας κάπως τις γνώσεις του στην οικονομία, ακόμη και τον ισχυρό λόγο του. Για να δούμε τι θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες...Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον δεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις σαν να βλέπουμε θρίλερ αγωνίας, αλλά το αγαπημένο μας σήριαλ στην TV - τέτοια εμπιστοσύνη αποπνέει η νέα κυβέρνηση, που εάν ξαναγίνονταν αύριο εκλογές μπορεί και να συγκέντρωνε το 60% του ελληνικού λαού!
Μεγάλη ανακούφιση! Που ο κόσμος περιμένει με χαρά να καταργηθεί το πεντάευρω στα νοσοκομεία, που οι μπάτσοι δεν συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις - στις μέχρι τώρα τουλάχιστον - και που πιθανώς να μη ξαναδιαπομπευθεί από κανέναν γελοίο υπουργό καμία μειονότητα στη χώρα αυτή. Για να δούμε...Αυτό λέμε και ξαναλέμε: Για να δούμε...

















Αύριο βράδυ θα συναντήσω τον συνθέτη Γιάννη Σπανό, όχι με αφορμή την παρουσίαση του τεύχους του ''Μετρονόμου'' που είναι αφιερωμένο σ'αυτόν, αλλά την επικείμενη συνέντευξη του στην έντυπη LIFO. Αν έχουμε το χρόνο και αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης το μαγνητοφωνάκι θ' ανοίξει και ο Σπανός θα απαντήσει στις ερωτήσεις μου. Μακάρι, γιατί είναι ένας δημιουργός που σέβομαι πολύ και τόσα χρόνια δεν έτυχε να συναντηθούμε.
 

















Με τη Φαραντούρη κανονίζουμε και τη νέα μάζωξη μας στην ''Κόκκινη Κλωστή'', αυτή τη φορά με τη Μαρίζα Κωχ πού'χει να τη δει καιρό και την πεθύμησε, αλλά και τη Γιώτα Γιάννα. Με τη Γιώτα έτυχε να μας δει σε μια επανάληψη του επεισοδίου με τα πατσατζίδικα της σειράς ''Στέκια'' και ζήτησε να τη γνωρίσει. ''Αυτή είναι μεγάλη καλτ φιγούρα!'' σχολίασε η Μαρία και η Γιώτα προβλέπω να ανταποκρίνεται πρόθυμα στην πρόσκληση και να μας έρθει με τη φυσαρμόνικα της! Μου φαίνεται πρέπει να τις βιντεοσκοπώ αυτές τις βραδιές που χάνονται μεσ'στην καθημερινότητα μας, διότι για το μέλλον είναι κάτι σαν παρακαταθήκες. Έτσι το βλέπω τώρα εγώ τουλάχιστον. 












Όσο για τη χθεσινή βραδιά των γενεθλίων μου, 
αυτή πέρασε με φίλους αγαπημένους στον ''Αρχάγγελο'' στο Γκάζι, εκεί που πετυχαίνω καμιά φορά τον Δημήτρη Μανιάτη, αλλά και πολλούς άλλους γνωστούς, ηθοποιούς, δημοσιογράφους κλπ. Ωραίο μαγαζί ο ''Αρχάγγελος'', όχι ακριβώς ''gay'', αλλά πιο πολύ ''straight friendly'', όπως το χαρακτηρίζει ο Σωτήρης, ο ιδιοκτήτης του. Κι αν εξαιρέσεις το συνονθύλευμα Μαρινέλλα - Πρωτοψάλτη - Τσανακλίδου που μου φέρνει καούρες στο στομάχι, μπορεί ν'ακούσεις από ''Μεγάλο Ερωτικό'' μέχρι Σοστακόβιτς και από Πλάτωνος μέχρι ''Βρέχει στη φτωχογειτονιά'' - ένας άλλος ''Batman'' με λίγα λόγια! Άσε που το μπουκάλι κρασί είναι σχετικά φτηνό και την περνάς ωραία και οικονομικά! Χθες, ωστόσο, πέρασε και ο Μιχάλης, ο διευθυντής της LIFO (πραγματικά για τον Μιχάλη κολλάει απόλυτα η έκφραση ''το καλύτερο παιδί''), ο οποίος σαν έμαθε για τον εορτασμό των γενεθλίων μου, έστειλε στην παρέα ποτά και ένα μπουκάλι κρασί. Να είναι καλά και τον ευχαριστήσαμε σηκώνοντας τα ποτήρια, αναζητώντας τον μεσ'στο πλήθος για την ακρίβεια. Στις photos η Μάιρα, ο Απόλλωνας και ο Βάνος - πολύ μας έλειψε και φέτος η Λίνα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία, αστεία-αστεία, έχει δυο χρόνια να κατέβει στην Αθήνα. Και του χρόνου, λοιπόν, με υγεία να εορτάσουμε τα 42α γενέθλια μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: