Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ο Μίκης Θεοδωράκης & ο Jimi Hendrix στη LIFO αυτής της εβδομάδας!

Η συνέντευξη με τον Μίκη Θεοδωράκη από χθες κυκλοφορεί με το υπ' αριθμ. 518 φύλλο της LIFO - ωραία συγκυρία που μπήκε μαζί με μία σπάνια συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Γιάννη Πανταζόπουλο - ενώ προχθές, ημέρα Τρίτη, αναρτήθηκε στον ιστότοπο του free press. Σημείωσε μεγάλη επιτυχία, έκανε γκελ, που λένε, κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο. Αν πάντως διάβαζα την εν λόγω συνέντευξη σαν να μην την είχα πάρει εγώ, αν προσπαθήσω δηλαδή να αποστασιοποιηθώ λίγο τώρα, θα απέδιδα στο εξής την επιτυχία της: Στο ότι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε πολύ καιρό, μην πω χρόνια, να δώσει μία συνέντευξη, στην οποία δεν θα αναλώνεται στην εφήμερη πολιτική κατάσταση της χώρας (έχει την προσωπική του ιστοσελίδα γι' αυτό το σκοπό), ενώ ίσως για πρώτη φορά μίλησε δημόσια για τις επιλογές του αναφορικά με τους τραγουδιστές της ''απέναντι όχθης'' που τον τραγουδάνε τελευταία.  
Μόνο από τον δικό μου λογαριασμό στο facebook, περίπου 200 άνθρωποι έκαναν share τη συνέντευξη, τη ''μοίρασαν'' δηλαδή, γεγονός που φανερώνει ότι διαβάστηκε από χιλιάδες άτομα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο Βασίλης Κουμής, που βρίσκεται κοντά στους θεοδωρακαίους, με ενημέρωσε πως ο Μίκης ήδη τη διάβασε και έδειξε πολύ, μα πάρα πολύ, ευχαριστημένος! Το ίδιο και η κόρη του, Μαργαρίτα, που τη διάβασε από το διαδίκτυο, ευρισκόμενη στο Βραχάτι, στο εξοχικό της οικογένειας.  
Σήμερα θα τηλεφωνήσω στη Ρένα Παρμενίδου, τη γυναίκα που φροντίζει τον Μίκη, για να περάσω να του αφήσω μερικά φύλλα της LIFO, αλλά και το CD του Jimi Hendrix, όπως του υποσχέθηκα. Και ποιος ξέρει, μπορεί να ακούσουμε παρέα το ''Hey Joe'' ή το ''Purple Haze'' και να τον καταγράψω όσο μου σχολιάζει τα σόλο στην κιθάρα του σημαντικότερου ηλεκτρικού κιθαρίστα όλων των εποχών! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: