Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Η συνέντευξη με τον Ρώσο σκηνοθέτη Adolf Shapiro αναρτήθηκε στο OLAFAQ

Η συνέντευξη με τον Ρώσο σκηνοθέτη Adolf Shapiro, που σκηνοθετεί Τσέχωφ στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά αυτόν τον καιρό, είναι και μία από τις καλύτερες συνεντεύξεις που αξιώθηκα να μου δώσουν όλα αυτά τα χρόνια. 
Τον συνάντησα μεσημέρι Κυριακής 4 Φεβρουαρίου του 2024 στις αθλητικές εγκαταστάσεις tae kwon do στο Φάληρο, εκεί που είχε καθημερινές πρόβες με το επιτελείο του. Στο επιτελείο αυτό ανήκε και ο φίλος Θεοδόσης Σκαρβέλης ως βοηθός του Shapiro, γεγονός που δεν με εξέπληξε ιδιαίτερα, καθώς δεν πάνε πολλά χρόνια που ο Θεοδόσης επέστρεψε στην Ελλάδα από σοβαρές σπουδές θεατρικής σκηνοθεσίας στη Μόσχα. 
Είδα κατευθείαν έναν άνθρωπο ευδιάθετο να με περιμένει καθισμένος σε μια πλαστική καρέκλα στην άδεια αίθουσα των προβών. Μαζί ήταν και η κυρία Ντίνα Σαράντη, η μεταφράστρια του στη χώρα μας, που τη θεωρεί δεξί του χέρι επί σειρά ετών. 
Ο ίδιος πρότεινε η συνέντευξη να γίνει έξω στον ήλιο, αφού η μέρα το επέτρεπε. Με την κυρία Ντίνα μεταφέραμε τρεις πλαστικές καρέκλες έξω από την αίθουσα, μια και δεν υπήρχε άλλος προσφερόμενος χώρος. Ούτε καν μια παρακείμενη καφετέρια. Η κουβέντα ξεκίνησε και τελείωσε ύστερα από μία ώρα ακριβώς με τον Shapiro σε μεγάλα κέφια ή, αν μη τι άλλο, σε εξομολογητικό mood. 
Μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα είπαμε με τον Adolf Shapiro έτσι όπως δημοσιεύθηκαν στο τεύχος του free press OLAFAQ και από σήμερα και στο site. Πιστεύω πως θα διαπιστώσετε αυτό που δεν το λέω τυχαία: Η συνέντευξη με τον συγκεκριμένο παγκόσμιο σκηνοθέτη είναι απ' αυτές που θα την κουβαλάω για χρόνια. Ευχαριστίες ιδιαίτερα στον Θανάση Λάλα που η έκθεση με τα εικαστικά του στην Κύπρο τον έκανε να μου ζητήσει να τον αντικαταστήσω στη συνομιλία με τον Shapiro:

https://olafaq.gr/people/interviews/adolf-shapiro/?fbclid=IwAR0DA16eQN6_vY_VVUGxMgKoViXXsc3aMBc2JnisBJVR1fxXlgHP3NqLTWc

Δεν υπάρχουν σχόλια: