Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟΚΑ ΣΤΟ ΔΙΦΩΝΟ...


Υπήρξε βασικό μέλος του πιο επιτυχημένου από εμπορική άποψη εγχώριου συγκροτήματος. Ο ίδιος πιστεύει ό, τι αυτή ακριβώς η επιτυχία ήταν που προξένησε τη μήνη κάποιων συναδέρφων του. Τον άκουσα να λέει λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη ό, τι εάν υπάρχει τελικά στο χώρο αυτό, οφείλεται στο ό, τι έπρεπε τελικά να υπάρξει. Από μια ανωτέρα δύναμη, σχεδόν μεταφυσικά, κόντρα στις τρικλοποδιές των δισκογραφικών εταιρειών και των κακοπροαίρετων. Όπως επίσης τον άκουσα να λέει τη φράση Παντού με κυνηγάει αυτό! για το τραγούδι Μοναξιά μου όλα που ακουγόταν όλως τυχαίως από τα ηχεία του καφέ, στο οποίο συναντηθήκαμε! Δηλώνει ακόμη τραγουδιστής και όχι τραγουδοποιός. Και αρκεί μια ματιά στα περιεχόμενα του καινούργιου του cd, για να διαπιστώσει κανείς πως, ειδικά στο τελευταίο, είναι απόλυτα ειλικρινής. Ο Μπάμπης Στόκας μου μίλησε για το δίφωνο, αφού προηγουμένως ηχογράφησε τριάντα πέντε τραγούδια των Πυξ Λαξ και άλλων δημιουργών σε ένα διπλό cd, αποτυπώνοντας δισκογραφικά το κλίμα των ζωντανών εμφανίσεων του.
Σταχυολογώ τα πιο...πιασάρικα μέρη της συνέντευξης:

Το να ηχογραφείτε από Πυξ Λαξ μέχρι Μίμη Πλέσσα, δεν είναι λίγο λογικής σούπερ – μάρκετ, δηλαδή να τους ευχαριστήσουμε όλους;
Έχω πάρει χαμπάρι ότι δεν μπορούν ποτέ να ευχαριστηθούν οι πάντες κι αυτή την άποψη την έχω χεσμένη, κυριολεκτικά όμως! Ο δίσκος αυτός έγινε από τις δικές μου μνήμες, από ότι αγάπησα εγώ, αποστασιοποιημένα από την κακόβουλη γνώμη του καθενός κριτικού και ακροατή. Μ’ αυτά τα τραγούδια έμαθα να τραγουδάω, ενώ ο Rory Gallagher και ο Bob Dylan ήρθαν πολύ αργότερα. Το Τραγουδήστε, μη ντρέπεστε έγινε αυστηρά από μένα για μένα και για κανέναν άλλο! Εγώ ήμουν αυτός, ο οποίος έφυγα απ’ τη λούμπα της δικής μου γενιάς και της νεότερης που σνομπάρει το λαϊκό τραγούδι! Είναι σαν τη γκόμενα που τη γουστάρεις κρυφά, αλλά τη βρίζεις, επειδή δε σου κάθεται!

Γιατί λέτε ο Γιάννης Αγγελάκας μιλάει συχνά τόσο απαξιωτικά για τους Πυξ Λαξ;
Δεν ξέρω γιατί βγάζει αυτή την καψούρα μαζί μας, πρέπει να είναι καψούρης τρελά! Αυτό το αγόρι πρέπει σίγουρα να είναι ερωτευμένο με κάποιον από μας. Θα του έλεγα να φανερώσει κάποια στιγμή τον έρωτα του και μπορεί να γίνει και θέμα, καθ’ ότι σήμερα υπάρχει κι η Τήλος στη μέση! Πρόκειται για γκομενική συμπεριφορά κακιάς κουλτούρας που λέμε!

Υπήρχαν όμως και επιχειρήματα πίσω απ’ τα εκάστοτε αρνητικά σχόλια. Όπως το ό, τι χρησιμοποιούσατε ελαφριούς μουσικούς κώδικες, κοινώς πολύ απλοϊκά τραγούδια, με επιφανειακό στίχο που στόχευε στον εύκολο συναισθηματισμό της πιτσιρικαρίας.
Διαφωνώ με όλα αυτά! Αντίθετα, θα έλεγα ότι μουσικά πάνω μας πάτησαν οι περισσότεροι και επιμένω! Όταν εμείς παντρέψαμε το λαϊκό τραγούδι με το rock, φτιάξαμε απλά τραγούδια, όπως τα νιώθαμε, χωρίς να το παίξουμε διανοούμενοι ή σοβαροφανείς. Τα πάντα έγιναν με πηγαίο τρόπο. Εμείς βάλαμε πρώτοι τις ακουστικές κιθάρες, πες μου ποιοι άλλοι το έκαναν! Οι Κατσιμιχαίοι άνοιξαν τις πόρτες κι εμείς προχωρήσαμε!

* διαβάστε τη συνέντευξη του Μπάμπη Στόκα στο τεύχος 154 του διφώνου που βρίσκεται από χθες στα περίπτερα! Στο ίδιο τεύχος υπάρχουν ακόμη οι συνεντεύξεις μου με την Ελένη Καραΐνδρου, τη Νένα Βενετσάνου και τον Αντώνη Ανισέγκο, όπως και συνεντεύξεις με τους Your Hand In Mine, Misuse, Μαρία Φαραντούρη, Αθηνά Ανδρεάδη κ.α.

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο, εσύ καλά έκανες τη δουλειά σου και πάλι. Τη διάβασα τη συνέντευξη. Αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι έκλασε ο Αγγελάκας και βγήκε ο κ. Στόκας.
φιλικά Γιώργος
Κουκάκι

BOSKO είπε...

γιώργος...
το μόνο που μπορώ κι εγώ να σου πω είναι ό,τι ο Αγγελάκας και ο Στόκας δεν έχουν απολύτως καμία σχέση ως καλλιτέχνες.
ευχαριστώ για την επίσκεψη

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Έχω πάρει χαμπάρι ότι δεν μπορούν ποτέ να ευχαριστηθούν οι πάντες κι αυτή την άποψη την έχω χεσμένη, κυριολεκτικά όμως! Ο δίσκος αυτός έγινε από τις δικές μου μνήμες, από ότι αγάπησα εγώ, αποστασιοποιημένα από την κακόβουλη γνώμη του καθενός κριτικού και ακροατή. Μ’ αυτά τα τραγούδια έμαθα να τραγουδάω, ενώ ο Rory Gallagher και ο Bob Dylan ήρθαν πολύ αργότερα.Το Τραγουδήστε, μη ντρέπεστε έγινε αυστηρά από μένα για μένα και για κανέναν άλλο! Εγώ ήμουν αυτός, ο οποίος έφυγα απ’ τη λούμπα της δικής μου γενιάς και της νεότερης που σνομπάρει το λαϊκό τραγούδι! Είναι σαν τη γκόμενα που τη γουστάρεις κρυφά, αλλά τη βρίζεις, επειδή δε σου κάθεται!

EYΓΕ ΤΟΥ!

Τώρα έχω έναν παραπάνω λόγο να μου αρέσει ο Στόκας.

(δεδομένης της αξίας του και της μουσικής αισθητικής του, εννοείται)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Γιατί λέτε ο Γιάννης Αγγελάκας μιλάει συχνά τόσο απαξιωτικά για τους Πυξ Λαξ;

Ώστε μιλάει απαξιωτικά για τους Πυξ Λαξ;

Τώρα έχω έναν παραπάνω λόγο να μην "πηγαίνω" τον Αγγελάκα.

(ανεξαρτήτως της αξίας του και της μουσικοστιχουργικής αισθητικής του)

BOSKO είπε...

k.σ-μ...
είναι αλήθεια πως ο Αγγελάκας τα τελευταία χρόνια, πέραν της αδιαμφισβήτητης αξίας του, δε χάνει ευκαιρία σε κάθε συνέντευξη του να τα χώνει τόσο στους Πυξ Λαξ, όσο και στους Στόκα/ Πλιάτσικα, από τότε που ακολούθησαν σόλο καριέρα. Κατά τη γνώμη μου, κατάφερε να δημιουργήσει μια κόντρα τύπου Νταλάρα VS Πανούση, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Απ' τους Πυξ Λαξ κρατάω το άλμπουμ "Στίλβη" που με γοήτευσε όταν ήμουν φαντάρος στη Λήμνο, απ' τον Αγγελάκα όλους τους δίσκους με τις Τρύπες που ανανέωσαν το ελληνικό rock.
Χαίρομαι πάντως που οι δηλώσεις του Στόκα πυροδότησαν τα σχόλια σου!

Ανώνυμος είπε...

Μα, τι λέτε, ρε παιδιά;
Θα συγκριθεί ο μέγας Αγγελάκας με τον χιτάκια του ποιοτικού σκυλέ;
Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!!!
Τόσο άξιες σχολιασμών είναι οι δηλώσεις του; Απορώ κι ενίσταμαι!!!

BOSKO είπε...

γιώργος...
ρε συ, δεν είναι σκυλέ ο Στόκας, ασχέτως αν τον πας ή δεν τον πας. Κι εσύ απ' τις δηλώσεις του που διάβασες εδώ, μπήκες και σχολίασες. Έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο μου
Θεωρείς σοβαρό έναν καλλιτέχνη ο οποίος κατηγορεί ως γκαίη άλλον συνάδερφο του; Που τα βρήκε αυτά ο κ. Στόκας;

BOSKO είπε...

γιώργος...
κατ' αρχάς, δεν τον κατηγορεί, ειρωνεύεται απλά. Και νομίζω πως ούτε ο Στόκας, ούτε ο Αγγελάκας, θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική τη σεξουαλική ταυτότητα του καθενός.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ντρέπομαι που το λέω, αλλά εγώ δεν έχω πάει φαντάρος. Την σκαπουλάρησα και ελπίζω να μην με βγάλει ο τριανταφυλλό στη ζούγκλα του για να με καρφώσει ότι έγινα μπλόγκερ (λέμε τώρα...) χωρίς να έχω υπηρετήσει την πατρίδα.

Στην Λήμνο όμως έχω πάει για άλλον φαντάρο και καταλαβαίνω τι μου λες.

Ωστόσο, θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν "πυροδοτώ" σχόλια, επειδή εκφράζω μια προσωπική άποψη. Δεν κριτικάρω, την γνώμη μου γράφω.

Την συμπληρώνω λοιπόν με τα νέα δεδομένα. Αν ο Αγγελάκας τα "χώνει" και στους Στόκα, Πλιάτσικα, ως σολίστες πλέον, ε! δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι ο λόγος αυτών των "χωσιμάτων" δεν είναι το ενδιαφέρον και η αγωνία του για το ελληνικό τραγούδι.

Και σε ό,τι αφορά στο πρώτο χυδαίο σχόλιο του Γιώργου, θα μπορούσα να απαντήσω καταλλήλως στο ύφος του, αλλά προτιμώ να απαντήσω ευγενικά στο τελευταίο του.

Γιωργάκη, εκτός από τη μουσική και το στίχο, προσέχω και τις φωνές. Σόρρυ, αλλά προτιμώ τις ηχογραφήσεις σε στούντιος και όχι σε τουαλέτες.

Όταν ακούω Τρύπες και Αγγελάκα, είναι -πώς να το πω;- σαν να ακούω δυσκοίλιο, την ώρα που ...δυσκολεύεται.

BOSKO είπε...

k.σ-μ...
γράφε ελεύθερα, το blogging αξίζει όταν γίνονται κουβέντες, όχι όταν γράφεις του άλλου κι αυτός σου απαντάει μετά από δυο μήνες ή δε σου απαντάει καν. Περί Αγγελάκα, τι να πω, δε θα συμφωνήσω μαζί σου, ούτε οι καλές φωνές είχαν ποτέ τον πρώτο λόγο στη rock μουσική. Αυτό που μου τη σπάει εμένα είναι λίγο η θεσσαλονικιώτικη προφορά του...Όμως μετά τον Σαββόπουλο και την Πλάτωνος είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ποιητής- τραγουδοποιός!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ενώ το δικό σου σχόλιο, κύριε κσμ δεν είναι καθόλου χυδαίο. Για γκαίη σε κόβω, οπότε μου προκαλεί εντύπωση που τα βάζεις με τον Αγγελάκα και όχι με τον Στόκα.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Γιωργάκη έχασες!

Για να είναι κάποιος γκέι, χρειάζεται πρώτα να είναι άνδρας.

Αλλά,
δεν πειράζει που δε σου 'ρθε η ζαριά
τζογάρισες στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα.
Το λέει κι ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά
"o χαμένος τα παίρνει όλα"


Δεν ξέρω αν είσαι ένας χαμένος, πάντως μην πιστεύεις σε όλα τα τραγούδια του Αγγελάκα. Η αλήθεια είναι ότι ο κερδισμένος τα παίρνει όλα.

Και σ' αυτή την περίπτωση "ο κερδισμένος" είμαι εγώ!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία μου
αν είστε κυρία
με γνωρίζετε ώστε να μου μιλάτε κατ' αυτόν τον τρόπο; Θέλετε να σας κάνω το τραπέζι να τα πούμε ως πολιτισμένοι άνθρωποι;
Κι εσύ, Μπόσκο, καλεσμένος μου, αλλά μη φωνάξεις άλλους!

BOSKO είπε...

γιώργος...
η μαμά μου μου' λεγε να μη βγαίνω έξω με αγνώστους κι εγώ την άκουσα και πρόκοψα! Αν θέλει η k.σ-μ ας της κάνεις το τραπέζι, εγώ δεν προθυμοποιούμαι!

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο
δε νομίζω να με ειρωνεύεσαι. Πρόσεξε γιατί θα χάσεις έναν αναγνώστη σου με τις παρέες που κάνεις εδώ μέσα. Και τι θα πει ο αρχισυντάκτης σου!!!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Mάλιστα, τώρα έγινα κυρία.

Για σένα δηλαδή, Γιωργάκη, ή γκέι θα είναι κάποιος ή κυρία;

Όλο χάνεις...

Πάντως, επειδή φημίζομαι για το κόπυ-πέηστ μου, στην πρόσκλησή σου, θα σου απαντήσω με κάτι που είχε πει ο Χατζιδάκις, παραφράζοντάς το για να το προσαρμόσω στα "καθ' ημάς":

"Κάθε άνθρωπος στην πρόσκληση του οποίου θέλω να ανταποκριθώ, πρέπει να έχει ένα βαθμό γνωριμίας μαζί μου. ... αν πιω καφέ μαζί του, είναι ένας βαθμός μεγαλύτερης γνωριμίας, δεν πίνω καφέ με τον καθένα. Αν πάλι τύχει να φάω μαζί του, είναι ένας βαθμός πολύ μεγάλης γνωριμίας, διότι δεν συνηθίζω να τρώω με τον καθένα"

Εσένα δεν σε γνωρίζω καθόλου, οπότε ούτε κουλούρι Θεσσαλονίκης στο δρόμο δεν πρόκειται να φάω μαζί σου.

...κι αν σε λέω Γιωργάκη είναι γιατί μου θυμίζεις έναν που έχασε τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

κσμ, σε κλάνω κι αποχωρώ, όπως έκλασε και ο Αγγελάκας και βγήκε ο Στόκας!!!

BOSKO είπε...

γιώργος...
αν σε έβλεπα θα σου έλεγα "κώλος κλασμένος, γιατρός χεσμένος", εσύ όμως μάλλον θες επειγόντως γιατρό!

μαριάννα είπε...

γιώργος

A xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Καλησπέρα βρε! Σε πεθύμησα!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

:-D

Τώρα κατάλαβες γιατί αποφεύγω τις προσκλήσεις σου, Γιωργάκη;

Tι έχει να μου προσφέρει κάποιος που χάνει συνέχεια;

Στις ευρωεκλογές θα ψηφίσω άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Ποια βαρκαρόλα ειναι πάλι αυτή η Γητεύτρια; Μπόσκο, Άσματα και Μιάσματα όνομα και πράγμα! Κι εσύ κσμ μου βγάζεις οίκτο ως πασοκολαμόγιο που είσαι!!!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

(σκεψ... σκεψ...
αφού πέρασαν τρία λεπτά χωρίς να ξαναφανεί μάλλον πρέπει να κόψω τα νάζια)


Γιωργάκη, μη φεύγεις! Μη!

Aν είναι να μου κάνεις το τραπέζι στο Πεντελικόν, δέχομαι.

Όλοι έχουμε την τιμή μας βρε!

BOSKO είπε...

γιώργος...
γιατί, ρε συ, βαρκαρόλα το κορίτσι; Μήπως έχεις προηγούμενα; Εσύ χάνεις, άκου που σου λέω!

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τα πράγματα στη σειρά, η κάποια Γητεύτρια χωρίς να εχω ανταλλάξει λόγια μαζί της έρχεται και με ειρωνεύεται. Σαν και σένα, Μπόσκο, που παρ' ότι ευφυές άτομο, παρασύρεσαι απ' τις καρακαλτάκες. Η κσμ είναι άξια της μοίρας της και στερείται κάθε σοβαρότητας. Σαν τον Στόκα κι αυτή το ίνδαλμα της...Ου ρε!!!

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
που είσαι εσύ; πραγματικά ανάβεις φωτιές κι όλα τα καις! Πετάς τη μολότωφ σου και την κάνεις μετά!

μαριάννα είπε...

γιώργος

Καμία ειρωνία το εννοούσα. Πάρτα αλλιώς.

A xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Καλησπέρα βρε! Σε πεθύμησα!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

BOSKO, είδες πώς ξέχασε την πρόσκληση μόλις άκουσε πεντελικόν;

Τώρα ξέρεις πώς θα απαλλαγείς απ' αυτόν. Το μαγικό ξόρκι για την περίπτωσή του έχει μόνον μία λέξη: "πεντελικόν".

(ευτυχώς που αρνηθήκαμε την πρόσκλησή του! Σε καμμιά ψησταριά της Ιπποκράτους σκόπευε να μας κάνει το τραπέζι...)

Kαλό βράδυ

BOSKO είπε...

k.σ-μ...
καλό βράδυ κι από μένα!

γιώργος...
Πεντελικόν
Πεντελικόν
Πεντελικόν

Β.Σ. είπε...

Σε μιά συνέντευξή του στο Νitro ο Πανούσης είχε πει οτι είναι ερωτευμένος με τον Νταλάρα,για αυτό και ασχολείται μαζί του.

Ίσως απο ΄κει ορμόμενος ο κύριος Στόκας έβγαλε συμπεράσματα περί Τήλου κτλπ...

Πάντως κακά τα ψέμματα ο Στόκας ήταν η φωνάρα μέσα στους Π/Λ.

Τα επιχείρηματα του βέβαια στις απαντήσεις του απέναντι στην αρνήτικη κριτική του Αγγελάκα είναι για γέλια.Πρώτα με χιούμορ (αποτυχημένο κατ εμέ ) και μετά προβάλοντας τα κατορθώματα τους ως συγκροτήμα (πάντρεμα λαικού και rock - έκλασε η νύφη και σχόλασε ο γάμος).

Κακία κουλτούρα,(και με τα συμφραζομενα του κομπλεξικός έφοσον έχει αποθήμενα με τους Π/Λ) ο Αγγέλακας;;;δεν το πιστεύω...

BOSKO είπε...

plhsion tou poihth...
καλώσ' τον, που πάντα στην πιο ζωντανή λίστα σχολίων μπαίνεις! Δεν το ήξερα αυτό για τον Πανούση, οπότε παραπάνω δεν ήμουν τελείως out όταν έκανα τον παραλληλισμό Πανούση/ Νταλάρα- Αγγελάκα/ Πυξ Λαξ. Κοίτα να δεις!
υ.γ. τι έχετε πάθει όλοι με το...κλάσιμο σήμερα;

Β.Σ. είπε...

για τα αέρια μάλλον
θα φταίει η διατρόφη ( εμπολουτισμενη με όσπρια για λόγους υγείας και οικονομίας) ή η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδιο.

(και οι δυο λόγοι αμα παράτηρησεις έχουν άμεση σχέση)

όσο για την συνέντευξή του Πανούση
ορίστε το link
http://www.tzimakos.gr/mme/nitro114/nitro114.php

πρέπει να αποχωρήσω
βλέπω απο κόντα τον αγώνα στίβου μεταξύ αστυνόμικων και διαδηλωτών
(και οι δύο ντοπαρισμένοι φαίνονται...)

Καληνύχτα.

BOSKO είπε...

plhsion tou poihth...
καληνύχτα & thanks για το link! Θα αξιοποιηθεί!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα από Λεωνίδιο. Ωραίο το blog σας

BOSKO είπε...

leonidiog...
καλώς σας βρίσκω & ευχαριστώ!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλημέρα Αντώνη! Μόλις διάβασα ολόκληρη τη συνέντευξη στο Δίφωνο και πρέπει να σου δώσω συγχαρητήρια! Τον στρίμωξες με τις ερωτήσεις σου τον Στόκα! Προβλέπω ο Ζήλος να σταχυολογεί αρκετές από τις απαντήσεις του για τη στήλη του τον επόμενο μήνα.
Πάντως, νομίζω στους στιχουργούς-ποιητές που ξεχωρίζουν, πρέπει να προσθέσουμε και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
ευχαριστώ, Μιχάλη. Και σκέψου ό,τι στο δίφωνο δημοσιεύθηκε η μισή συνέντευξη. Βλέπω να τη δημοσιεύω ολόκληρη από δω κι αυτή.

disaster είπε...

Ρε μεγαλε ανέβασέ την ολόκληρη...αν μπορείς!:)

BOSKO είπε...

amoked...
έλα, ρε μεγάλε, ποιος είσαι; Δε μπορώ δυστυχώς να την ανεβάσω γιατί μόλις δημοσιεύτηκε στο δίφωνο. Θα μπορώ σε λίγο καιρό. Σου την έσπασε και σένα ο Στόκας, απ' ότι κατάλαβα;

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο να με συμπαθάς αλλά...
Μπάμπης Στόκος.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο, αλλά θα γράφεις στο νέο Πόπ και Ρόκ που διάβασα ότι ξαναβγάζει η modern times;

BOSKO είπε...

trashman...
κατά 90%, ναι, θα γράφω. Μιλάω με τον δ/ντή του περιοδικού μήπως αναλάβω μια στήλη που θα' χει να κάνει με το ελληνικό rock στα 70s! Η ειδικότητα μου, φίλτατε!

Stepas είπε...

Την διάβασα κι εγω τη συνέντευξη χτες.

Γενικά τον Στόκα τον πάω σαν άτομο και σαν τραγουδιστή.Δεν μου άρεσε πολύ η απάντησή του στην ερώτηση που του έκανες ότι πολλοί κατηγορούν τους Πυξ-Λαξ για δημιουργία "εύπεπτων" τραγουδιών.Πάντως μου άρεσε η άποψη που εξέφρασε ότι ο πειραματισμός στη μουσική και το τραγούδι δεν είναι κατ'ανάγκη κάτι καλό.

Ο Στόκας σαν ερμηνευτής τραγουδιών μου αρέσει πολύ και θα παρακολουθησω από κοντά την αυτόνομη πορεία του.

Τα λέμε Bosko,συνέχισε την εξαιρετική δουλιά μέσα από το μπλογκ σου.

ΥΓ:Είναι αλήθεια αυτό που λέει ότι δεν βρίσκεται σε κυκλοφορία ο πρώτος του προσωπικός δίσκος?

BOSKO είπε...

stepas...
σ' ευχαριστώ!
Αλήθεια είναι περί του πρώτου σόλο δίσκου του, καθώς πριν κάνω τη συνέντευξη, έψαξα για παλιότερες προσωπικές δουλειές του και δε βρήκα καμία, πλην του cd με το Σχέδιο Γάμμα που το είχα στη δισκοθήκη μου και θεωρώ σαν ό,τι καλύτερο έχει κάνει!