Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ!


Ο Χρήστος Λεοντής είναι ο μόνος συνθέτης της γενιάς της Μεταπολίτευσης- προϋπήρχε, βέβαια, μα τότε έγινε το πικ του, θα λέγαμε- που τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται από μια γλύκα και μιαν αισθαντικότητα, όχι απαραίτητα συνδεδεμένη με τη δεκαετία του ΄70. Ένας σπουδαίος μελωδός με μουσικές και τραγούδια για το θέατρο που θεωρούνται κλασικά πλέον, συνταιριάζοντας τέλεια κάποια δυτικότροπα στοιχεία μ' αυτά της Κρητικής καταγωγής του! Έχω όλα τα μεγάλα άλμπουμ του στη δισκοθήκη μου (Καπνισμένο τσουκάλι, Αχ Έρωτα, Παραστάσεις) και είχα χαρεί ιδιαιτέρως με την πρόσφατη έκδοση του Έρωτα Αρχάγγελου, που σηματοδότησε την επάνοδο του στα μουσικά δρώμενα. Σήμερα το βράδυ ο Χρήστος Λεοντής θα δώσει μία συναυλία στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, παρουσιάζοντας τα ωραιότερα τραγούδια του, ερμηνευμένα από τον Νίκο Δημητράτο, τον Παντελή Θεοχαρίδη και τη Μαρία Σουλτάτου, ερμηνευτές δηλαδή που υπηρετούν την πραγματική τέχνη και όχι τη φωνητική αυταρέσκεια τους. Θα είμαι εκεί για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για τον φίλο μου τον Θεοχαρίδη, που έχω να δω από τον περασμένο Ιούνιο και πολύ τον έχω επιθυμήσει! Να είστε κι εσείς!

* συναυλία Χρήστου Λεοντή στο Άλσος Βεΐκου, Λεωφόρος Βεΐκου, Γαλάτσι, ώρα έναρξης 21.00 είσοδος δωρεάν

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Μποσκάκι μου...τεράαααστιος συνθέτης ο Λεοντής...από τους μεγαλύτερους του εικοστού αιώνα..μαζί με τον Θεοδωράκη φυσικά..και ένα από τα τραγούδια του που αγαπώ ιδιαίτερα το ΄Ξενιτεμένο μου πουλι'....μου αρέσει ιδιαίτερα που έχει αποδόσει τόσο εξέσια μέσα από τους στοίχους του τραγουδιού τον πόνο που νιώθει κάποιος που έχει συγγενή ή αγαπημένο πρώσοπο στα ξένα! που λέει και το τραγούδι του!..αλλά και τον πόνο αυτών που έχουν μείνει πίσω...εξαιρετικός άνθρωπος ,δημιουργός,...από τους λίγους με τόση ποιότητα δουλειάς,αξιοπρέπια,σεμνότητα,ήθος....και πολλάααα άλλα είσαι πολύ τυχερός που είναι φίλος σου...αυτό ς ο εξέσιος άνθρωπος...φιλάκια,μελωδικά,Αθανασία.

BOSKO είπε...

αθανασία...
μεγάλο κεφάλαιο ο Λεοντής, Αθανασία μου! Όσο για το "Ξενιτεμένο μου πουλί" που αναφέρεις, το έχω σε μια πολύ καλή ζωντανή ηχογράφηση με τη Νένα Βενετσάνου ντουέτο με την Καταλανή τραγουδίστρια Maria del mar Bonet! Είμαι σίγουρος πως το' χεις ακούσει!

Μουσικά Προάστια είπε...

Λεοντής...τι να λέμε τώρα, μεγάλα καλλιτεχνικά μεγέθη. Δεν είχα ιδέα γι' αυτή τη συναυλία Μπόσκο. Να 'ναι καλά τα "Άσματα" για τη συνεχή ροή ενημέρωσης. Τα λέμε εκεί!

BOSKO είπε...

μουσικά προάστια...
ασφαλώς, αγαπητέ!

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Μποσκάκι...ναι το έχω ακούσει αλλά μόνο από την Maria del mar Bonet!...στα φιλανδικά αν δεν απατόμαι!η οποία βέβαια έχει πεί και άλλα τραγούδια του Μίκη μας...αλλά το χώ ακούσει και σε μιά αρκετά καλή βερσιόν με τη Μαρία Σουλτάτου...από συναυλία στην οποία δυήυθυνε ο ίδιος ο Λεοντής! την ορχήστρα! ωραίο ε;;;
όπως άκουσα αργότερα! και ήταν και πολύ καλός μάλιστα!και ναί είναι το ίδιο συγκινητικό έχω να πώ και σε άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική που είναι η..μητρική του! πολύ ευαίσθητος άνθρωπος ο Λεοντής και φαίνεται και μέσα από τη μουσική του αυτό!...σπάνια έχουμε συνθέτες με τόση ευαισθησία...σ αυτό που κάνουν...φιλάκια,Αθανασία.

Seven Film Gallery είπε...

Περιμένουμε να μας ενημερώσεις για τα δικά σου στην Δράμα. Ημερομηνίες κτλ.
Φιλιά από την Θεσσαλονίκη.

BOSKO είπε...

seven film gallery...
θα είμαι στη Δράμα 18- 21 Σεπτεμβρίου. Η προβολή μου είναι Πέμπτη 18 στις 20.00 το βράδυ. Τη μεθεπόμενη, Σάββατο 20, η τελετή λήξης του φεστιβάλ κι η απονομή των βραβείων! Θα είστε απάνω; Αν είναι, θα τα πούμε εκεί!
Thanks για το support!