Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, ΠΑΝΟΥ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΥ & ΒΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ...

Προ ολίγου έλαβα από κάποιον Ανώνυμο αναγνώστη το ακόλουθο σχόλιο στο post της 17ης Οκτωβρίου 2008 με τίτλο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ VS ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (http://bosko-hippydippy.blogspot.com/2008/10/vs.html). Αξίζει πιστεύω να το δημοσιεύσω αυτούσιο σε μια καινούργια ανάρτηση:


Διάβασα τυχαία το post και σαν ταπεινός αναγνώστης των blogs, έχω να πω πως κάποιες ταινίες του κυρίου Μυλωνά όπως οι "Φυλακές Ανηλίκων" ή "Οι Φανταρίνες" έκοψαν τρελά νούμερα εισιτηρίων. Είχα δει σε αιθουσα τότε τις Φυλακές Ανηλίκων. Όρθιος. Ενώ ο κύριος Καρκανεέτσης πως τον γράφετε μάλλον τις ταινίες του θα πρέπει να τις βλέπει στο σπίτι του. Δεν παίρνω το μέρος κανενός αλλά όσοι είχαν απήχηση στον κόσμο δεν πρέπει να βρίζονται έτσι. Άσε που στο μουσείο κιν/φου Θεσ. ο άνθρωπος δεν παίρνει μισθό, αυτό ακούστηκε πολύ με την ιστορία με το Ζαχόπουλο. Με καλή πρόθεση πάντα ο άνθρωπος μου φάνηκε ειλικρινής όπως τον είδα στο γυαλί.


Ας απαντήσω κι εγώ τώρα:

Σας βλέπω πολύ ενημερωμένο, κύριε ταπεινέ αναγνώστη των blogs. Τόσο ενημερωμένο μάλιστα ώστε να ειρωνεύεστε το όνομα ενός σκηνοθέτη (συναδέλφου σας, να υποθέσω;), επειδή, σύμφωνα με εσάς, δεν κάνει ταινίες για τον πολύ κόσμο. Για ταινίες σαν τις Φυλακές Ανηλίκων και τις Φανταρίνες, έχω να πω, πως είναι υπεύθυνες για την ταύτιση της πρώτης μεταπολιτευτικής δεκαετίας στην Ελλάδα με ότι πιο κιτς και ακαλαίσθητο υπήρχε. Το αν έκοψαν εισιτήρια οι ταινίες αυτές, τις οποίες ουδείς θέλει σήμερα να θυμάται, είναι κάτι που ανάγεται στην κοινωνιολογία ή και στην ψυχιατρική ακόμη. Εγώ προσωπικά αν ήμουν κρατικός λειτουργός ούτε γκαζόζες σε σινεμά δε θα άφηνα να πουλάει ο κ. Μυλωνάς, όχι να τον τοποθετούσα στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κιόλας! Τι κι αν δεν παίρνει μισθό, όπως λέτε; Και μόνο που τοποθετήθηκε εκεί αποτελεί πρόκληση για το αίσθημα του εκάστοτε σκεπτόμενου φιλότεχνου. Ξέρετε, αυτού που θα πάει να δει τις ταινίες του κ. Καρκανεβάτου στο σπίτι του, να κάνει και παρέα στον σκηνοθέτη δηλαδή στις δύσκολες ώρες που περνάει. Ως εκ τούτου, συνεχίζω να συντάσσομαι απόλυτα με την άποψη- απάντηση της Βένας Γεωργακοπούλου στην επιστολή του Γιώργου Μυλωνά. Τέλος, δεν το έγραψα εγώ "κάπως έτσι" το όνομα του Καρκανεβάτου, αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία έκανα και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από όποιον γνωρίζει ελληνικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: