Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ TOUR ΜΕ ΤΟΥΣ WISHBONE ASH!


(οι Wishbone Ash το 1970, δυο χρόνια πριν από το θρυλικό Argus, τότε που με το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους περνούσαν στην ιστορία της βρετανικής rock σκηνής)

Αυτό πια κι αν είναι απ' τα άγραφα! Αύριο ανεβαίνω Θεσσαλονίκη με το βαν των Wishbone Ash, για τη συναυλία τους που διοργανώνει το αθηναϊκό κλαμπ Κύτταρο στο Stage του Μύλου! Που να φανταζόμουν όταν ήμουν πιτσιρικάς και μάζευα δραχμή- δραχμή το χαρτζιλίκι για να το εναποθέσω στο Μοναστηράκι ό,τι μετά από χρόνια θα συνταξίδευα με τον κ. Martin Turner και το συγκρότημα του, το οποίο είναι ακόμη on the road! Μιλάμε για τους δημιουργούς του Argus, το άλμπουμ- προπαίδεια της rock μουσικής, εφάμιλλο του Darkside of the moon των Pink Floyd, του Trilogy των Emerson, Lake & Palmer ή του In the court of the Crimson King των King Crimson! Δεν υπάρχει περίπτωση να λείπει το Argus από καμιά σοβαρή rock δισκοθήκη και σε όσους αγαπούν τη μουσική αυτή, σίγουρα έχουν χαραχθεί βαθιά μέσα τους, κομμάτια σαν το επικό The King will come, το Warrior, το Throu down the sword και την αριστουργηματική μπαλάντα Leaf and stream!

Ιστορικό και το εξώφυλλο του άλμπουμ από την Higpnosis, την αντεργκράουντ γραφιστική ομάδα που εστίαζε σε διαστημικά sci- fi θέματα και απόφευγε να προβάλλει τα πρόσωπα των καλλιτεχνών! Οι Wishbone Ash σχηματίστηκαν στο Devon το 1969 από τον τραγουδιστή και μπασίστα Martin Turner και τον ντράμερ Steve Upton. Οι κιθαρίστες τους, Andy Powell και Ted Turner (απλή συνωνυμία με τον Martin), εισήγαγαν το ανταγωνιστικό παίξιμο των δύο ηλεκτρικών κιθαρών, επηρεάζοντας έτσι μια ολόκληρη γενιά συγκροτημάτων της rock, από τους Αμερικανούς Eagles και Lynyrd Skynyrd μέχρι τους Ιρλανδούς Thin Lizzy! Το 1974 ο Ted Turner τους εγκατέλειψε για να ακολουθήσει τις μεταφυσικές θρησκευτικές του αναζητήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Laurie Wisefield. Πρόλαβε όμως να καταθέσει μαζί τους αυτό το λαμπερό ηλεκτρικό διαμάντι εν έτει 1972, συνυπογράφοντας όλες τις συνθέσεις του!
Νιώθω πραγματικά μεγάλη συγκίνηση που αύριο πρωί- πρωί αναχωρούμε όλοι μαζί για την αγαπημένη Θεσσαλονίκη με βαν από την οδό Ηπείρου! Λέω πάντως να έχω και μια βιντεοκάμερα μαζί μου...

(κι εδώ οι Wishbone Ash, κωλόγεροι στον 21ο αι. που δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να παίζουν ζωντανά ολόκληρο το Argus)!

8 σχόλια:

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Καλός κι ο Παλαμίδας , καλές και οι τουρνέ αλλά νομίζω ότι η ανταποκριτική σου δεξιοτεχνία μας ήταν απαραίτητη αυτό το διήμερο των Ελεύθερων Πολιορκημένων των Εξαρχείων, κι απ΄ότι διαισθάνομαι από το βράδυ θάχουμε κι άλλα ...events

BOSKO είπε...

"Αισθηματική ηλικία"...
λες; κάτι τέτοιο έχω πληροφορηθεί κι εγώ, αν και νομίζω απ' αύριο θα ξεκινήσουν τα...events.
σήμερα επικρατεί παντού η...νέκρα των Θεοδανείων!

BOSKO είπε...

"Αισθηματική ηλικία"...
Θεοφανείων ήθελα να πω, αλλά και Θεοδανείων μια χαρά ακούγεται!

Μουσικά Προάστια είπε...

Καλό ταξίδι Αντώνη!
Φέρε και κάνα τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τερκενλή (απαραίτητο εφόδιο κάθε Αθηναίου ταξιδευτή του Βορρά που σέβεται τον εαυτό του).

tractatus είπε...

Κάτι με τα θεοδάνεια, κάτι με τα εορτοδάνεια...νομίζω οτι σε λίγο δεν θα τολμάμε να βγούμε εξω απο τη πόρτα χωρίς ταυτότητα και πληρωμένη τη δόση του δανείου...έλεος αυτή η πρωτεύουσα!
Βοσκοτάκι σου έχω ένα ποίημα για σχολιασμό...άντε βγές και λίγο απο το καβούκι της μουσικής...

ΕΥΟΙ! είπε...

έιιι!
θέλω t-shirt!!!

Kostas L.A. είπε...

καποιος υπηρξε πολυ τυχερος..
the king will come ηταν το κομματι με το οποιο γνωρισα τους Wishbone ash..
ελπιζω να απολαυσεις πραγματικα την παρεα μαζι τους!!

ΥΓ: νομιζω πως ο δισκος των king crimson ειναι In και οχι At the court of the crimson king..ισως να κανω και λαθος :)

Rena Fan είπε...

Αυτό που ο Μπόσκο πάει Θεσσαλονίκη όταν εγώ λείπω καθόλου δεν μ' αρέσει. Το "Θεοδάνεια" να το κατοχυρώσεις...