Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ & ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SCHUMANN ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ!

Το μοναδικό κονσέρτο για πιάνο του Schumann θεωρείται και είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών. Μας το έκανε δώρο χθες βράδυ η Ντόρα Μπακοπούλου, όταν το έπαιξε με κλειστά μάτια.

Προηγουμένως, είχε ζητήσει να σβήσουν όλα τα φώτα του δωματίου με τον ίδιο τρόπο που ο Γιώργος Χρονάς ξενάγησε τους καλεσμένους του στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια υπό το φως των κεριών του Καβάφη μόνο.

Όσο η Ντόρα έπαιζε εκστατικά, η παρέα άκουγε εκστασιασμένη. Η Λένα θυμήθηκε τον πατέρα της που το μελετούσε και το έπαιζε για χρόνια το έργο αυτό, ενόσω η ίδια συνήθιζε να το χορεύει. Ήταν μόλις εφτά ετών.

Η Ντόρα Μπακοπούλου θα εμφανιστεί στο ΠΑΛΑΣ την επόμενη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, σε σύμπραξη με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, όπου και θα ερμηνεύσει το τελευταίο κονσέρτο του Mozart. Σπεύσατε για εισιτήρια, των οποίων η τιμή- απ' ότι μαθαίνω- δεν έχει καμία σχέση με τις πρόσφατες συναυλίες της Πλάτωνος και της Αρλέτας στον ίδιο χώρο.

4 σχόλια:

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Μπόσκο είσαι καλά;

Έχεις να κάνεις ποστ από τη Δευτέρα, είναι Τετάρτη. Ανησυχώ :)

BOSKO είπε...

Χρήστος Μιχαήλ...
τα' χω παρατήσει όλα και τρέχω στα νοσοκομεία, Χρήστο.
μερικές ακόμη εξετάσεις κι όλα θα πάνε καλά, όπως πάνε μέχρι τώρα, και παρ' όλο τον εφιάλτη που έζησα το τελευταίο τριήμερο.
θα επανέλθω σύντομα (μόλις δηλαδή ηρεμήσω οριστικά) με εκτενές post!
σ' ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά ό,τι κι αν είναι...

logia είπε...

είστε τυχεροί που την ακούσατε πριβέ
και γω είμαι τυχερή που την έχω συνάδελφο, αν και δεν ξέρω για πόσο ακόμη, μιας και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του Ωδείου Αθηνών αν και απλήρωτοι εδώ και μήνες, τώρα απολυόμαστε και ο ένας μετά τον άλλον...
κόκκινη καλημέρα (κόκκινο το χρώμα της οργής μου)
....................

τώρα είδα δίπλα την απάντησή σου στον Χρήστο

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!!!!!