Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤΙΟ 2009: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ & ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ!

Η υλοποίηση του ντοκιμαντέρ Οδύσσειες Σωμάτων- Μπαλάντα για τον Νίκο Κούνδουρο ήταν ότι καλύτερο μού έτυχε μέσα στη χρονιά που μας αφήνει σε λίγες ώρες. Πρώτα ήρθε η πρόταση από τον Γιάννη Σολδάτο, συγγραφέα της βιογραφίας του Κούνδουρου, ακολούθησε η συγγραφή του σεναρίου (πριν από δύο χρόνια στο Λουξεμβούργο!), η κατάθεση του και η έγκριση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενώ τον περασμένο Μάιο ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα. Μετά, μοντάζ, μιξάζ, τα γνωστά δηλαδή για κάθε κινηματογραφιστή. Η πρώτη κόπια της ταινίας στα 35mm είναι ήδη έτοιμη και η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάρτιο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Εικόνες 21ου αι. της Θεσσαλονίκης.
Ταινία σίγουρα θα ξανακάνω, να' μαστε καλά, στην Κίνα όμως δεν πηγαίνεις κάθε μέρα. Το ταξίδι μου στο Πεκίνο και την Ζαν-Τζία-Ζία, τη γενέτειρα του Μάο Τσε Τουνγκ, ήταν ακόμη μία μεγάλη στιγμή που μού επιφύλαξε το 2009. Θα θυμάμαι πάντα το ethnic ξεσάλωμα με τους μουσικούς όλων των φυλών της γης, τη βράβευση της Μαρίζας Κωχ ως Best Singer και το άγχος που κουβαλάει το πόστο ενός road manager. Εύχομαι το 2010 να ανοίξει και άλλα πολλά ταξίδια μπροστά μου.
Ως χειρότερη φάση ήταν για μένα η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της μητέρας μου. Συμβουλή δίνω από δω, όταν κάποιος αντιμετωπίζει θέματα υγείας και δεν είναι γιατρός, να μην σερφάρει στο internet, διότι τη νευρολογική κρίση την έχει στο τσεπάκι του. Εύχομαι υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό, σε όλο τον κόσμο. Μόνο όταν φτάνεις στην άκρη του γκρεμού αντιλαμβάνεσαι την αξία της υγείας στη ζωή των ανθρώπων.
Μια άλλη κακή φάση του 2009 και για την ακρίβεια ένας εφιάλτης που είχα από παιδί ήταν όταν κλείστηκα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας μου στις έξι τα ξημερώματα! Ευτυχώς μαζί μου ήταν και ο Αντρέας Παγουλάτος με τον Lolek. Ο μεν πρώτος άρχισε να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει στα πρόθυρα ασφυξίας, ο δε δεύτερος τράβηξε το παραπάνω ντοκουμέντο με την κάμερα του κινητού του. Όσο για μένα, άσπρισα, κοκκίνισα, πρασίνισα και μέχρι να' ρθει η πυροσβεστική είδα τον Χριστό φαντάρο και την Παναγία να πουλάει σάμαλι- θέ μου, σχώρα με!
Τα τελευταία άλμπουμ της χρονιάς που αγόρασα ήταν σήμερα από το κεντρικό Metropolis, το Poses του Rufus Wainwright, το Mystery White Boy του Jeff Buckley και οι Πρώτοι Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Καλαμάτας του Μάνου Χατζιδάκι.
ΚΑΑΛΛΗΗ κ ΧΧΡΡΟΟΝΝΙΙΑΑ
με υγεία, αγάπη & δημιουργικότητα!

6 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Καλή Χρονιά να έχεις Αντώνη και πάντα δημιουργικός. Και με περισσότερη χαρά και αισιοδοξία.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλησπέρα Αντώνη! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Και ει δυνατόν, να μην υπάρξουν άσχημες φάσεις!

crispy είπε...

Καλη χρονια με υγεια αγαπη και πολλες πολλες ομορφες στιγμες

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

...αυτός ο χρόνος θαναι ο καλύτερος...

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

...αυτός ο χρόνος θαναι ο καλύτερος...

BOSKO είπε...

σας ευχαριστώ κι ανταποδίδω!
να ξέρετε, πάντως, φέτος εγώ πρωτοτύπησα πιο πολύ απ' όλους σας στο θέμα του ρεβεγιόν!