Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ- ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΔΗΣ: ΤΑ ΠΑΙΔίΑ ΠΑίΖΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ!

Ένα μεγάλο δώρο με 4 ευρώ και μάλιστα...μονοκοπανιά, δηλαδή όχι σε συνέχειες, προσφέρει η σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Η κασετίνα με τίτλο Τα παιδία παίζει περιλαμβάνει δύο cd με σαρανταμία συνθέσεις του Δημήτρη Πουλικάκου και του Σταύρου Λογαρίδη και ένα dvd με ανέκδοτο οπτικό υλικό. Πραγματικά μια όαση για κάθε φαν του ελληνικού rock και των δύο γνήσιων εκπροσώπων του από τη δεκαετία του 1970. Έτσι, αφενός στα cd υπάρχουν κομμάτια του Λογαρίδη από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες του με τους τραγουδοποιούς Κώστα Λειβαδά, Νίκο Ζούδιαρη και τις στιχουργούς Ελένη Ζιώγα, Λίνα Δημοπούλου, θα βρείτε όμως και τις φοβερές, αδισκογράφητες μέχρι πρότινος, διασκευές του Πουλικάκου στο The letter των Box Tops, στο Dead flowers των Rolling Stones ή στο You keep me hanging on, όπως το μάθαμε από τους Vanilla Fudge. Κι ακόμη, ακούστε τον Λογαρίδη σε μια πολύ καλή βερσιόν του The Jean Genie του Bowie και του ψυχεδελικού 2000 light years from home, πάλι των Stones! Περνώντας πρόσφατα από τα Metropolis και βλέποντας τα Αδέσποτα σκυλιά του Πουλικάκου, ένα διπλό cd- ντοκουμέντο που' χε βγει πριν λίγα χρόνια, να πωλείται στα 3 ευρώ(!), συνειδητοποίησα σήμερα για πρώτη φορά ίσως πώς οι εφημερίδες όντως αντικατέστησαν πια τα δισκοπωλεία.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τον Πουλικάκο όλα καλά, σταθερή αξία, όπως τον γνωρίζουμε εδώ και τόσα χρόνια τώρα! Ο Λογαρίδης όμως τι τους ήθελε τους Λειβαδάδες και τους "έντεχνους"?

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
γιατί όχι; Σε αντίθεση με την, πραγματικά, σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Πουλικάκος και μια ζωή ακολουθεί τον δικό του μουσικό δρόμο, ανεπηρέαστος από τάσεις και ρεύματα, ο Λογαρίδης συνεργάστηκε τελευταία με καλλιτέχνες όπως ο Ζούδιαρης, ο Πορτοκάλογλου, ο Λειβαδάς και η Τσαλιγοπούλου. Τι το κακό βρίσκεις; Θυμίζω ότι και στον πρώτο του σόλο δίσκο, το 1978, ο Λογαρίδης είχε μελοποιήσει στίχους του Μανώλη Ρασούλη, επομένως δεν είναι ακριβώς καινούργιο το ξάνοιγμα του και σε άλλα μουσικά πεδία. Πόσω μάλλον όταν η αισθητική είναι κοινή, ανεξαρτήτως του ήχου, rock, ηλεκτρικού ή "έντεχνου" όπως λες. Επίσης, έχω ακούσει εγώ με τ' αυτιά μου τον Λογαρίδη να λέει πως ο μεγαλύτερος rock ύμνος ήταν και θα είναι η "Συννεφιασμένη Κυριακή" του Τσιτσάνη.

Ανώνυμος είπε...

Ε δεν θα βάλουμε τώρα τους Αετούς και το Έλα ήλιε μου δίπλα στα νεροβράσματα του Λειβαδά και της Τσαλίγως...Εσύ BOSKO με καταλαβαίνεις σίγουρα

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
κοίταξε, φίλε, έχεις κολλήσει στη δεκαετία του 1970 και δε βλέπεις ή μάλλον δεν ακούς τίποτα άλλο πέρα απ' αυτή. Εγώ εδώ ολόκληρη ταινία έκανα για το ελληνικό rock του ΄70 και πάλι θα βρω καλά πράγματα σε όλους αυτούς τους δημιουργούς που εσένα σε ξενερώνουν. Θεωρώ πολύ υγιές που ο Λογαρίδης συνεργάστηκε μαζί τους, συνεχίζοντας να είναι δημιουργικός. Εσύ, τι να σου πω, άκου τον δίσκο των Poll με το ταγάρι, το "Κι αν βγω απ' αυτή τη φυλακή" του Σαββόπουλου και το "Ζαβαρακατρανέμια" του Μαρκόπουλου- δικαίωμα σου!

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολύ ειρωνικός είσαι αγαπητέ BOSKO και δεν σου πα κ τίποτα. Καλά λες δικαίωμα μου να ακούω πάλι και πάλι όλα αυτά που λες και όχι τις δισκογραφικές ταρζανιές του καθενός πρώην ροκά κ αντάρτη.

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
ποιος έκανε τις δισκογραφικές ταρζανιές; Ο Λογαρίδης επειδή συνεργάστηκε με σύγχρονους τραγουδοποιούς; Τώρα δεν θα σου γίνω ειρωνικός, μα και δυσάρεστος: Δεν πας καλά, μου φαίνεται. Ο Λογαρίδης σου' φταιξε μεσ' στα σκατά που μας ταΐζουν καθημερινά;

lakis.d είπε...

Παρ'ολο που συμμετεχω στο CD δεν μου κινησε το ενδιαφερον μουσικά (εκτος απο αναμνησεις). Πρεπει να κοιταμε μπροστά και το χρήμα να καταναλίσκεται σε νέες κατευθύνσεις. Εκείνη την εποχή παίζαμε η νεολαία την "εβρισκε" με τα ντισιμπέλ. Κατα την γνώμη μου, βρισκόμαστε μουσικά (οπως πάντα) στις τελευταίες θέσεις διεθνώς. Βαβούρα και κονόμα εις βάρος της νεολαίας που ακουει φτηνο-προχειροδουλειές!

BOSKO είπε...

lakis.d...
με ποιον απ' τους συντελεστές του project έχω την τιμή να ομιλώ; είδα τα credits, αλλά δε βρήκα κάποιον lakis. Εκτός κι αν χρησιμοποιείτε nickname. Όπως και νά 'χει, ευχαριστώ για το σχόλιο-παρέμβαση!

lakis.d είπε...

lakis d. = Lakis Diakogiannis (Harlems/Εξαδάκτυλος)

lakis.d είπε...

lakis d. = Lakis Diakogiannis (Harlems/Εξαδάκτυλος)