Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ο BOSKO & Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΜΠΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ!

Αιτία της σημερινής επίσκεψης μου στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και συγκεκριμένα στο στούντιο του Δευτέρου Προγράμματος ήταν η ηχογράφηση μιας δίωρης εκπομπής με οικοδεσπότη τον αγαπητό Γιώργο Τσάμπρα. Πήγαμε μαζί με τον Κώστα Μπαλαχούτη, ο σκηνοθέτης δηλαδή και ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων και dvd που κυκλοφορούν τον καιρό αυτό με το Τηλέραμα για την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού.
Πέρασα πολύ καλά το μεσημέρι μου και νομίζω πως ειπώθηκαν και ωραία πράγματα. Με τον Μπαλαχούτη μόνο τα ψιλοσπάσαμε στις μουσικές επιλογές, αφού εγώ ήθελα το Κάποια μάνα αναστενάζει στην εναλλακτική, κατά τον Τσάμπρα, εκτέλεση της Φλέρυς Νταντωνάκη με τη συνοδεία του Χατζιδάκι στο πιάνο, ενώ αυτός προτιμούσε την πιο πρόσφατη βερσιόν με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Παρ' όλα αυτά κανείς δεν έφυγε παραπονεμένος: και Νταντωνάκη παίξαμε, και Μαργαρίτη, και Κωχ, και Γιώτα Λύδια, και Καζαντζίδη, και Ζαγοραίο και πολλούς άλλους λαϊκούς ή, έστω, πιο εναλλακτικούς καλλιτέχνες! Μιλήσαμε ακόμη, ο Κώστας για τη συλλογή όλου αυτού του τεράστιου υλικού που κλείστηκε τελικά σε οχτώ τόμους κι εγώ για την εμπειρία των γυρισμάτων ενός project που δεν είχε καμία σχέση με τη μέχρι τώρα φιλμογραφία μου.
Να και ο Σιδερής Πρίντεζης, ακόμη ένας θησαυροφύλακας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και του εγχώριου πολιτισμού, με τον οποίο γνωριστήκαμε σήμερα προσωπικά και μου έδωσε θερμούς χαιρετισμούς να μεταφέρω στον κοινό μας φίλο rena fan- κατά κόσμον Αποστόλη.
Η εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα με καλεσμένους τον Κώστα Μπαλαχούτη και τον γράφοντα, με θέμα την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού, θα μεταδοθεί σε δύο μέρη στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 16.00- 17.00 το απόγευμα!

6 σχόλια:

Rena Fan είπε...

Λάβαμε τους χαιρετισμούς! Ανυμοπονώ να ακούσω την εκπομπή.

Ελένη Μπέη είπε...

Μόνο μην παραλείψεις να το υπενθυμίσεις κι εκείνες τις μέρες και χάσουμε την εκπομπή, Bosko!

Ο Γιώργος Τσάμπρας κάνει μία από τις πιο αγαπημένες μου εκπομπές στο Δεύτερο, που προσπαθώ να μη χάνω. Όσο για το Σιδερή, δεν κάνει καλή παρέα; Πριν λίγα χρόνια είχαμε συχνές συνομιλίες μέσα από το chat room του Δεύτερου, ώσπου συναντηθήκαμε κιόλας σε μια συνάντηση που είχαμε η παρέα του chat. Με ήξερε κι αυτός με το ίδιο όνομα που μπαίνω εδώ, αλλά δεν ξέρω αν με θυμάται.

BOSKO είπε...

Rena Fan...
θα σε ενημερώσω οπωσδήποτε!
καλημερίζω!

BOSKO είπε...

Νερένια...
δεν ξέρω αν κάνει καλή παρέα ο άνθρωπος, αφού, όπως λέω, χθες τον γνώρισα προσωπικά, πάντως πρέπει να είναι σπάνιας ευγένειας και τρελού χιούμορ. Αυτή την αίσθηση μού άφησε στο λίγο που τον είδα.

Xρύσα Σωφρoνά είπε...

Αντώνη, συγχαρητήρια σ' εσένα και στον Μπαλαχούτη γι' αυτή την καταπληκτική έκδοση! Μακάρι να βρεθούν άνθρωποι σαν εσάς που να ασχολούνται π.χ. με το Νέο Κύμα κ.ά. και να γίνουν ανάλογα βιβλία-ντοκιμαντέρ!

BOSKO είπε...

Χρύσα Σωφρονά...
σ' ευχαριστούμε, να' σαι καλά!