Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

γιατί-δεν-πρόλαβα-γαμώτο-μου-τη-χούντα;


Δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τη μουσική hip-hop, ετούτο εδώ όμως το τραγούδι του συγκροτήματος Βαβυλώνα τό 'χα λατρέψει από την πρώτη κυκλοφορία του. Επιτέλους βγήκε κάποιος σύγχρονος ραψωδός και μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά έδωσε την πληρέστερη εικόνα του αρχαιότερου και πιο λαομίσητου επαγγέλματος. Διότι, ως γνωστόν, μπάτσοι υπήρχαν και στην αρχαία Ελλάδα. Τους έλεγαν ραβδούχους για να τους συνδέουν με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και μάλιστα κατά τη διάρκεια θεατρικών παραστάσεων, όταν οι θεατές-πρόγονοι μας εκσφενδόνιζαν ζαρζαβατικά στη σκηνή, δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι ή και προσβεβλημένοι από το θέαμα. Εν συνεχεία, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να θεωρείται βρώμικο επάγγελμα η πορνεία, μέσω της οποίας στην τελική καλμάρουν οι άνθρωποι, και όχι η policemania - για να μην ξεφεύγουμε απ' τους Βαβυλώνα- με τους γνωστούς απαράδεκτους, συμπλεγματικούς και μισάνθρωπους χειρισμούς της. Τα είδαμε χθες, άλλοι ιδίοις όμμασι, και άλλοι από το internet και τους τηλεοπτικούς δέκτες: τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώνουν αδιακρίτως οτιδήποτε περνούσε από την πλατεία Συντάγματος, να φυγαδεύουν χρυσαυγίτες κουκουλοφόρους-προβοκάτορες, όπως και άνδρες- ούτως ειπείν- της ομάδας ΔΕΛΤΑ να πουλάνε τσαμπουκά μέσα σε ταβερνεία στο Μοναστηράκι την ώρα που έτρωγαν ανύποπτοι πολίτες με τις οικογένειες τους. Και όλα αυτά με τις ευλογίες του Υπουργού Δημοσίας Τάξης μιας υποτιθέμενης...σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Έτσι, το μόνο στιχούργημα των Βαβυλώνα που ακυρώνεται, δέκα χρόνια μετά την έκδοση του τραγουδιού τους, είναι το Δουλειές με φούντα/ τα χρόνια πού 'ν' τα/ γιατί δεν πρόλαβα γαμώ το μου τη χούντα...Έλα που δεν την πρόλαβες! Ζήσε και απόλαυσε την καινούργια χούντα του ΠΑΣΟΚ!

17 σχόλια:

despinach. είπε...

Α! Στο "κλέβω"! (το βίντεο)

;)

BOSKO είπε...

despinach. ...
ελεύθερα!
και μένα ο Ηλίας ο Βαμβακούσης μου το έστειλε χθες τα χαράματα!

despinach. είπε...

και είχα χρόνια να το ακούσω...τους θυμάμαι σε ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ στον Κολωνό!

BOSKO είπε...

despinach. ...
έγραψαν τα παιδιά!

maria_cheguevara είπε...

Ωραιο!
Ακου κ αυτο..
http://www.youtube.com/watch?v=S4Cpg5Xo0-A&feature=player_embedded

BOSKO είπε...

Μ. ...
και το δικό σου ωραίο!
ίσως οι Active Member είναι οι μόνοι απ' τη low bap σκηνή που μου αρέσουν περισσότερα από ένα τραγούδια τους.

verbalistis είπε...

Σωστοί οι Βαβυλώνα. Με αφορμή την κατάσταση στην πρωτεύουσα τον τελευταίο καιρό κι επειδή έχουμε μια τάση σαν λαός να αποποιούμαστε τις δικές μας ευθύνες, ορίστε αντιπροσωπευτικό δείγμα του Νεοέλληνα:
http://www.youtube.com/watch?v=aZkQldVUevQ

Ας ξυπνήσουμε όλοι κι ας είναι ήδη αργά..δεν είναι ποτέ αργά!

BOSKO είπε...

understudbedbliss...
δε γνώριζα για τη σύμπραξη Ρόδες-Ενδελέχεια! Πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα, μουσικά και στιχουργικά! Thanx:-))

despinach. είπε...

"Γιωργάκη φούντα έταξες, χούντα έφερες"...κυκλοφορεί!!

Β.Σ. είπε...

μην ξεχνάμε τον Γάτο, το άτομο παρφέ, Ζώρζ Πιλαλί -

http://www.youtube.com/watch?v=gbtSouJ4CRU

΄΄όσο θα υπάρχουν μπάτσοι / εμείς θα είμαστε καπάτσοι΄΄

BOSKO είπε...

despinach. ...
το καλύτερο πού 'χω ακούσει!

BOSKO είπε...

πλησιον του ποιητη...
http://www.youtube.com/watch?v=4rFAW6f4tSk&feature=related

verbalistis είπε...

Καταγγέλλω τη φασιστική πρακτική του blogger! Άρια φυλή είστε εσείς κι εμείς του wordpress να πέσουμε στον Καιάδα; Με μπλοκάρει συνεχώς στα σχόλια κι αναγκάστηκα να φτιάξω λογαριασμό και στο blogger. Παντού φακελωμένος είμαι πια..

Ανώνυμος είπε...

Χααααααααααααχαααααααααααααχααααααααααχαααααααααααχααααααααααααχαααααααααααχαααααααααααα!,μπάτσοι,γουρούνια,δολοφόνοι,'έχεις δίκιο καλό μου! ότι και να πείς, έχεις απόλυτο δίκιο...πραγματικά...ε,τώρα μωρέ τί περιμένεις από μερικά,βλαμμένα παιδάκια που έχουν,έρθει ένας Θεός ξέρει από ποιά κωλοπετινίτσα..που εκεί τους έκαναν,διαρκώς το κεφάλι γιαούρτι οι καράβλαχοι,γονείς τους να γίνουν ντέ και καλά,αστυνομικοί για το...'καμάρι'του χωριού και μαλακίες κατσαρές και στο πάτερο που λέω κι εγώ... ε, παίζουν και κάποια απωθημένα,από τις δεκαετίες του 60',70' που είχαν (οι γυναίκες κυρίως ένα κόλλημα,χοντρό με τους ένστολους...και αηδίες...)πάντως έχεις δίκιο...υσ-έ,καλό μου στο πόστ σου για το σπίτι,στην Αμφιάλη ο μπλόγκερ μαμιόταν,γερά εκείνη την ώρα που έστειλα,το σχόλιο και μου φαγε το 85 οκ? δίπλα από το ahtida...για αυτό είδες,το όνομα του μπλόγκ μου,κάπως αλλιώτικο η Αθανασία είμαι πάντως οκ?...αυτή που ξέρεις...το λέω,για αποφυγή παρεξηγήσεων....καλησπέρες...

Ανώνυμος είπε...

ε,μάλλον μου κανε ξανά,το ίδιο τώρα....

BOSKO είπε...

undisturbedbliss...
έλα ρε Βερμπαλιστή, εσύ εισ' αυτός με το nickname που για να το πεις γίνεται η γλώσσα σου κοτσίδα;
ειλικρινά δεν σκαμπάζω τι σκαρώνει ο blogger, αλλά το ίδιο πρόβλημα έχει κι η Αθανασία, απ' ότι λέει παρακάτω.
θα φταίει πιθανώς η ενεργοποίηση σχολίων που έβαλα για να μην γράφουν πλέον ανώνυμοι.
πάντως, νομίζω ότι λίγοι έχουμε μείνει οι φανατικοί bloggers, αφού όλοι έχουν στραφεί στο facebook και το twitter, επομένως μην αισθάνεσαι παραγκωνισμένος λόγω blogger - wordpress κλπ.
εντάξει, δηλαδή, τό 'πιασα, χιούμορ κάνεις!

BOSKO είπε...

ahtida...
δε λες τίποτα, Αθανασία μου, ο blogger μαμιέται, εγώ όμως θα καταλάβαινα τη γραφή σου ακόμη κι αν υπόγραφες ως Μαντώ Μαυρογένους. Σε ένα 85 θα κολλήσουμε τώρα; ψιλοπράγματα...