Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

το-γεύμα-στης-γιώτας-γιάννα-με-τον-χρονά-και-το-τηλεφώνημα-του-κραουνάκη

Από το, προ μερικών ετών, Βελούδινο υπόγειο και το Κύτταρο της οδού Ηπείρου μεταφερθήκαμε χθες βράδυ στο διαμέρισμα της Γιώτας Γιάννα - ομολογώ, ένα από τα πιο καλόγουστα διαμερίσματα, στα οποία έχω δειπνήσει ποτέ. Η οικοδέσποινα, η Γιώτα Γιάννα, ο παραγωγός και εκδότης της, ο Γιώργος Χρονάς, και εγώ που θα γράψω τα κείμενα της έκδοσης.  
Η οποία έκδοση, αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει ως τα τέλη του χρόνου και θα περιλαμβάνει ολόκληρο το μονόπρακτο του Χρονά Το βελούδινο υπόγειο της Γιώτας Γιάννα συν έναν ψηφιακό δίσκο! Για την ακρίβεια, θα πρόκειται για τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Γιώτας Γιάννα, αν και υπάρχει στα μουσικά πράγματα από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, ας πω ότι το δικό μου κείμενο στην έκδοση θα έχει αφορμή τον περίφημο χαρακτηρισμό του Μάνου Χατζιδάκι για τη Γιώτα Γιάννα: Η Πασιονάρια της Εθνικής Οδού
Και κάτι ακόμη που συνέβη χθες και που είναι κανονικός σουρεαλισμός: Πως θα γίνει να βρούμε τον Κραουνάκη να μας δώσει άδεια για τα τραγούδια του; με ρωτούσε η Γιώτα. Δε μπορώ να κάνω τίποτα επ' αυτού, απάντησα, τον Κραουνάκη δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου και δεν τον γνωρίζω...Και ξαφνικά, χτυπάει το κινητό μου. Ήταν ο φίλος Δημήτρης Ν. Μανιάτης, δημοσιογράφος στα ΝΕΑ: Τρώμε με τον Κραουνάκη, μου λέει, πάρ'τον λίγο που σε θέλει κάτι! Τελικά, ο Κραουνάκης μου ζήτησε ευγενέστατα να δώσω το ντοκιμαντέρ μου, Ζωντανοί στο Κύτταρο - Σκηνές Ροκ, να παιχτεί τον Δεκέμβριο στη Χελώνα, τον χώρο που επιμελούνται με τη Λίνα Νικολακοπούλου. Συμφώνησα με χαρά! Κι όταν του εξήγησα πως τον ψάχνουμε για τα κομμάτια του που ηχογράφησε η Γιώτα Γιάννα, είπε Εν λευκώ κάντε ότι θέλετε και δώσε σε όλους την αγάπη μου. Κλείσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: