Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

τέρμα-η-δωρεάν-ανάρτηση-φωτογραφιών-στα-ιστολόγια

Σύμφωνα με τη google, το όριο χωρητικότητας για την ανάρτηση φωτογραφιών στα blogs εξαντλήθηκε και ως εκ τούτου όποιος θέλει να συνεχίζει να ανεβάζει φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να αγοράσει ειδικό πρόγραμμα με τα GB που επιθυμεί. Απίστευτο μεν, απαράδεκτο δε! Σε περιόδους κρίσης είτε βρήκαν κάποιοι τρόπο να τα...παίρνουν ως κι από τα blogs, είτε πολύ απλά αποφασίστηκε να κοπούν τα blogs που χώνονταν από την πρώτη μέρα της εμφάνισης τους στην εκάστοτε εξουσία. Και μάλιστα όχι με λογοκρισία, αλλά με νόμιμο κερδοσκοπικό τρόπο, ώστε να μην υπάρξουν κι αντιδράσεις. Ήδη φίλοι ''ιντερνετάκηδες'' με ενημέρωσαν για εναλλακτικούς τρόπους ανάρτησης φωτογραφιών: Πας σε κάποιο free site, τις ανεβάζεις εκεί και μετά βάζεις εδώ το link. Τουλάχιστον στην περίπτωση των Ασμάτων και Μιασμάτων η αμεσότητα θα χαθεί, αφού τόσα χρόνια οι φωτογραφίες που επέλεγα στόλιζαν, εμπλούτιζαν ή απλά συνόδευαν τις παραγράφους των αναρτήσεων μου. Ομολογώ ότι στενοχωρήθηκα και δεν το περίμενα και σχεδόν μετάνιωσα τώρα που παραμέλησα το blog τούτο για χάρη του facebook. Ακόμη χειρότερα, σε επέκταση αυτού που λέω πιο πάνω, έχω την αίσθηση πως οι τύποι πάνε να αφανίσουν το blogging και τους bloggers με τις ανεξέλεγκτες φωνές διαμαρτυρίας τους. Ένας άλλος φίλος μού σύστησε να στείλουμε παράπονα και βρισίδια στη google που απαιτεί πλέον χρήματα. Τι νόημα θά'χει αυτή η κίνηση δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα συνεχίσω να γράφω εδώ έστω και δίχως φωτογραφικό υλικό με το φόβο μην αρχίσουν να χρεώνουν και την κατοχή ενός blog στον ιδιοκτήτη - συγγραφέα του. Αίσχος! 

6 σχόλια:

mahler76 είπε...

πρώτη φορά το ακούω αυτό. όμως μπορείς απλά να πάς στην wordpress αν όντως ισχύει.

Ανώνυμος είπε...

Μια επιλογή ίσως θα ήταν να μεταφερθούμε σε άλλη πλατφόρμα π.χ. Wordpress. Τότε η google θα βάλει την ουρά στα σκέλια.

Δεν πάνε να γαμηθούν λέω ΄γω.

Priorknowledge (aka Rodonaura) είπε...

Παίζει πολύ ράδιο αρβύλα σε ό,τι αφορά τα του διαδικτύου τελευταία. Εάν η πληροφορία επιβεβαιώνεται από έγκυρη πηγή (έχεις υπόψη κάτι;), τότε μια μαζική μετακίνηση σε άλλη πλατφόρμα, θα έδινε το μήνυμα στη Google...

BOSKO είπε...

Πιθανώς να βιάστηκα να κάνω αυτό το ''καταγγελτικό'' post, αφού δε συμβαίνει να μη μπορούν και άλλοι bloggers, όλοι δηλαδή, να ανεβάσουν φωτογραφίες στα blogs τους. Άρα εγώ μάλλον εξάντλησα το όριο χωρητικότητας του blog τούτου, πήζοντας το στις photos επί πέντε ολόκληρα χρόνια. Με βλέπω μάλλον να μετακινούμαι στη wordpress :(

τ2φ είπε...

Και ποιός σας είπε οτι το wordpress είναι τσάμπα;Στο wordpress αν κάνεις απλό λογαριασμό τύπου blogger δεν έχεις όριο ανάρτησης αλλά το wordpress έχει το δικαίωμα να εμφανίζει διαφημίσεις στην σελίδα σου,εσύ μπορεί να μην τις βλέπεις πάντα αλλά εμφανίζονται στο άσχετο κάτι cosmote,vodafone,nescafe,κ.τ.λ..Επίσης αν θέλεις να το αποφύγεις αυτό πρέπει να αναβαθμίσεις το wordpress σου αλλά θα πρέπει να πληρώσεις,οπότε με λίγα λόγια το wordpress κοστίζει περιπου 100$ το χρόνο,αν θέλεις να μην έχεις διαφημίσεις,αν θέλεις total customizing tools μιας και σε σχέση με τον μπλόγγερ δεν μπορεις να αλλάξεις και πολλά πράγματα στο HTML και να το κάνεις τίγκα προσωπικό και το πιό σημαντικό..ΤΟ WORDPRESS ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΏΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Η GOOGLE EXEI ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ.

Με λίγα λόγια συγκριτικά ο blogger είναι κλάσεις ανώτερος από το wordpress,πολύ πιό σταθερός,σπάνια κατεβάζει μπλογκ (κάτι που το wordpress κάνει για πλάκα και χωρίς προειδοποίηση)είναι πολύ πιο φτηνός αν θέλεις το κάτι παραπάνω,μπορεις να αλλάξεις την παναγία του μπλογγερ αν ξέρεις 5 βασικά πράγματα,δέχεται όλα τα plug-ins (widgets,players,κ.τ.λ.).
Τέλος,αν θέλεις σώνει κ καλά κάτι ελεύθερο,βρίσκεις μια εταιρία να σου κάνει hosting,την πληρώνεις ανάλογα με αυτό που θέλεις να κάνεις και δεν ξαναασχολείσε με πλατφόρμες τύπου blogger,wordpress,tumblr κ.τ.λ..

mahler76 είπε...

Μπόσκε εγώ πάλι υποθέτω πως απλά έπεσες σε κάποιο σφάλμα του μπλόγκερ. Ναι βάζεις συχνά φωτογραφίες αλλά δεν μπορεί με την καμία να έχεις ανεβάσει 8GB φωτογραφίες που είναι το όριο.