Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΤΑ "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ" ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5

Απόψε Στο Κόκκινο 105,5 (http://www.left.gr/) 20.30- 22.00 θα παρουσιάσω ολόκληρο το καινούργιο cd της Λένας Πλάτωνος! Μου δόθηκε αυτή η αποκλειστικότητα, με τον όρο να μιλάω κατά τη διάρκεια των τραγουδιών, ώστε να μην είναι εφικτή η κατ' οίκον αντιγραφή τους από το ραδιόφωνο. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια...Για το λόγο αυτό, σκέφτομαι να διαβάσω αποσπάσματα από το μονόπρακτο του Γιώργου Χρονά Η Λένα Πλάτωνος αγαπά την πεταλούδα Μπρένθις, καθώς και από το άρθρο του στη Lifo αυτής της εβδομάδας. Όλα αυτά, στο πρώτο μέρος της εκπομπής. Γιατί στο δεύτερο, είχα την ιδέα να καλέσω στο στούντιο τον Στέργιο Τσιρλιάγκο, τον νέο μουσικό που συνυπογράφει με την Πλάτωνος την ενορχήστρωση του δίσκου της! Η Λένα Πλάτωνος, λοιπόν, αγαπά την πεταλούδα Μπρένθις, όπως αγαπά και τους Jethro Tull και τους Pink Floyd, γι' αυτό και μαζί με συνθέσεις από όλες τις παλαιότερες δουλειές της, θα ακουστούν και κομμάτια των συγκεκριμένων συγκροτημάτων! Συντονιστείτε Στο Κόκκινο 105,5 στις 20.30 το βράδυ!
* Και επειδή μάλλον το' χω παρακάνει με τις απανωτές αναρτήσεις, σαν σήμερα γεννήθηκαν η Εύα Κοταμανίδου και η Σαβίνα Γιαννάτου- αγαπημένα μου πρόσωπα και οι δυο τους- και είναι ευκαιρία από δω να ευχηθώ να είναι πάντα καλά και δημιουργικές!

13 σχόλια:

greekgaylolita είπε...

Περιττο ειναι να πω πως ειναι συγκλονιστικος δισκος
[θελει συνεχεις ακροασεις ,ειχες δικιο.αποκαλυπτονται καινουρια τοπια καθε φορα]

BOSKO είπε...

ggl...
Συντονιστείτε, αγαπητέ και περάστε μετά απ' το σταθμό. Θα σας έχω έτοιμο πακετάκι!

igkros είπε...

Γουστάρωωωωωωωω!!!

Θα προσπαθήσω να σε ακούσω.

Παρεπιπτόντως έχω και εγώ αφιέρωμα στην Πλάτωνος αύριο. Με κάτι τέτοια γεγονότα σαν τα "Ημερολόγια" το 2008 μόνο δίσεκτο δεν είναι μουσικά!

Ανώνυμος είπε...

Τι κριμα... Δε θα 'μαι σπιτι! Πειραζει να το ηχογραφησω? Οχι για τιποτα αλλο, αλλα θελω οπωσδηποτε να ακουσω την εκπομπη! Το δισκο θα τον παρω ετσι κι αλλιως! Αυριο κιολας!

Ανώνυμος είπε...

Κιόλας μισή ώρα εκπομπής και...

OH.


MY.



GOD.

Aντώνης είπε...

Έπρεπε να μπω να σε διαβάσω νωρίτερα! Τώρα την έχασα την εκπομπή! Να πω όμως με τη σειρά μου χρόνια πολλά στην αγαπημένη μου δασκάλα! Δυό χρόνια στη σχολή.. :)

BOSKO είπε...

αντώνης...
Α, ναι; μπράβο! Κι εγώ την αγαπάω πολύ την Κοταμανίδου, σπάνιος άνθρωπος. Θα πάω να τη δω στο θέατρο την μεθεπόμενη εβδομάδα, στου Αρμένη. Αν κάνεις κέφι Φαραντούρη, πέρνα την Πέμπτη απ' το Μέγαρο. Θα απαγγείλει η Κοταμανίδου ανάμεσα στα τραγούδια!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική εκπομπή σου!..Αναβίωσα κι ένα ξεχασμένο έθιμο: την έγραψα από το ράδιο σε κασσέτα ενενηντάρα TDK.
Τα νέα τραγούδια ήταν συγκλονιστικά!..Ανυπομονώ να δώ και τα βίντεο την Τρίτη στον Ιανό!..

BOSKO είπε...

trashman...
να' σαι καλά, σ' ευχαριστώ, αλλά να δούμε ποιον θα πρωτοχωρέσει ο Ιανός την Τρίτη. Μέχρι, λέει, πούλμαν με κόσμο θα' ρθουν από επαρχία...Καλή φάση οι κασσετούλες, τις έχω και γω όλες φυλαγμένες εδώ και 20 χρόνια! Ξέρεις πως τις έχω πεθυμήσει με τα ψευτο-cd που οξειδώνονται και συχνά είναι για πέταμα;

celsius33 είπε...

s akousa, mou arese o diskos , to happy, i thalassa afta mou meinane, eniwsa kai mia thlipsi xereis giati? I fwni tis exei allaxei, emfanws gerasmeni (tin fantazomai me parapanisia kila). Megalwse...afta pou akoume apo aftin tosa xronia einai 80s staff.Itan poly omorfi ekmpompi, efxaristw

Ανώνυμος είπε...

όμορφη εκπομπή όμως το σχόλιο το γράφω για να εκφράσω κυρίως τη διαφωνία μου με τον celsius. Η φωνή της Λένας Πλάτωνος, μέσα από τα τσακίσματα της αποκτά μια διαφορετική γοητεία. Ωριμότητα ενδιαφέρουσα που σου υποβάλει εικόνες με την αισθαντικότητα και την πείρα που κρύβει. Είναι η φωνή και οι στίχοι που υποβάλουν με τρομακτικά άμεσο τρόπο μια μεγάλη ποικιλία συναισθημάτων. Ίσως σε κάποια σημεία με χάλασε λίγο η ενορχήστρωση καθώς ομολογώ ότι θα ήθελα να είναι λίγο περισσότερο καινοτόμα (η εκτίμηση έγινε μετά από το πρώτο πρόχειρο άκουσμα μπορεί όταν ακούσω τα κομμάτια πιο προσεκτικά να αναθεωρήσω) αλλά ούτως η άλλως είναι μικρό το κακό και αντισταθμίζεται από το τεράστιο ταλέντο της Πλάτωνος.

BOSKO είπε...

celsius33...
φίλτατε Κέλσιε, εσύ που είσαι γιατρός, με εκπλήσσεις που αποδίδεις ένα τσάκισμα της φωνής μόνο στο σκληρό πέρασμα του χρόνου. Αν ακούς με την ίδια αγάπη το 80s stuff της Πλάτωνος, θα πρέπει λογικά να λατρέψεις τούτο δω το άλμπουμ, το απόλυτα ενταγμένο- όπως γράφω και στο επόμενο post- στην εποχή του. Αν σου βγει θλίψη, ας σου βγει από τον στίχο, τη μελωδία, ακόμη κι από την ερμηνεία. Εννοώ θλίψη γόνιμη, πηγή στοχασμού, προσωπικής σου εσωτερικής αναμόχλευσης. Μη στέκεσαι στο ό,τι η Πλάτωνος "γέρασε". Δε γέρασε καθόλου, μόνο 56 ετών είναι. Όσο για τα παραπανίσια κιλά, θα με βάλεις σε black list μου φαίνεται με τις τόσες αναρτήσεις που' χω κάνει για...Κωχ και Φαραντούρη. Μην τρελαίνεσαι, πάρε το δισκάκι και μετά από μια- δυο ακροάσεις, θα γίνει ολότελα δικό σου! Είμαι σίγουρος, αφού εκτιμάς πραγματικά τη μουσική της Λένας Πλάτωνος!

insidetheroom...
καλά τα λες κι εσύ, αλλά εμένα αν κάτι μου άρεσε στην ενορχήστρωση είναι ακριβώς αυτός ο αμιγώς ευθυγραμμισμένος ηλεκτρονικός ήχος με κάποιες εξάρσεις λυρισμού εκ μέρους της συνθέτριας.

Κοίτα να δεις που την άκουσε κόσμος και κοσμάκης την εκπομπή! Σας ευχαριστώ όλους!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ