Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ- ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ...

Τα πάντα είναι έτοιμα για την πρώτη παράσταση της Δευτέρας 31 Μαρτίου. Η Σωτηρία Λεονάρδου σήμερα μας εξέπληξε ευχάριστα κι ενώ στην αρχή παραλίγο να κόψω κείμενο- με τη συναίνεση του συγγραφέα- καθώς το έργο θα έφτανε τη μιάμιση ώρα διάρκεια, στην πρώτη πρόβα τζενεράλε ευτυχώς ολοκληρώθηκε μέσα σε 48 λεπτά. Ο κατάλληλος χρόνος για μονόλογο, τη στιγμή που θα διαδραματίζεται μέσα σε μουσική σκηνή και θ' αποτελεί μάλιστα και το α΄μέρος συναυλίας!
Η Σωτηρία Λεονάρδου ως Γιώτα Γιάννα στη σκηνή. Αριστερά, πλάτη, ο Γιώργος Χρονάς ως δημοσιογράφος, ο εαυτός του. Δεξιά, η ίδια η Γιώτα Γιάννα παρακολουθεί (;) την πρόβα. Νομίζω πως αν με κάτι νιώθω προσωπικά ευτυχής είναι τα αισθήματα της μεγάλης χαράς και μιας μικρής δικαίωσης που παίρνει η γυναίκα αυτή με το να βλέπει τόσους ανθρώπους να ασχολούνται με ένα θεατρικό έργο που γράφτηκε για το πρόσωπο της!
Στην πρόβα σήμερα βρέθηκε και ο συνθέτης Γιώργος Ζήκας, άρτι αφιχθείς από τη συμπρωτεύουσα. Μας είπε ό,τι του άρεσε το έργο, το βρήκε πολύ ιδιαίτερο σαν λόγο και κυρίως ουμανιστικό.

Ο Χρονάς θα είναι εκείνος που θα προλογίσει, όπως ακριβώς θέλει στο μονόπρακτο του, τη Σωτηρία- Γιώτα Γιάννα κατά την είσοδο της στην αίθουσα και θα την ανεβάσει στη σκηνή.

"Ούτε καν με ρώτησες τι και πως. Τι είσαι, πως είσαι, πως βγήκες, τι έκανες; Ρωτάς εγκάρδια. Και το εκτιμώ δεόντως"...

"Ό,τι δεν ήθελα να κάνω, δεν το έκανα. Αντιστάθηκα. Είμαι ροκ. Είμαι αυτό. Και αυτό θέλω να αγαπάνε οι άνθρωποι. Αυτό γουστάρουνε. Είμαι αγριοκάτσικο πάνω στα κεραμίδια, στην άκρη του γκρεμού"...

"Αγαπάω τους ανθρώπους που κάνουν προσπάθεια, όχι τα επιτυχημένα λάθη. Το λέει ένας φίλος μου αυτό. Μέγας μαιτρ της νύχτας. Όχι μαιτρ να σερβίρει, μαιτρ του μυαλού και των όλων. Υπάρχουν, Γιώτα μου λέει δυστυχώς πολλά επιτυχημένα λάθη, που έχουν γίνει χωρίς να το αξίζουν. Είσαι επιτυχημένος, αλλά είσαι λάθος. Αλλά
είσαι επιτυχημένο λάθος!"...

Μου αρέσει ιδιαίτερα η φωτογραφία αυτή της Σωτηρίας. Τραβήχθηκε μέσα σε δεκάδες άλλες που ήδη γέμισαν τον κάδο αχρήστων του υπολογιστή μου και έτσι όπως την κοιτάζω τώρα μου θυμίζει έντονα τη Φλέρυ Νταντωνάκη, την εποχή που ηχογραφούσε τις Γειτονιές του φεγγαριού.
Το βελούδινο υπόγειο της Γιώτας Γιάννα...
Στο Κύτταρο σε λίγες μέρες!

3 σχόλια:

greekgaylolita είπε...

Ομορφα!Για να δουμε θα μας στοιχειωσετε το μυαλο και τη καρδια?(χωρις να μας στομωσετε ομως).Με το τροπο που εχει η τεχνη να στοιχειωνει..

[εμενα μου αρεσει πολυ η τεταρτη φωτογραφία:)]

BOSKO είπε...

ggl...
εμένα, πάλι, μου αρέσει η πρώτη και η τελευταία. Τι να κάνουμε, ότι αρέσει στον καθένα, που θα' λεγε και ο trashman...

Фе́ммe скатале είπε...

Εμενα μ'αρέσει η Σωτηρία