Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

DEMIS FOREVER...AND EVER!


Αυτός ήταν ο καλύτερος ερωτικός Έλληνας τραγουδιστής στα 70s, όχι κάτι Πάριοι και δε συμμαζεύεται! Ο διεθνής Demis Roussos στη δεύτερη καριέρα του, μετά τη διάλυση των Aphrodite's Child, με αρκετά παραπανίσια κιλά και με ένα γενικό look μεταξύ Λουτσιάνο Παβαρόττι, Τζίμη Πανούση και...Μπάμπη Στόκα! Το τραγούδι, πάντως, είναι κομματάρα, λέγεται Forever and ever, έρχεται από τα πρώτα χρόνια του ΄70, λανσάρει τη συνύπαρξη του bouzouki με μια δυτικότροπη ορχήστρα και αναδύει τον ίδιο ρομαντισμό με τα κοσμοπολίτικα μελό με κότερα του Κλέαρχου Κονιτσιώτη, σαν και το Εκείνο το καλοκαίρι που μνημόνευσα προχθές!

6 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Λοιπόν ενώ συμφωνώ πέρα για πέρα με όσα γράφεις για τον Ρούσσο, δεν κρατιέμαι να μη σε πειράξω γιατί το τραβάει ο οργανισμός σου το πείραγμα, αφού προκαλείς με τους Πάριους και δε συμμαζεύεται, συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα, εντελώς μεροληπτικά. Αλλά θα το προσπεράσω αυτό κάνοντας την καρδιά μου πέτρα και να μου επιτρέψεις σε παρακαλώ να σου κάνω μια ερώτηΞη. Εσένα δε σε ενόχλησε καθόλου που ο Ρούσσος ρωτήθηκε από ξένους δημοσιογράφους τότε, ποιά είναι η γνώμη του για τη δικτατορία στην Ελλάδα και απάντησε το κουλό: «Ποιά δικτατορία;»
Αυτή που τρώγαμε στη μάπα εμείς που ζούσαμε στην Ελλαδίτσα κι αυτήν που υφίσταντο κάποιοι ανήσυχοι ρομαντικοί στα ξερονήσια.
Αυτά είναι ατοπήματα μπόσκο μου, καλέ μου και όχι ο Τζουγανό με την Ελεονώρα στα Αρίων!
Και φυσικά την ίδια παπ@@@ιά είχε απαντήσει και η Μούσχουρη, αν δεν το ξέρεις. Χούντα χου; Γιατί εμείς οι παλιοσειρές τα 'χουμε χρεωμένα αυτά.
Παρόλα αυτά, για να σου αποδείξω πόσο υπεράνω μουσικόφιλη είμαι, ακούω ακόμα Ρούσσο άμα λάχει και το τραγούδι που διάλεξες είναι από τα αγαπημένα!
Θα έρθεις στις 20 Ιανό για Μαραμή; Να σου κρατήσω θέση; ;)

Σε φιλώ στη μουρίτσα!

BOSKO είπε...

Ε, μη μου συγκρίνεις, ρε συ, τον Πάριο με τον Ρούσσο, τον Πλέσσα με τον Βάγκνερ να πούμε...Την ξέρω την ιστορία, αλλά μήπως κι εγώ ακούω Roussos απ' το πρωί ως το βράδυ; Ένα συμπαθητικό love song βρήκα κι εγώ κι είπα να τ' ανεβάσω. Όσο για την ίδιας εμβέλειας παπαριά της Μούσχουρη, η Μελίνα της είχε χώσει γερό χαστούκι στο Παρίσι- να, κάνω και μια σύνδεση με το προηγούμενο post μου. Θα το' θελα να είμαι Ιανό, μίλησα και με τον Δημήτρη, αλλά δυστυχώς (ή μάλλον ευτυχώς!) ανέλαβα την επιμέλεια του οπτικού υλικού για μια συναυλία της Φαραντούρη στο Μέγαρο την ίδια βραδιά. Δεν περνάς κι από κει να συνδυάσεις το αναβάπτισμα σου στη νεοελληνική κουλτούρα; θα μείνεις καιρό Ελλάδα;

μαριάννα είπε...

Χαίρομαι για σένα κι ας μην είσαι στον Ιανό μαζί μας. Θα μείνω 2 βδομάδες και ελπίζω κάπου να σε πετύχω. Θα σου στείλω μέιλ με τηλέφωνα μήπως συντονιστούμε. Την ίδια βραδιά χλωμό το βλέπω γιατί θα πάω κέντρο χωρίς αυτοκίνητο. Θα ξεκινήσουμε παρέα από Φάληρο με φίλους.
Περί Ρούσσου και Πάριου βρε συ ποιός κάνει ανομοιογενείς συγκρίσεις; Πες τα μου να μη στα πω! :)
Σοβαρά το Μελινάκι της είχε χώσει χαστούκα της αγαθοτέτοιας; χαχαχαχα
Να 'σαι καλά γέλασα...

BOSKO είπε...

Λοιπόν,την τελευταία Δευτέρα του Μάρτη θα παρουσιάσω στο Κύτταρο το μονόπρακτο του Χρονά με τη Σωτηρία Λεονάρδου.Στο πρώτο μέρος, διότι στο δεύτερο η Σωτηρία θα τραγουδήσει από Ρόζα Εσκενάζυ μέχρι Nina Simone. Πάρε τηλ. στο Κύτταρο (θα το βρεις) και ζήτησε με (ξέρεις το πλήρες όνομα μου). Άντε, θα κεράσω ποτάκι εσένα και την παρέα σου. Όπως και να' χει, ας ανταλλάξουμε mails πρωτύτερα!

μαριάννα είπε...

Ααααχ! Αν ήξερες τί μου κάνεις! Πρωταπριλιά ταξιδεύω γαμώτο και φεύγω χαράματα... Και ήθελα πολύ να είμαι. Θα προσπαθήσω να τα καταφέρω! Αν όχι, θα στείλω φίλους. Τη Σωτηρία την πάω με χίλια! Την είχαμε φέρει μαζί με τον Νίκο τον Καλογερόπουλο, παλιό εκλεκτό φίλο, στη Μεσσηνία, τόπο καταγωγής του Νίκου(συμμαθητής και φίλος του πρώην μου), ως υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου εγώ. Καλά μιλάμε η γυναίκα ήταν ανεπανάληπτη! Απίστευτη! Και ο Νίκος δε, τί να σου λέω... Έκλαιγε ο κόσμος. Φοβερά φορτισμένη εκείνη η βραδιά.
οκ, θα τα πούμε στο πριβέ. ;)

BOSKO είπε...

Με μπέρδεψες...εσύ, ο πρώην σου, ο φίλος του πρώην σου, ο Νίκος, η Σωτηρία...πάρκαρε! Αν δε μπορείς, πάρε σου ξαναλέω στο Κύτταρο μια απ' τις μέρες που θα' σαι εδώ και πάμε για κάνα γκαϊφέ! Μην τρελαίνεσαι!