Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΛΕΤΑ: "ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ"!


Δε συνηθίζω να ζητάω απ' τους καλλιτέχνες να μού υπογράφουν στα cd τους, ούτε παλιότερα, ούτε τώρα που τους συναναστρέφομαι επαγγελματικά. Σήμερα όμως υπήρχε ειδικός λόγος! Επισκέφτηκα την γλυκιά Αρλέτα και της πήρα μια μεγάλη συνέντευξη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα δημοσιευθεί χωρίς περικοπές στο επόμενο δίφωνο. Είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει η Αρλέτα μετά την περιπέτεια της υγείας της ή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, από τότε που έφτασε στο Χάρο, τον προσπέρασε και γύρισε πίσω! Όλοι και όλα συνηγόρησαν στο γεγονός πως δεν με θέλανε εκεί πάνω... ήταν οι συγκλονιστικές φράσεις της που έκλεισαν τη διήγηση της για αυτό που στο παρά πέντε δεν έκοψε το νήμα της ζωής της. Είπαμε πολλά, για τα σχέδια της, για την επικείμενη μικρή εμφάνιση της σε μια συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά, για τον Μάνο Χατζιδάκι, για το λατρεμένο της (Walk on the) wild side του Lou Reed, για τη Φλέρυ Νταντωνάκη, για την πρόσφατα αποθανούσα Δανάη, για την απρόσμενη- κατ' αυτήν- αγάπη του κόσμου και των bloggers απέναντι στο ζήτημα της υγείας της! Όση ώρα μιλούσαμε, είχε ανοιχτό το μπλοκάκι της και σκιτσάριζε! Αν ήμουν νέα και ξεκινούσα τώρα, θα ήθελα να ασχοληθώ με το animation και τα κόμικς, μου εξομολογήθηκε!

Να σας ζητήσω να μου χαρίσετε αυτά που σχεδιάσατε; τόλμησα να τη ρωτήσω μετά το τέλος της συνέντευξης! Κοίταξε πρώτα αν υπήρχε κανένα γραμμένο τηλέφωνο στις πίσω σελίδες του σημειωματάριου, αφαίρεσε με μια μικρή κίνηση τα δύο ζωγραφισμένα σελιδάκια και μου τα έδωσε με ένα παιδικό χαμόγελο!

Ποιος δε θυμάται άλλωστε τα πανέμορφα εξώφυλλα των δίσκων της που μια ζωή επιμελείται η ίδια, την Τρίτη Ανθολογία του Σπανού, το Παιδί της Γης του Μαυρουδή και τόσα άλλα;

Τη φετινή 24η Ιανουαρίου, όπως κι αυτό το λουλουδάκι που μοιάζει να το κρατάει σαν ανθοδέσμη το Α του ονόματος της, θα τα φυλάξω για πάντα μέσα μου. Και βέβαια το χρωματιστό καπέλο που μοιάζει να το φέρνει ξανά ο αέρας μαζί με τα καινούργια τραγούδια της! Πολύ σύντομα...

17 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλησπέρα Αντώνη! Θα περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο Δίφωνο! Αγαπημένη η Αρλέτα! Ελπίζω να καταφέρω να την δω με τον Δεληβοριά στο Γυάλινο. Τα καινούργια τραγούδια της πότε να τα περιμένουμε;

ολα θα πανε καλα... είπε...

Kαλημέρα και καλή Κυριακή!Μπήκα τυχαία στο ιστολόγιό σας,από link σε link.Αν είχα μπροστά μου την Αρλέτα,θα της έσφιγγα το χέρι και θα της έλεγα πόσο κάθε φορά με συγκινεί να ακούω τη φωνή της να τραγουδάει το υπέροχο "τα ήσυχα βράδια"!Αν τυχόν τη δείτε,να της το πείτε!Με λένε Γεωργία.Και την αγάπησα όταν τραγούδησε για τη γάτα που έκανε γατάκια και τα χε παρατήσει στης κουζίνας τα πλακάκια - κλάμαααα εγώ,εν τω μεταξύ,ήμουν μικρή...Χρόνια αργότερα απέκτησα 2 γάτες και έκτοτε δε μπορώ χωρίς αυτές!Χαίρομαι πολύ που ξεπέρασε το πρόβλημα της υγείας της,τίποτε πιο σημαντικό από την υγεία.Να ναι καλά,κι εκείνη,κι εσείς που γράψατε αυτήν την ανάρτηση!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Ακόμα μία ιστορική συνέντευξη δια χειρός Bosko!
Ραντεβού από τώρα στο Γυάλινο.

Καλή σου μέρα.

Rena Fan είπε...

Θυμάμαι μια εκδήλωση που έγινε για τη Δανάη τον Ιούνιο του 2006, στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα. Είχε τραγουδήσει μοναδικά προς τιμήν της η Αρλέτα (δεν είχα την ευκαιρία να την ξανακούσω ζωντανά από τότε), αλλά και ο Γιώργης Χριστοδούλου (που άφησε ένα τόσο ωραίο σχόλιο για τη Δανάη σε προηγούμενη ανάρτησή σου). Ανυπομονώ να διαβάσω τη συνέντευξη!

Aντώνης είπε...

Συνονόματε, μπορώ να οικειοποηθώ την αφιέρωση?

BOSKO είπε...

Μιχάλης Τσαντίλας...
καλημέρα κι από μένα! Το νέο cd της Αρλέτας θα είναι διπλό, το πρώτο θα περιλαμβάνει ηλεκτρονικές διασκευές και επανεκτελέσεις παλιότερων τραγουδιών της, ενώ το δεύτερο, καινούργιες συνθέσεις. Άκουσα ένα τραγούδι σε στίχους της Sunny Μπαλτζή- της "κουμπαρούλας μου", όπως είπε η Αρλέτα- που είναι πραγματικά αριστούργημα! Δε λέω πιο πολλά για την ώρα...

BOSKO είπε...

ολα θα πανε καλα...
καλωσήρθες! Έπεσες, ξέρεις, σε γατόφιλο! Αν ήταν δυνατό θα ήθελα να' χα καμιά πενηνταριά γάτες στο σπίτι μου. Προς το παρόν, έχω μόνο μία εδώ και αρκετά χρόνια. Ωραία, λοιπόν, η Γεωργία εύχεται τα καλύτερα στην Αρλέτα, αν και δε χρειάζεται να της μεταφέρω τίποτα! Θα το διαβάσει η ίδια!

BOSKO είπε...

Το Άρωμα του Τραγουδιού...
καλημέρα, Μάκη. Ιστορική δεν ξέρω αν είναι, πάντως εγώ τη χάρηκα πολύ, όπως και μιαν άλλη που της είχα κάνει για τον "Μετρονόμο", προ 5ετίας. Έχει πολύ ωραίο λόγο η Αρλέτα και, κυρίως, μιλάει αργά και ήρεμα, οπότε δε σου βγαίνει κι η πίστη στην απομαγνητοφώνηση!

BOSKO είπε...

Rena Fan...
τη θυμάμαι αυτή τη συναυλία, δεν είχα μπορέσει να την παρακολουθήσω. Άσε τώρα τη δική μου συνέντευξη και κοίτα να τελειώνεις το άρθρο για τη Δανάη! Εσύ θα κάνεις κατά 80% και μια συνέντευξη με τη Λήδα για τη μητέρα της! Στρώσου!

BOSKO είπε...

Αντώνης...
Άκου να δεις, συνονόματε, πλήρωσε το copy- right και μετά οικειοποιήσου ό,τι σου γουστάρει! Κάνε ό,τι θες, Αρλέτα ειν' αυτή!

ΕΥΟΙ! είπε...

αγαπημένη Αρλέτα
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!

BOSKO είπε...

ΕΥΟΙ!...
Αρ- λέ- τα, Αρ- λέ- τα
all together now please!

Μουσικά Προάστια είπε...

Μα δεν είναι θαυμάσιο που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, οι οποίοι ξεχειλίζουν από συναισθήματα και ομορφιά ώστε να εκφράζονται τόσο με μια κιθάρα, όσο και με ένα μολύβι και ένα χαρτί;

Μια που η Αρλέτα μιλάει για "εκεί πάνω", θέλω να σου πω ότι μόλις πήρα στα χέρια το cd-αφιέρωμα στη Μαρία Δημητριάδη που έφτιαξες για το Δίφωνο. Σε ευχαριστώ, όχι από συναδελφική αλληλεγγύη, αλλά ως αναγνώστης και ακροατής.

maya είπε...

τι ωραίο αφιέρωμα μπόσκο !
πόσο τρυφερό !!!!!
τι υπέροχη γυναίκα ...

τι κλά να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που μπορούμε να θαυμάσουμε .
μου δίνετε θάρρος σήμερα .

πολύχρωμη καλησπέρα
χχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλει να ασχοληθεί με τα κόμικς, προσφέρομαι να βοηθήσω εθελοντικά :)
Γνωρίζω αρκετές "Αρλέτες" στο κομικσοσυνάφι.

BOSKO είπε...

trashman...
τι εννοείς με το "πολλές Αρλέτες στο κομικσοσυνάφι";
θα της το μεταφέρω, αν και μάλλον θα σε διαβάσει η ίδια!

FOIDEL είπε...

Η ΑΡΛΕΤΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Αρλέτα θα είναι καλεσμένη στην τρίτη πρεμιέρα του Φοίβου Δεληβοριά στο Stage του Μύλου την Παρασκευή 15 Μαΐου.

http://www.foidel.gr/articles_list.php?cid=15