Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ!


(πίνακας της Λένας Πλάτωνος)
Τι συμβαίνει όταν συνθέτες, τραγουδοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί πιάνουν το πινέλο ή το μολύβι και συνθέτουν όχι στο πεντάγραμμο αλλά στον καμβά;

(πίνακας της Σαβίνας Γιαννάτου)
Από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Μαρτίου οι Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Στέλλα Κυπραίου, Μιχάλης Σιγανίδης, Φλώρος Φλωρίδης, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Βασίλης Νικολαΐδης, Γιώργος Μακρής, Γιάννης Παλαμίδας, Τάσος Ποταμιάνος και Βαγγέλης Γερμανός εκθέτουν τα έργα τους στην γκαλερί του Black duck.

(πίνακας του Βασίλη Νικολαΐδη)
Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα
Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Σάββατο 11.00- 22.00
* μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής από μουσικούς που...πιάνει το χέρι τους! Δείγματα της εικαστικής τέχνης κάποιων απ' αυτούς, είχαμε δει στα εξώφυλλα των δίσκων τους- ας θυμηθούμε το καραβάκι που είχε σχεδιάσει η Σαβίνα Γιαννάτου για Το ΄62 του Μάνου Χατζιδάκι της Λένας Πλάτωνος ή και πιο πρόσφατα τους πίνακες του Βαγγέλη Γερμανού που κόσμησαν την έκδοση του άλμπουμ του με τίτλο Καμικάζι. Χθες βράδυ, παρ' ότι δε μπόρεσα να παραστώ στα εγκαίνια, έμαθα ότι ήταν συγκινητική η συνάντηση της Σαβίνας με τη Λένα και τον Παλαμίδα μετά από αρκετό καιρό -και οι τρεις τους συμμετέχουν στην έκθεση με έργα. Όπως πολύ σημαντική θεωρώ και την παρουσία του Γιώργου Μακρή, ενός μέγιστου μουσικού, που βγήκε από τους Πρώτους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Κέρκυρας, κυκλοφόρησε μερικούς προσωπικούς δίσκους φρανκζαπικού ύφους, με τις ευλογίες του Χατζιδάκι, κι έκτοτε παράτησε τα μουσικά για να ασχοληθεί με την αγαπημένη του ζωγραφική! Περάστε αυτές τις μέρες από τη Χρήστου Λαδά στο κέντρο της Αθήνας, τέτοια events χρήζουν της προσοχής όλων!

6 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Να θυμίσω και το εξώφυλλο του δίσκου «Η νύχτα ήταν πάλι κάπου αλλού» του Βασίλη Νικολαϊδη από το Σείριο. (Προσεχώς στο «Άρωμα»…)

Πολύ καλά κάνεις και μας ενημερώνεις για τέτοια εικαστικά γεγονότα!
Αύριο το απόγευμα θα περάσω από κει.

Ανώνυμος είπε...

Τι κρίμα που είμαι μακριά και θα χάσω αυτή την έκθεση... Ειδικά αυτός ο πίνακας της Σαβίνας είναι εκπληκτικός! Επαθα πλάκα! Επιβεβαιώνει την θεωρία οτι οι μεγάλοι καλλιτέχνες έχουν πολύπλευρο ταλέντο! Μπράβο σου που μας ενημερώνεις my dear...κατι τετοια χάνονται στον πανικό της Αθηνας...

BOSKO είπε...

Το Άρωμα του Τραγουδιού...
να πας, Μάκη, ειδικά εσύ θα τη φχαριστηθείς την έκθεση αυτή! Εμένα με έχουν καλέσει σε μια εκδήλωση για τον Ρίτσο και θα πρέπει να βρίσκομαι εκεί!

BOSKO είπε...

julsmusicbox...
καλώς τη νεόκοπη μπλογκέρισσα! Θα πω της Σαβίνας να μας κρατήσει από έναν πίνακα της, don't worry!

celsius33 είπε...

πολύ μου άρεσε αυτό το νέο, θα πάω οπωσδήποτε, πρωτότυπη εκδήλωση και αγαπημένοι καλλιτέχνες. Ελπίζω να πετύχω την Πλάτωνος να της φιλήσω τα χέρια που το χω αποθυμένο :)

BOSKO είπε...

celsius33...
να περάσεις οπωσδήποτε κι εσύ! Σου εύχομαι να της φιλήσεις το χέρι της Πλάτωνος, που το' χεις απωθημένο, αν και χλωμό, αφού παρέστη στα εγκαίνια! Κάπου θα την πετύχεις, δεν υπάρχει περίπτωση!