Σάββατο 29 Μαΐου 2010

DYLAN VS ΑΛΚΑΙΟΣ!

Στον πρώτο, όσο και να ήθελα να βρίσκομαι εκεί απόψε, η τιμή του εισιτηρίου είναι απαγορευτική, βασικά λόγω της περιόδου που διανύουμε. Τα τελευταία μου φράγκα τα κρατάω για το ταξίδι στην Κύπρο...Στον δεύτερο, εύχομαι να πατώσει ή μία ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού να γίνει ένας μεγάλος σεισμός και να καταστρεφούν ολοσχερώς τα ντεκόρ τους μαζί με τις κάμερες των διεθνών τηλεοπτικών συνεργείων! Είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί ν' απαντήσω στο ερώτημα που μου τέθηκε από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ν. Μανιάτη με τίτλο Ντίλαν ή Αλκαίος; Το απόλυτο ψευτο-δίλημμα! Στον Ταχυδρόμο που κυκλοφορεί σήμερα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, στο ίδιο ερώτημα απάντησαν επίσης ο Τζίμης Πανούσης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, η Μπέμπα Μπλανς, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Lolek, ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Καίτη Ντάλη και ο Πάνος Μουζουράκης. Προσωπικά, με κάλυψαν απόλυτα ο Πανούσης, ο φίλος μου ο Lolek και ο Μπακιρτζής, για να μην ισχυριστώ ότι καλύτερα απ' όλους μας τα είπε μάλλον ο Μαμαλάκης! Θα διαβάσετε όμως και μερικά μαργαριτάρια, όπως του ερμηνευτή Μανώλη Λιδάκη που δήλωσε ότι ο Ντίλαν είναι λίγο...υπερεκτιμημένος και δεν εξελίχθηκε ανάλογα με το μεγάλο του ταλέντο. Ναι, ενώ το να κάνεις τέσσερις μετριότατους μπουζουκόβιους δίσκους μέσα σε δύο χρόνια και να δίνεις βήμα σε τραγουδίστριες των πρωινάδικων, τη στιγμή που ένα σωρό κορίτσια με καλές φωνές μένουν στην αφάνεια, είναι το Α και το Ω της καλλιτεχνικής εξέλιξης...Help, τι άλλο θ' ακούσουμε, κύριε Λιδάκη! Το link προσεχώς εδώ, αλλιώς τρέξτε να αγοράσετε Τα Νέα Σαββατοκύριακο μετά του ένθετου Ταχυδρόμου, μόνο 1 ευρώ κι 60 λεπτά κοστίζουν (άνευ προσφορών δηλαδή).
kkk
* κι εδώ
ένα παλαιότερο post για τη μία και μοναδική φορά που άξιζε να συζητά κανείς στη χώρα μας για την Eurovision.
** ακούγοντας το Ντιρλαντά του Παντελή Γκίνη στη βερσιόν του Διονύση Σαββόπουλου από Το περιβόλι του τρελού...

24 σχόλια:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Δεν μπορώ να αντιληφθώ την κακία για σεισμό, όσο κι αν πιστεύω πως κάνεις χιούμορ, όσο κι αν πιστεύω ότι η Γιουροβίζιον είναι μία ελεεινή κιτσοπανήγυρις που συμβάλλει στην διαμόρφωση όλο και χειρότερου μουσικού γούστου.

Αλλά αν πρόκειται να διαλέξει κανείς μεταξύ Ντύλαν και Αλκαίου, επί τη βάσει των φωτογραφιών που έχεις αναρτήσει, πρέπει να είναι και πολύ διαστροφικού γούστου για να διαλέξει τον Ντύλαν.
:-)

Και, οπωσδήποτε, αφού στην Γιουροβίζιον διαγωνίζονται, κυρίως, πανηγυρτζίδικα τραγούδια, πανηγυρτζίδικες εμφανίσεις, πανηγυρτζίδικα τα πάντα όλα, γιατί να μην διακριθεί η δική μας πανηγυρτζίδικη συμμετοχή; Δεν με κόφτει διόλου, αλλά γιατί όχι;

Ευχές στον Αλκαίο, επομένως.

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
κοίταξε, γι' αυτό έγραψα "μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης", ο σεισμός δηλαδή να μη βρεί μέσα στο κτίριο αθώους ανθρώπους.
ε, όχι ρε συ Κατερίνα, δε συμφωνώ. Ο Dylan που' ναι 70 ετών σε πείραξε, μια χαρά κύριος καουμπόης, ενώ τον άλλον στη μπανιέρα με το βλέμμα της αγελάδας τον βρίσκεις kinky;
όχι, να μη διακριθεί, γιατί σε λίγο θα τρώμε με δελτίο εδώ χάμω (μην το γελάς καθόλου) κι αυτοί το χαβά τους: σαν τα πανηγύρια της χούντας με τ' άρματα στα στάδια μού κάνει όλο αυτό και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στη χώρα μου περισσότερο από κάθε άλλη φορά/χρονιά.
δεν κάνω χιούμορ, και σεισμός να γίνει, και ο Αλκαίος να πάρει την τελευταία θέση! Ε μα πια...

despinach. είπε...

Boskaki, καλά τα λες, εμάς δε μας αγγίζουνε τέτοια διλήμματα....ο Ντύλαν είναι ο ΝΤΥΛΑΝ κ όποιος θέτει τέτοια διλήμματα απλά δίνει τροφή στην ισοπέδωση...τα παστώνουμε κ τα κάνουμε λουκάνικα τα διλήμματά τους...Πολύ χαίρομαι που την κάνουμε σε λίγο με το χορωδιακό για συναυλία με έντεχνα, ροκ κ τζαζιές απόψε στη Φθιώτιδα κ ειδικά με αυτά που ακούω...δεν το κλείνουμε το χαζοκούτι?!! Σκασίλα μας μεγάλη και 29 Μαϊων κ κλάδων παπαγάλοι!!!

Κάντε την!!!

BOSKO είπε...

Despina...
αφιερωμένο (χθες μού το' παν και χτυπιόμουν στο γέλιο)!
Μπαίνει ο Αγγελάκας σε έναν "Θείο Βάνια" στη Θεσ/νίκη και λέει: Μια μπουγάτσα με τυρί! Α, μας τελείωσε, του λέει η υπάλληλος, θέλετε κάποια άλλη μπουγάτσα; Και τότε της κάνει ο Γιάννης: Τότε με κρέμα, με κρέμα, με κρέμα (στο ρυθμό του "Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα") χαχαχα, πέθανα!

καλή συναυλία εύχομαι και ποιος τη χέζει γι' ακόμη μια χρονιά την Eurovision;
κι εγώ ετοιμάζομαι για το ταξιδάκι μου κι έχω πάρει τα πάνω μου!
φιλιά

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΕΔΩ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΧΑΡΛΕΜ ΠΟΥ ΧΕΙ ΝΕΓΡΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΖΟΝΙΑ
ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΡΕΙΣ
ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ

despinach. είπε...

Boskaki, χαααχαχα!!! εσύ το λες καλύτερα!!!....ναι, το είχα πετύχει στο ίντερνετ αυτό το ανέκδοτο, πολύ γέλιο πραγματικά κ πιστεύω ότι θα μπορούσε κ να έχει συμβεί κατά κάποιο τρόπο...χιχιχι!! σου έστειλα κ μέηλ με ένα αστείο μύνημα, ελπίζω να σου αρέσει!!! Φιλιά τώρα γιατί την κάνω!!!

υ.γ έχω πάθει την πλάκα μου με την Diamanda Galas ε;...άκουγα χθες στο youtube διάφορα από συναυλίες της!!!...ανεπανόρθωτη ζημιά σου λέω με έκανες...να δεις κ στο φόρουμ τι σχόλια έκανε ένας τύπος

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
μεγάλε, πέφτει μακριά το Χάρλεμ. Εξάλλου, πουτάνες νέγρες και λευκές, μετανάστες, πρεζόνια και πούστηδες, έχει κι η γειτονιά μου. Μια χαρά την περνάμε all together, προς τι η ξενιτιά;
τι εστί Αντεθνικός πούστης; blogger είναι; Δεν το ξέρω το παλικάρι, αλλά με τέτοιο nickname, το ψηφίζω με χέρια και με πόδια.
Πώς γουστάρεις όμως Άσματα & Μιάσματα, τρομερός είσαι!

BOSKO είπε...

Despina...
θα μπω να διαβάσω forum οπωσδήποτε! Καλά που μού το' πες γιατί είχα καιρό να μπω.
όσο για το "Interlude" του morrissey από diamanda galas, το cd ήταν απ' αυτά που κληρονόμησα από τον Παγουλάτο μετά το θάνατο του. Απρόβλεπτη διασκευή και ήδη πολυαγαπημένη!
το πήρα το email σου και το χάρηκα!
τα λέμε!

sxoliastis είπε...

Bosko,
νομίζω ότι για πανηγύρι έγραψα πριν από εσένα, άλλωστε γίνονται και αλλού διαδικτυακές συζητήσεις και το υπογραμμίζω. Περί πανηγυριών, όμως, ομιλώντας, σίγουρα δεν θα ήταν αυτό που πρώτα θα καταλόγιζε κανείς σε μια στρατιωτική χούντα όπου καταλύεται η δημοκρατία και φυλακίζονται - έως δολοφονούνται - δημοκράτες.

Όσο για την χούντα του ΔΝΤ, με ό,τι αυτή αποφάσισε και διατάσσει για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, σε σχέση με τα ποσά που πληρώνονται από τα δημόσια ταμεία για τέτοιες πανηγυρτζίδικες συμμετοχές, κι αυτό το έχω γράψει αρκετές φορές.

Το βλέμμα της αγελάδας που παρατηρείς στον Αλκαίο, μπορεί να είναι το βλέμμα ενός μετανοημένου αρσενικού μετά από σεξ που δεν τον ικανοποίησε ή κάποιου που σκέπτεται "τι μου κάνει τώρα αυτή η ψόφια; καλύτερα να πήγαινα για καφέ" - δεν βλέπεις το μανικιούρ στην φωτογραφία; Εξαρτάται από το κόνσεπτ της φωτογράφισης.

To βλέμμα, πάλι, του Ντύλαν, δεν το διακρίνω για να σου πω αν είναι αγελάδας ή όχι. Εσύ το διακρίνεις;
:-)


(μία ώρα πριν, σίγουρα θα βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι μέσα στις εγκαταστάσεις - το ξέρεις καλά εσύ. Εξάλλου τόσο τοπικός σεισμός δεν έχει καταγραφεί στα χρονικά)

sxoliastis είπε...

(έγραψα το σχόλιο από το google comment reader μου)

κατερίνα σ-μ.

BOSKO είπε...

sxoliastis...
ε, εντάξει, λοιπόν, ας γίνει τώρα ο σεισμός, τη στιγμή αυτή που μιλάμε. Εκεί θα κολλήσουμε;
στα άλλα που λες περί χούντας και ΔΝΤ, δε διαφωνώ καθόλου.
όσο για τη photo του Αλκαίου, σα να' ξερα ότι θα άνοιγε θέμα η συγκεκριμένη. Τόσο βλακωδώς κακόγουστη. Μια χαρά είναι το βλέμμα του Dylan, για πρόσεξε το καλύτερα, 45 χρόνια αμερικανικού πολιτισμού κουβαλάει...

Γιώργος είπε...

Ντρέπομαι που η Ελλάδα "εκπροσωπείται" από τέτοια τραγούδια.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Bosko, συμπλήρωσε σε παρακαλώ στα σχόλια, αυτό το διευκρινιστικό που σου έγραψα για το user name "sxoliastis", μιας και αυτό δεν το χρησιμοποιώ για να σχολιάζω αλλά για να ενημερώνω το comment reader.
- - - -

Ποιο βλέμμα καλέ; Αφού έχει κλειστά τα μάτια του ο Ντύλαν!

BOSKO είπε...

Γιώργος...
εγώ ντρέπομαι που η Ελλάδα "εκπροσωπείται" από τέτοιους πολιτικούς πρωτίστως και κατόπιν η μπλογκόσφαιρα από μικρόνοα φασιστάκια σαν τον από πάνω Ανώνυμο.

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
το δημοσίευσα όπως είδες το σχόλιο σου ως sxoliastis, οπότε νομίζω είμαστε ΟΚ τώρα. Εκτός αν μου ζητάς κάτι άλλο να κάνω και δεν καταλαβαίνω, καθ' ότι ακόμη ψιλοάσχετος σε τεχνικά ζητήματα.
μισόκλειστα είναι τα μάτια του Dylan. Για την ακρίβεια, τό 'να ανοιχτό, τ' άλλο κλειστό...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Γιατί ντρέπεσαι βρε Γιώργο; Ποιος σε φόρτωσε με το βάρος των επιλογών της ΕΡΤ;
- - - -

Αυτό να το δουν όσοι έλεγαν να κάνουμε υπομονή και πίστευαν ότι "στις 4 Οκτώβρη όλα θα έμπαιναν στη θέση τους στον πολιτισμό".

Εκτός αν εννοούσαν τον πολιτισμό του ΟΠΑ.

[Γεια σου Μαριάννα!
:-) ]

Seirios είπε...

καλησπέρα Αντώνη! Ένα χρόνο πριν είχα γράψει για την εξαιρετική εμφάνιση της Μαριζας Κωχ εδώ

http://seiriopolis.blogspot.com/2009/05/blog-post_15.html

είσαι τυχερός που τη γνωρίζεις! Να της δώσεις ένα φιλί κι από μένα!

καλό απόγευμα να έχεις!

ΥΓ. Να πατώσουμε στη Ευρωγιορτή...θα χαρώ ιδιαίτερα! Φτάνει η μουσική πενία...

Όσο για τον Ντίλαν, υποκλίνομαι!
ΜΟ ΝΑ ΔΙ ΚΟΣ

φιλώ και χαιρετώ σε!

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
αμ, τώρα μιλάμε!
έμπαινε, Κατερίνα, έμπαινε!
πίσω και μας φάγανε οι λιμοκοντόροι, γαμώ το κέρατο τους!

BOSKO είπε...

Seirios...
τι κάνεις εσύ, όλα καλά;
θα της το δώσω το φιλί της Μαρίζας, μείνε ήσυχος.
άσε που αν δεν αργούσα να ξυπνήσω σήμερα, αυτή την ώρα θά 'μουν μαζί της πάνω σε ιστιοφόρο και θα φτάναμε στην Τροιζήνα. Έχω να τη δω καιρό και την έχω πολύ επιθυμήσει!
Η πενία γενικώς φτάνει, όχι μόνο η μουσική...
φιλιά

trashman είπε...

"Τότε τον Dylan, τον Dylan τον Dylan"

Χαϊκού:

Νύχτα Γιουροβίζιον.
Εδώ κρυβόσουν λοιπόν,
δεύτερη κάλτσα.

BOSKO είπε...

trashman...
τότε στη Λένα, στη Λένα, στη Λένα...

Γιώργος είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
Ντρέπομαι γιατί είναι σαν να μην πέρασαν ποτέ από αυτή τη χώρα άνθρωποι όπως Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Παπαϊωάννου, Σκαλκώτας, Καλομοίρης, Ξενάκης και τόσοι άλλοι.

Αθανασία είπε...

Χααααααααααααααααχαααααααααααααχαχαααααααααααααααααααααααααααχαχαααααααχαααααααααα καλησπέρα Μποσκάκι μου ε,εμ γι αυτό σε πάω,με χίλια ρε φιλαράκο...χαααααχαχααααααααααααχαααααααααααααααχα χα χα!ε,εμ ναί γιανά σοβαρευτώ τώρα,(ε,όσο γίνεται βέβαια),είναι το λιγότερο προκλητικό να διωργανόνονται τέτοιους είδους,άχρηστοι διαγωνισμοί,(γιανά μη πώ τίποτε άλλο)κ τέτοια άχρηστα,ανούσια,νερόβραστα,event όπως η γιουρόβιζιών...εν' μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης κ δε συμμαζέυεται οκ???..ε,πως να το κάνουμε τώρα..είναι προκλητικό... να ξοδέυονται τ α εκατομμύρια,γιανά γίνει αυτός ο διαγωνισμός την ώρα,που ο κοσμάκης χάνει μισθούς,συντάξεις,επιδόματα,χάνει τη δουλειά του,κ μένει στο δρόμο...την ώρα που ο κόσμος σπαράζει κ κλαίει,τα χαμένα λιγοστά λεφτά του..οκ??..είναι ένα τελίως ανώφελο,ανούσιο,άχρηστο event όλο αυτό,κ πρέπει να στα μα τή σει...οκ??δεν χρησιμέυει σε τίποτε...ε,ας μην εκφράσω καλύτερα τη γνώμη μου,για τον κύριο Αλκαίο οκ???...δε θα θελα...γιατί θα τον προσβάλω πολύυυ άσχημα...το 'Ντίρλαντά'κ κάποιες άλλες ελληνικές πολύυυ παλιές συμμετοχές άξιζαν όντως πραγματικά κάποτε...πριν από αμνημονέυτους καιρούς....καλησπέρες Μποσκάκι...

BOSKO είπε...

Αθανασία...
πες τα κι εσύ, Αθανασία μου, που σε πνίγει το άδικο! Ξεσπάθωσε!
στο μεταξύ, αυτή την ώρα παίζεται ακόμα η Eurovision; μόλις μπήκα σπίτι κι ούτε έχω καμιά καούρα ν' ανοίξω την τηλεόραση...