Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

πέτρος-γαϊτάνος-σύντομο-βιογραφικό-ενός-φασίστα

Σε μία ιστορία κινηματογράφου που ακόμη δε γράφτηκε, μαθαίνουμε πως όταν ο μέγας Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ γύριζε τη Χρονιά με τα 13 φεγγάρια, τον Πέτρο Γαϊτάνο ζήτησε για το ρόλο της τραβεστί Ελβίρα, αλλά δεν τού'κατσε, διότι δε μπορούσε να πάρει άδεια από τη χορωδία της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας κι έτσι ο Γερμανός σκηνοθέτης πήρε τελικά τον Φόλκερ Σπένγκλερ, που ήταν φτυστός κι ο Γαϊτάνος κιόλας. Πικραμένος τότε ο Έλληνας τραγουδιστής αντιπρότεινε να γυριστεί μία άλλη ταινία, τα Πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Γάιταν, μα ευτυχώς ο Φασμπίντερ είχε ήδη αποδημήσει εις Κύριον και ο Όμηρος Ευστρατιάδης έκανε τα Παρατράγουδα με την Ανίτα Πάνια. Έκτοτε, ο Γαϊτάνος τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη και Σταμάτη Σπανουδάκη, βρήκε εύκολη πιάτσα τα βυζαντινά και τα δημώδη, ελέω Πάσχα των Ελλήνων, αλλά στο τέλος δεν άντεξε, έβγαλε τη μάσκαρα και τη μάσκα και δήλωσε Χρυσαυγίτης, φαν του τσαμπουκά των νεοναζήδων και πολέμιος των μαύρων που πουλάνε τα CD του, ξεχνώντας φυσικά μεσ' στο παραλήρημα του πώς χέστηκαν μέχρι κι οι φτωχοί Νιγηριανοί της πλατείας Βικτωρίας για το hit ''Αι γεναιαί πάσαι'' με τη σούπερ - ντούπερ ερμηνεία του! Εμετός και ψόφος εδώ και τώρα!

13 σχόλια:

mahler76 είπε...

να υποθέσω κάνεις πλάκα?

Фе́ммe скатале είπε...

Γιατί μιλάς έτσι για τον αγαπημένο τραγουδιστή της Κατεσίνας σουμου?

τ2φ είπε...

Το πράγμα για 'μένα είναι απλό.Όσο κονομάς και έχεις διάφορους ανάγκη το στοματάκι είναι βουλωμένο,όταν τα κονομήσεις και πλέον δεν έχεις ανάγκη κανέναν,το ανοίγεις και δείχνεις ποιός πραγματικά είσαι.Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Πετράκι.Γενικά η κατοχή χρήματως σε απελευθερώνει μετατρέποντας σε σε έναν παθητικό φασίστα και η έλλειψη χρήματως σε κάνει ενεργό φασίστα.Όπως και να 'χει φασίστες γεννιόμαστε,φασίστες πεθαίνουμε,αν το παραδεχτούμε αυτό κάτι ισως γίνει.

Unknown είπε...

Εγώ σκέφτομαι, πώς θα πω στη μητέρα μου,γι' αυτό το ΄΄ξεβράκωμα΄΄ του αοιδού, γιατί τον έχει και σε υπόληψη...

Η άποψη του τ2φ:
΄΄Γενικά η κατοχή χρήματως σε απελευθερώνει μετατρέποντας σε σε έναν παθητικό φασίστα και η έλλειψη χρήματως σε κάνει ενεργό φασίστα΄΄, με βρίσκει απόλυτα
σύμφωνη....

Фе́ммe скатале είπε...

Σου γράφουμε σχόλια ρε παλιολέσι κι εσύ. ΑΠάντησέ μας πια γαμώ την ώρα που ξανάνοιξες κι αυτο το φεισμπουκωμα. Για να μην πω τι ώρα κοιήθηκες!!!!!!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Bosko,
δεν νομίζεις ότι οφείλεις να προφυλάσσεις τους αναγνώστες/σχολιαστές σου από ακροδεξιο-ναζιστο-φασιστο-χιτλερικές γκεμπελίστικες επιθέσεις, α λα "Maria_Adouaneta: Γιατί μιλάς έτσι για τον αγαπημένο τραγουδιστή της Κατεσίνας σουμου?";

Σε ό,τι σε αφορά προσωπικώς γύρω από τις φιλοδοξίες που έχεις για τα σχόλια που δέχεσαι στο μπλογκ σου, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Ό,τι ήταν να γράψω στο έγραψα όταν άρχισες να δέχεσαι σχόλια αναγνωστών που ξέρουν ότι κανείς δεν θα τους δώσει σημασία αν δεν βρίσουν χυδαία.

Κρίμα, κάποτε μπορούσες να δεις ουσιαστικές συζητήσεις εδώ.

Фе́ммe скатале είπε...

Πότε μωρή κότα μπορούσε να το κάνει; Τότε που έμπαινες και βρώμιζες τον τόπο με τις ποιητικές σου ανησυχίες; Ξεκόλλα μαντάμ. Ο κόσμος προχωράει. Κοίτα ρε ένα φιγουρίνι που μας παρουσιάστηκε, αστο διάλο απο δω μωρε!

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
βρε Κατερίνα, εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι εσύ. Αφού θες να μου γράφεις - και σ' ευχαριστώ - ας κάνουμε εμείς ή όποιοι άλλοι θέλουν διάλογο. Θ' αρχίσω να πιστεύω πως υποσυνείδητα επιδιώκεις καυγά με τη Maria_Adouaneta. Μου ζητάς να λογοκρίνω κάποιους; Τό'χω ξαναπεί, δε σβήνω κανέναν, πέραν αυτών που στρέφονται κατά εμού κι αυτό πάλι μόνο όταν εγώ κρίνω ότι γίνεται αναίτια ή ανώνυμα.
μην ασχολείσαι, εδώ θά'μαστε να τα λέμε.

Фе́ммe скатале είπε...

Ελα ρε Αντώνη άστην. Μάλλον θα έπεσε η επισκεψιμότητα σε κάποια απο τα δέκα υπέροχα δημουλίστικα μπλογκ της. Αει τραβα να διαβάσεις λίγο Ελϋτη ρε, Ελύτ της φρυγανιάς.

τ2φ είπε...

@Κατερίνα σ-Μ.

Λοιπόν επειδή αυτά μας τα έχεις ξαναπεί και μας τα έχουν πει και άλλοι,ένα δυό πραγματάκια θα σου πω.Γιατί καλή μου κυριούλα ασχολείσαι;Γιατί θέλεις πάντα,έμμεσα, να την πεις στον Αντώνη;Τον γουστάρεις;Αν ναί,πεσ'το καθαρά και άσε τα γύρο γύρο.Γιατί καλή μου κυριούλα μας παρακολουθείς,τι λέμε και σε ποιόν;Την βρίσκεις;Αν ναι πεσ'το ανοιχτά και θα σε αφήνουμε να παίξεις και εσύ,και άλλοι το προσπάθησαν αλλά η κόμπλα δεν τους άφησε και το γυρίσανε στην τρελίτσα και στην σοβαροφάνεια.Τι παριστάνεις και θέλεις να βάζεις την τάξη σε ξένο αχυρώνα;Τι νομίζεις ότι είναι ο μπόσκο,κάνα 15χρονο που τον κάνουμε ότι θέλουμε;Τον μάλερ πώς σου ήρθε να τον χρησιμοποιήσεις,-γιατί αυτό έκανες-,για να μας πεις τσογλάνια;Αφού είσαι τόσο διαβαστερή κάτσε και διάβασε όλη εκείνη την ροή των σχολίων και θα καταλάβεις γιατί γράφτηκαν αυτά αυτά που γράφτηκαν,μην απομονώνεις,αυτές είναι πρακτικές εντυπώσεων και χαζομάρας.Αν ήσουν τόσο παρατηρητική εδώ στο μπλογκ θα έβλεπες ότι μετά από εκείνο το πόστ κανείς από εμένα ή από την αντουανέτα δεν ξαναέμπλεξε σε σχολιο-συνομιλία με τον μάλερ,αυτά όμως μάλλον για 'σένα είναι ψιλά γράμματα και η αξιοπρέπεια σου περιορίζεται σε μπηχτές και εξυπνακισμούς δήθεν μου τάχα να σφάξεις με το μπαμπάκι.Ο μάλερ βέβαια δεν μπήκε στο παιχνιδάκι σου γιατί και αυτός ξέρει πολύ καλά ότι σε εκείνο το ποστ ξέφυγε,όπως και εμείς,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ,ΑΝ ΘΑ ΣΦΑΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΦΑΧΤΟΥΜΕ,εσύ τι πετάγεσαι σαν κλανιά.Και με τον μπόσκο έχουμε τσακωθεί και απείρως πιό σοβαρα απ'ότι με ΄σένα,αλλά βλέπεις και αυτός και εγώ και η αντουανέτα έχουμε κάτι που εσύ και άνθρωποι σαν εσένα δεν έχουν,ξέρεις πώς λέγεται;ΠΑΡΑΔΟΧΗ.Όταν μια μέρα το αποκτήσεις θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος και δεν θα μένεις ούτε στα λόγια ούτε στις εντυπώσεις.Προς το παρόν παραμένεις κακομοίρα,παραδέξου το και δεν θα χάσεις.

τ2φ είπε...

@Κατερίνα σ-Μ.

Επίσης επειδή κόπτεσαι για τους αναγνώστες του Αντώνη και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αρκετούς από αυτούς,μάθε ότι ρίχνουμε πολύ γέλιο όταν κάνουμε ηλεκτρονικά μπάχαλα.Κρίμα,εσύ δεν μπορείς να πάρεις μέρος!Α και τώρα που το θυμήθηκα και αφού παρακολουθείς τόσο στενά το μπλογκ του μπόσκο,πού ήσουν όταν πριν λίγους μήνες δεχότανε αισχρότατες επιθέσεις από σκηνοθέτες και μπλόγκερς για το ντοκυμαντέρ του;(Άσχετα που θεωρείς την Γώγου ένα απλό πρεζόνι).Πού ήσουν όταν δεχόμασταν απειλές μέσω μπλογκς και φέισμπουκ για την σωματική μας ακεραιότητα επείδη τολμήσαμε να τον υπερασπιστούμε;Πόυ ήσουν τότε;Γιατί δυο εκδοχές υπάρχουν,η χαιρόσουνα ή ήσουν τόσο κότα που δεν μπορούσες να συμπαρασταθείς.Στα εύκολα και στα ανώδυνα και 'γώ κατερινάκι είμαι πρώτος,στα δύσκολα όμως κόκοκό.Κάνε μας λοιπόν την χάρη και όταν είναι να γράφεις κάτι προβοκατόρικο,-γιατί έτσι γράφεις-,έχε στο μυαλό σου ότι υπάρχουν και εξυπνότεροι από εσένα.

Фе́ммe скатале είπε...

Εγώ δεν ξέφυγα πάντως...

mahler76 είπε...

και καλά ρε παιδιά, να το καταλάβω που σε μια δυο το πολύ περιπτώσεις (μη γελάς Μπόσκε σε βλέπω) παρεκτράπηκα και βρέθηκα να παίρνω μέρος σε διαδικτυακό "καβγά", να αναφέρεται το όνομα μόυ. Εδώ πάλι πως βρέθηκα??