Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

από-την-πηνελόπη-δέλτα-της-μιμής-ντενίση-στη-μαρία-φαραντούρη-που-άκουσε-λόλεκ

Εδώ και μέρες η Μαρία Φαραντούρη μού'χε ζητήσει μια συνάντηση με τον Λόλεκ που εκτιμάει για να ακούσουμε όλοι μαζί τα καινούργια τραγούδια του. Αυτό έγινε χθες βράδυ στην Κόκκινη Κλωστή, που πάει να γίνει στέκι μας, κι εκεί, παρουσία και άλλων φίλων, από το Have you noticed και τα καβαφικά Κεριά περάσαμε στο νέο υλικό του τραγουδοποιού. 
Η Φαραντούρη άκουσε με πολλή προσοχή τα κομμάτια κι έκανε τις παρατηρήσεις της κυρίως επί του φωνητικού - τραγουδιστικού μέρους. Το ύφος τους την ταξιδεύει στην Ελλάδα - είπε -, κάτι που είχε επισημάνει από τον πρώτο κιόλας δίσκο, τον αγγλόφωνο, του Λόλεκ. Σημειωτέον, αν και τα καινούργια τραγούδια του παραπέμπουν σε γενικές γραμμές στον Γιάννη Αγγελάκα με τους Επισκέπτες, από ηχητικής άποψης, υπάρχει ανάμεσα τους κι ένα βαλς που θα αποτελέσει σίγουρα δυνατή στιγμή στην πορεία του. 
Αφήνω κατά μέρος τη Φαραντούρη και τον Λόλεκ και πάω στη Μιμή Ντενίση, της οποίας το έργο Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα παρακολούθησα χθες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ένα έχω να πω: Η σάτιρα του Λαζόπουλου για την ερμηνεία της στην εν λόγω παράσταση είναι κατάφορα άδικη. Η Μιμή Ντενίση είναι μία αξιοπρεπέστατη Πηνελόπη Δέλτα επί σκηνής και η παράσταση, δίχως περαιτέρω αξιώσεις, συστήνεται ως ένα καλό θέαμα και κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Περισσότερα θα διαβάσετε στην αναλυτική κριτική μου στο www.onlytheater.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: