Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

ΑΠΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ...


Είμαι εδώ, κλεισμένος στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής για την τελική πρόβα της αυριανής συναυλίας. Η Μαρία Φαραντούρη και ο Ζαχαρίας Καρούνης σε τραγούδια πολιτικής ποίησης. Από το δωμάτιο των μόνιτορς, επιβλέπουμε με τον Βασίλη Νικολαΐδη το οπτικό υλικό που ξενυχτήσαμε κυριολεκτικά, μέρες τώρα, να το μαζέψουμε. Πλάνα από την Αγέλαστο Πέτρα που θα συνοδεύσουν τον Εφιάλτη της Περσεφόνης, το σχέδιο του Πικάσο για τον Μπελογιάννη, ένα φανταστικό πορτραίτο του Ανδρέα Κάλβου διά χειρός Γεωργίου Σεφέρη. Επί σκηνής, η ορχήστρα. Η Εύα Κοταμανίδου στα δεξιά προβάρει τα κείμενα του Ομήρου, του Καβάφη, του Λαπαθιώτη και του Σουρή. Στα αριστερά, ο Γιώργος Παπαδάκης διευθύνει τον Καρούνη με την Ιρίνα Βαλεντίνοβα στο πιάνο. Σαν Εβραιόπουλο μοιάζει ο Καρούνης! μου λέει ο Νικολαΐδης. Δίπλα στην Αγαθή Δημητρούκα που επιμελείται το πρόγραμμα παίρνω μια γερή δόση πνευματικότητας, λίγο Νίκο Γκάτσο που δεν υπάρχει πια ανάμεσα μας. Η Φαραντούρη με ρωτάει όλο αγάπη για τη Λένα. Δε μπόρεσα να' ρθω...Πως ήταν η γλυκιά μου; Δε μπορώ να εξηγήσω κι εγώ τίποτα. Μόνο όποιος ήταν εκεί χθες βράδυ δύναται να συλλάβει την πραγμάτωση της ιεροτελεστίας! Είμαι εδώ στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής, μα το μυαλό μου ειν' ακόμη εκεί: στη Λένα Πλάτωνος, στα Ημερολόγια της, στην ασήκωτη αγάπη του κόσμου και σ' αυτό το μου δίνετε κουράγιο που δε θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου!

14 σχόλια:

greekgaylolita είπε...

Μπορει οι γεφυρες της ψυχης να σωριαστηκαν, αλλα αλλες αρχισαν να χτιζονται.Με της τεχνης τα θεραπευτικα υλικα.

(για τα αλλα με τρωει η γλωσσα μου, η μαλλον ο αντιχειρας αλλα λεω να μην αμαυρωσω το τιμιο τουτο μπλογκιον;)

celsius33 είπε...

τι χάσαμε δηλαδή εχτές, προσπαθώ να τα ψηλαφήσω από διαβάσματα σε μπλγκς σαν το δικό σου..ίσως να γραφες κάτι παραπάνω για όσους δεν μπορέσαμε..πήρα το σιντι, το ακούω ;)
Εσύ που ξέρεις τόσα πολλά για την ελληνική μουσική μπορείς να γράψεις κάτι για την καριέρα του Γιάννη Παλαμίδα??

BOSKO είπε...

ggl...
τι εννοείται, αγαπητέ; τόσο χρόνο είχατε να μας τα εξηγήσετε χθες!

celsius33...
αν επιστρέψω σπίτι και δεν πάω κατ' ευθείαν στη Βουμβάκη στο Κύτταρο, θα αναρτήσω το post- ανταπόκριση από χθες βράδυ! Καλή ιδέα μού' δωσες, ένα post αφιερωμένο στον Γιάννη Παλαμίδα!

greekgaylolita είπε...

Για τα του Μεγα-ρου λεω βρε χαζο(ρουφα,ρουφα πνευματικοτητα;)

BOSKO είπε...

ggl...
γαμάτο αναρχικό σύνθημα έξω από το Μέγαρο:"να' το το μπουρδέλο που παίζει βιολοντσέλο"!!! Η πνευματικότητα δεν έχει να κάνει με τον χώρο, όσο με τους ανθρώπους, με τους οποίους βρίσκομαι τη στιγμή αυτή! Νομίζω φάνηκε αυτό απ' το post!

greekgaylolita είπε...

Ωρες-ωρες νιωθω ωσαν τη Λιζα Πετροβασιλη εδω μεσα;-)))

BOSKO είπε...

ggl...
ούτε την ξέρω την κυρία!

greekgaylolita είπε...

Προσεχε!
Δε θελω ου!
Τσα-τσα-τσα;-)

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά συγκλονίστηκα!
Ευχαριστούμε που μας μεταφέρεις στη χθεσινή βραδιά, την χάσαμε αλλά μέσα απο το blog σου μας αγγίζει λίγο η γενική μαγική αύρα.. που θα επικρατούσε! Να είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπόσκο,με αναγκάσατε να γράψω κανονικό κείμενο στο blog μου...
Ας είναι..μόνο για μιά φορά.

celsius33 είπε...

ο trashman με ξεδίψασε, :). Τη βουμβάκη πάλι τη χάσαμε, τα τρένα βλέπεις απεργούν.

BOSKO είπε...

Ο trashman σου έδωσε να πιείς κι εγώ όπου να' ναι θα σου δώσω να...φας! Hold on!

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο...
αυτό ήταν σαφώς ...το teaser trailer!..Πού είναι το πόπ-κόρν;
Το blog-buster ξεκινά... :)

BOSKO είπε...

trashman...
μπα, εγώ φίλε, τα μισώ τα blockbuster! Μια ζωή ήμουν του...σοσιαλιστικού ρεαλισμού!Να, μπες δες το post, μόλις το σέρβιρα ζεστό- ζεστό!