Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΙΝΟΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

Στη σημερινή Ελευθεροτυπία:
http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=158506

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nasai kala gia auto to keimeno!
San na eimaste ekei pera me ton Alkinoo!

Martha
Lemessos

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
τους χαιρετισμούς μου στην Κύπρο και παίζει να σας έρθω σε μερικές εβδομάδες από τώρα!
ευχαριστώ!

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Μπράβο Αντώνη. Πολύ ωραίο το "οδοιπορικό". Μας ταξίδεψες.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για το άρθρο....πρεπει να ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδια! θα σου ήμουν ευγνώμων αν μπορουσες να γραψεις και περισσοτερες λεπτομέρειες για τη δομη του έργου, τους στιχους τις μινιατουρες κτλ , που εκ των πραγματων δεν χωρουσαν στο αρθρο της εφημεριδας.Εχουμε να ακούσουμε πολλα ακόμα απο τον Αλκίνοο!Σε ευχαριστουμε!

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
σ' ευχαριστώ πολύ, Φώτη μου, να' σαι καλά!
άσε και τα πήρα πολύ άγρια με τον τύπο του από πάνω post. Ποιος ειν' αυτός που πετάει τόση λάσπη σ' έναν νεκρό άνθρωπο; Τον γνώριζε; Τέτοια κακία πια, τόσο κόμπλεξ και ζήλεια ή μήπως θέλει να γίνει διάσημος μέσω διαδικτύου; Απορώ...

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
εγώ ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο. Εν καιρώ θα' χουμε να πούμε πολλά για το έργο αυτό του Αλκίνοου.

Ανώνυμος είπε...

Bosko, καλημέρεεεες!
Τελικά η μουσική περισσότερο κι από κάθε άλλη τέχνη ενώνει ανθρώπους κ λαούς σε ανύποπτο χρόνο...ακούγεται ουτοπικό, αλλά δεν είναι κ τόσο τελικά! Αν δάκρυσαν οι Γερμανοί είναι σπουδαίο πράγμα αυτό, δεν το έλεγε η Μελίνα; Ότι εμείς οφείλουμε να εξάγουμε πολιτισμό, γιατί χωρίς αυτό "δεν είμαστε κανείς".... μακάρι και το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού να διοργάνωνε τέτοια όμορφα στο εξωτερικό, δεν ξέρω το κάνει? Και το τραγούδι "Πατρίδα" τα λέει όλα πραγματικά!
Και όπως λέει κι ένας φίλος μου μουσικός στη μιζέρια κ τη στενοχώρια εμείς θα απαντάμε με την τέχνη!
Μα τι ακούω είχε και κρητική λύρα ε;;!!
Να είσαι καλά για την ωραία ανταπόκριση...μας τονώσατε το ηθικό με αυτά τα νέα!

Δέσποινα

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
σε λίγο το μόνο που θα μπορεί να κάνει όχι μόνο το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά όλα τα ελληνικά υπουργεία, θα είναι...συσσίτια!
βέβαια, είχε κρητική λύρα και μάλιστα από τον Καλούδη, έναν αυθεντικό τζαζίστα- συνεργάτη του Αλκίνοου. Έχει βγάλει πρόσφατα και προσωπικό δίσκο, περιμένω να μου το στείλει και θα κάνω ανάρτηση!
τσέκαρε τον, εσύ που την καταβρίσκεις με τα αρώματα της Κρήτης, αξίζει!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το μαύρο χιούμορ σου, τι γέλιο! Ελα ντε, συσσίτια, έχεις δίκιο...τι έλεγα κι εγώ τώρα ε; Σαν ανέκδοτο ακούστηκε αυτό που είπα μάλλον...όπως αυτό:
"Πετυχαίνει ληστής στο δρόμο έναν πρώην υπουργό οικονομικών (χωρίς να τον αναγνωρίζει)κ σημαδεύοντάς τον με το όπλο του λεει: Δως μου ότι λεφτά έχεις μη σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα! Του λέει λοιπόν ο πρώην: Ακου να δεις φίλε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ...ο Γ.Κ που διετέλεσα υπουργός οικονομικών, τι θέλεις τώρα να μπλέξεις;..για να εισπράξει την απάντηση: Α! Τότε αλλάζει το θέμα...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ!!"

ΠΩΠΩΩΩΩ!! Τι λες, Κρητικός λυράρης κ αυθεντικός τζαζίστας ο Καλούδης???...φοβερό, φαντάζομαι τι θα ακούσουμε! Θα το ψάξω το θέμα εννοείται και σε ευχαριστώ!
Δ.

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
πολύ καλό, θα το υιοθετήσω!