Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ:

(ΑΠΟ ΤΙΣ 19.00 ΚΑΙ ΜΕΤΑ)

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

VOM

(ΑΠΟ ΤΙΣ 20.30)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ

ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

LOLEK

ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

κκκ

Καλλιτεχνική επιμέλεια συναυλίας: Λιάνα Μαλανδρενιώτη - Αντώνης Μποσκοΐτης

κκκ
Κι εδώ διαβάστε για ποιο λόγο γίνεται η αποψινή συναυλία διαμαρτυρίας:
Η Ελλάδα είναι η πιο συγκεντρωτική χώρα της Ευρώπης. Κατ΄ εικόνα και ομοίωσή της έφτιαξε και την τοπική της Αυτοδιοίκηση, ως ένα εξάρτημα πολιτικών εξυπηρετήσεων, αρπαχτών κι επαρχιώτικης αντίληψης του πολιτισμού. Ενδεικτικό είναι πως ενώ ο μέσος όρος του Α.Ε.Π που διαχειρίζεται η Αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη είναι 11,5% στην Ελλάδα είναι μόλις 2,7%! Χωρίς λεφτά για ποια αποκέντρωση μιλάμε;
Τελικά ποιος είναι ο στόχος του «Καλλικράτη» και ποιόν εξυπηρετεί;
Ο «Καλλικράτης» επιδιώκει ένα επιφανειακό εκσυγχρονισμό της Αυτοδιοίκησης, με άλλοθι την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, επιβάλλοντας το μοντέλο διοίκησης του κεντρικού κράτους και στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς πραγματική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό προβλέπεται να γίνει με βίαιο τρόπο χωρίς την συναίνεση των δημοτών, κάτι εντελώς αντιδημοκρατικό.
Εμείς θεωρούμε αντιθέτως ότι αυτές οι μεγάλες συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων θα πρέπει να έχουν την μεγάλη συναίνεση των πληθυσμών, να φροντίζουν για την κοινωνιολογική διάσταση συνενώνοντας συγγενείς πληθυσμούς ως προς την κοινωνική διαστρωμάτωση και την προέλευση καταγωγής, μετά από πρόγραμμα κι όχι αιφνιδιαστικά και προς το όφελος των πολιτών και όχι των μεγαλοεργολάβων που θέλουν τέτοιες συνενώσεις για να φτιάξουν νέα Malls και Αττικές Οδούς που αδιαφορούν για το περιβάλλον. Επίσης είναι αδιευκρίνιστα τα κριτήρια κι οι αρμοδιότητες των νέων Δήμων.
Αν όπως στην Γαλλία, φτιάξουμε Δήμους με δικά τους νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς που απελευθερώνουν την γυναικεία εργασία και δωρεάν εκπαίδευση για τους νέους, ως εφόδια εργασίας, δωρεάν άθληση, πολιτισμό και διαφύλαξη των οικολογικών συστημάτων μάλιστα. Αλλά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.
Τέλος μια οικολογική αντίληψη προϋποθέτει την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των δημοτών και δύναμη στα τοπικά συμβούλια. Δυστυχώς το πλειοψηφικό σύστημα εκλογής αντί του αναλογικού θα καταβαραρθρώσει κάθε μειοψηφικό κόμμα ή δημοτικό σχήμα προς όφελος του αποτυχημένου δικομματισμού που μας κατάστρεψε οικονομικά. Αυτό είναι έγκλημα για τις τοπικές κοινωνίες, που θάπρεπε να ορίζονται ως κοινότητες αλληλεγγύης και συνεργασίας ειδικά στα περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά ζητήματα.Η έννοια επίσης του δημάρχου-προσωπικότητας χωρίς στενό κομματικό χρίσμα θα εκλείψει. Όλα αυτά μας κάνουν να βλέπουμε αρνητικά τον «Καλλικράτη».
κκκ

Οικολογική Κίνηση Δροσιάς

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bosko, μπράβο για την πρωτοβουλία σας αυτή! 'Ετσι θέλει!! Κρίμα να μην μπορώ να είμαι εκεί, αλλά θα το ποστάρω στο φόρουμ έστω και τώρα και για ενημέρωση!

Δέσποινα

Αθανασία είπε...

Μπράβο Μποσκάκι!!...παντού πρώτος βλέπω!μ'αρέσει αυτό,με σένα που είσαι δραστήριος σε όοολους,τους τομείς!!χαχχαχαχααααχαααα!..όπου γάμος κ χαρά,το Μποσκάκι πρώτο!! ναί,γιανά σοβαρευτώ,τώρα (ε,να κάνουμε κ λίγο,πλάκα),γιατί αλλιώς θα τρελλαθούμε εντελώς,εδώ πέρα με αυτά που βλέπουμε,κ θα καταλήξουμε όλοι στο τρελλοκομείο,όπως το πάμε....)πολύ καλή,η πρωτοβουλία σας εσένα κ της κυρίας,Μαλανδρενιώτη να στείλετε αυτό το ηχηρό,μνμα με αυτό το τρόπο...πολύ καλά κάνατε...έυχομαι τα καλύτερα για την,συναυλία σας...φιλάκια...

μαριάννα είπε...

Αχ αυτές οι οικολογικές κινήσεις με τα αεροπερπατήματά τους! Εδώ θα διαφωνήσω πλήρως και απολύτως με τους κατά του σχεδίου του Καλλικράτη.
Αυτά τα περί αποκέντρωσης της εξουσίας και άλλα εμπριμέ, είναι για κατανάλωση. Ένα νοικοκύρεμα πάνε να κάνουνε και θα το χτυπήσουμε; Οι πιο πολλοί Δήμοι έχουν κάνει τα όργια σε σπατάλες και κακοδιαχείριση, με αποτέλεσμα από τη μια να είναι καταχρεωμένοι και μαζί τους κι εμείς, από την άλλη να έχουν ένα πλήθος υπαλλήλων άχρηστων ή μεγάλα κενά σε πόστα απαραίτητα.
Η κάθε κωλοπετινίτσα θέλει και Δήμαρχο δικό της. Με δημαρχεία και χλίδες. Καλά θα κάνει να τους συμμαζέψει, ένα σε κάθε νομό και να ελέγχει και τα κονδύλια τους και τις αναθέσεις και τους διαγωνισμούς και το μπάχαλο που όλοι έχουμε δει να γίνεται. Η μίζα της μίζας ω μίζα και η Ελλάδα έφτασε ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ εκεί που έφτασε.
Κι αν επικαλεστούν το ένα ρημάδι πιστοποιητικό που θα χρειαστούν το χρόνο, ας το βγάλουν απ' τα ΚΕΠ.
Όσον αφορά τα ρομαντικά που επικαλούνται με παράδειγμα τη Γαλλία, όποιος έχει ζήσει τους Δήμους στην Ελλάδα από κοντά... γελάει. Αλλά γελάει πολύ.

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
έχασες, όχι μόνο τους καλλιτέχνες που έπαιξαν στο κυρίως πρόγραμμα, αλλά και τη σχολική heavy- metal μπάντα VOM που βγήκε μετά και τα σπάσανε όλα κυριολεκτικά!
ίσως άργησα κι εγώ να το κάνω post!

BOSKO είπε...

Αθανασία...
όπου γάμος και χαρά, δε λες τίποτα, Αθανασία μου! Το' πιασες, μου φαίνεται, το νόημα καλύτερα απ' όλους.

BOSKO είπε...

μαριάννα...
κατανοώ πως εσύ, ως εμπλεκόμενη κάποια στιγμή με τα δημοτικά, είσαι τελείως πικραμένη.
δε συμφωνούμε, όμως. Προσωπικά από τον Δήμο Κερατσινίου με τον Σαράφογλου (τέως ΚΚΕ, νυν ΠΑΣΟΚ)έχω να θυμάμαι μόνο τα καλύτερα, τόσο σε σχέση με την ανάπτυξη μιας μικρής πόλης, όσο και με τα πολιτιστικά.

Ανώνυμος είπε...

"Δυστυχώς το πλειοψηφικό σύστημα εκλογής αντί του αναλογικού θα καταβαραρθρώσει κάθε μειοψηφικό κόμμα ή δημοτικό σχήμα προς όφελος του αποτυχημένου δικομματισμού που μας κατάστρεψε οικονομικά. Αυτό είναι έγκλημα για τις τοπικές κοινωνίες, που θάπρεπε να ορίζονται ως κοινότητες αλληλεγγύης και συνεργασίας ειδικά στα περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά ζητήματα"..αυτό τα λέει όλα νομίζω!! Xθες και στον τόπο καταγωγής μου στο Λασίθι(Μακρύς Γιαλός) έγινε συγκέντωση κατά του Καλλικράτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας...
Επίσης ήθελα να πω κάτι κ για τις οικολογικές οργανώσεις (δε λέω τώρα για κόμματα κτλ) δεν είναι χαζορομαντικοί πια ούτε ουτοπιστές, αντίθετα βλέπω ότι με τον εναλλακτικό κ προσεκτικό τρόπο αντίδρασης τους έχουν κάνει θαύματα, όπως στην περίπτωση της επένδυσης στον Κάβο Σίδερο - στο Λασίθι που κατάφεραν μεθοδικά να την ακυρώσουν μέσω του 'Συμβουλίου της Επικρατείας", κόντρα κ στην πλειοψηφεία του δήμου της Σητείας που την ηθελε δυστυχώς, αλλά και στην περιοχή μου η οικολογική ομάδα του Ορεινού, κατάφερε να αποτρέψει να γίνει στον Απηγανιά(στο δασάκι) γήπεδο γκολφ και ξενοδοχείο...δεν υπάρχουν αεροπερπατήματα εδώ!! Αεροπερπατήματα δημιουργούν οι κρατούντες που σε έναν τόπο χωρίς νερό, αξιώνουν να γίνονται τέτοιες επενδύσεις όπως π.χ οι παραπάνω, ενώ ας πούμε το εθνικό δίκτυο της Κρήτης είναι άθλιο! Και βέβαια κάτι τέτοιες επενδύσεις τις εκμεταλεύονται τα δύο κόμματα προς όφελός τους, μια ο ένας μια ο άλλος το διεκδικεί σαν έργο του.

Και οκ, Boskο, είδα το ποστ τελευταία στιγμή χθες είναι αλήθεια, αλλά πώς θα πήγαινα εκεί κάτω, δύσκολο! Έχω βγάλει όμως ήδη εισητήριο για Εlectric Litany εδώ και μέρες κ παρηγοριέμαι!

Καλή σου μέρα!
Δέσποινα

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
πιθανώς να "παίξετε μπάλα" με τη μαριάννα στο post τούτο, διότι το ξέρεις πως εγώ συμφωνώ 100% μαζί σου. Πολύ ενδιαφέρουσες κι οι πληροφορίες που μας φέρνεις απ' την τοπική αυτοδιοίκηση της Κρήτης.
θα γίνει χαμός στους ΚΟΡΕ.ΥΔΡΟ./ Electric Litany, θα βρεθούμε ξανά εκεί οπωσδήποτε!

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, κατανοώ κ τη Μαριάννα, αλλά αν σκεφτούμε ότι γινόντουσαν αυτά με το τωρινό σύστημα, φαντάσου να γίνουν κ πιο συγκεντρωτικές οι εξουσίες!! Αστα να παν!

Ω! ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ...TOY GAGARIN ΤΟ ΚΑΓΓΕΛΟ!!

Δ.

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
ναι, ναι, όπως χθες βράδυ στο Μετρό που έγινε της Μποφίλιου το κάγκελο!