Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ & ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Τι να πει κανείς στους συγγενείς του ενός άνδρα και των δύο γυναικών- η μία ήταν έγκυος- που βρήκαν φριχτό θάνατο πριν από λίγες ώρες στο κέντρο της Αθήνας; Οι ρίψεις δακρυγόνων συνεχίζονται, ομοίως και οι απαντήσεις με μολότοφ, τηλεοπτικά βαν καίγονται, ο Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στα πρόθυρα εγκεφαλικού, ο Καρατζαφίρερ έκανε λόγο για αντάρτικο, η Παπαρήγα τον χαρακτήρισε επαγγελματία και όχι συναισθηματικό προβοκάτορα, ο Τσίπρας χρησιμοποίησε σαιξπηρικές ρήσεις, ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχεδόν τα βρήκαν, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης άλλο που δε θέλουν και κάποιοι σπεύδουν να μιλήσουν για αναβίωση των Δεκεμβριανών του 2008. Πόσο άκυρα μοιάζουν πια εκείνο το Η πλατεία ήταν γεμάτη του Διονύση Σαββόπουλου και το Joe Hill της Joan Baez. Τίποτα άλλο, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοσκοτωμένων μίας, κατά τα άλλα, ωραίας ημέρας του Μάη του 2010.

24 σχόλια:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Για τους ανθρώπους που χάνουν αγαπημένους τους παρηγοριά δεν υπάρχει, ό,τι και να πεις περιττή κοινοτοπία θα είναι.

Αλλά αυτό που χρειάζεται να πεις σε όσους αρχίζουν να ξυπνούν είναι ότι σήμερα, ένας πρωθυπουργός και άλλοι 299 κηφήνες έκαψαν ζωντανούς 3 εργαζόμενους.

Την σφηκοφωλιά τους φύλαγαν οι ένστολοι αστακοί σήμερα. Τους πολίτες τους άφησαν έρμαιο στα χέρια των προβοκατόρων εγκληματιών.

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
αυτή τη στιγμή τους ακούω έναν- έναν στα διαγγέλματα τους κι έχω χάσει τα δικά μου λόγια. Ταυτίζομαι απολύτως μ' αυτό που παρατήρησες.

Γιώργος είπε...

Πότε επιτέλους θα λυτρωθούμε από όλα αυτά τα Παγκαλοειδή που μας ξεπουλούν;

τ2φ είπε...

Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα παιδιά!
Από αναθυμιάσεις πέθαναν οι τρείς και 'μεις συνεχίζουμε να ζούμε με την μπόχα των οποιοδήποτε φονιάδων.Σκατά,έχω φρικάρει....
Κατά τα άλλα,ήταν όντως μια ωραία ημέρα του Μάη του 2010 και κάναμε και χαβαλέ και φίλους είδαμε και και και.....From San Diego up to Maine,
in every mine and mill,
Where working men defend their rights,
it's there you'll find Joe Hill,
it's there you'll find Joe Hill!

Ανώνυμος είπε...

Α ρε παιδία γιατί ; γιατί; Μόνο τέτοια ερωτήματα θα τεθούν σίγουρα όλοι. Καλά που βρίσκομαι στην Κύπρο χωσμένος κάπου στα παλιά δρομάκια της Λευκωσίας. Έχει απόλυτο δίκιο η Κατερίνα σ-Μ. τι να πεις; τι να πω ; τα λόγια σε τέτοιες ώρες γίνονται συντρίμμια. Α ρε φίλε Αντώνη μου ήρθε ένα τραγούδι του πολυαγαπημένου μου του ΑΓΙΟΥ μου του ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟΥ ελπίζω να μην παρεξηγηθώ με το συγκεκριμένο τραγούδι που είναι το ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ .

Πέτρος

μαριάννα είπε...

Κι ούτε μια ρημάδα παραίτηση πάλι. Έτσι... για την τιμή των όπλων.
Τρεις νεκροί και απλώς εκφράζουν την θλίψη τους.
Κόλαση...

BOSKO είπε...

Γιώργος...
ποτέ, ίσως είναι η πιο ρεαλιστική απάντηση...

BOSKO είπε...

μαριάννα...
θλίψη εξέφρασαν, απ' όσο είδα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παφίλης του ΚΚΕ άρχισε να φωνασκεί υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
θα ξαναπάμε στα τετριμμένα και θα πούμε τι θα γινόταν στην πολιτική ζωή μιας άλλης πολιτισμένης χώρας μετά από τέτοια τραγικά συμβάντα. Εδώ, πέρα βρέχει...

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλό μου...έχεις δίκιο τρίς άνθρωποι,που βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα,δουλειάς...φρικτό... δε πάμε καθόλου,καλά πάντως..τα πράματα γίνονται όλο κ χειρότερα.. οργή λαού,κ οργή Θεού πραγματικά.. δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσει κανείς τη κατάσταση,αυτή...χάος... καλησπέρες καλό μου....

BOSKO είπε...

Αθανασία...
χάος, το λιγότερο.
σκέψου τον πόνο αυτών των ανθρώπων που κλαίνε με μαύρο δάκρυ τις ώρες αυτές.
σκέψου και τον Έλληνα εργαζόμενο που τον διοικεί η Τρόικα και η οικονομική τρομοκρατία της ίδιας του της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Bosko, διαβάστε κ την επιστολή ενός εργαζόμενου στη Marfin...http://troktiko.blogspot.com/2010/05/marfin-bank.html...

με κάλυψε επίσης η Κατερίνα σ-Μ

τα εχουμε παίξει όλοι...τι να πούμε πια!

Δέσποινα

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
σ' ευχαριστώ για το link, αλλά προσωπικά θεωρώ το troktiko ολότελα αναξιόπιστο. Δε σου κάνει εντύπωση που μέσα στον χαμό ο τύπος θα' χε έτοιμη ολόκληρη κατάθεση- καταγγελία; πολύ περίεργο και ύποπτο μού φαίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου πω, δεν έχω ξαναμπεί είναι αλήθεια κ φοβάμαι τελικά ότι μάλλον έχεις δίκιο..το είδα ποσταρισμένο σαν κείμενο κάπου στο φόρουμ που είμαι κ μετά είδα ότι είναι από εκεί..

Δ.

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
είναι κάτι σαν τη διαδικτυακή Espresso στο λίγο πιο καταγγελτικό, βέβαια. Δεν τους γουστάρω, διότι στο παρελθόν είχαν ξεσκιστεί να παίρνουν φωτογραφίες από το blog μου χωρίς να ρωτήσουν κ΄ επίσης είχαν διογκώσει πολύ- αν θυμάμαι καλά- την ασήμαντη κόντρα της Μαρίζας Κωχ με την Άννα Βίσση.

Ανώνυμος είπε...

Βosko, καλώς και ευτυχώς που με ενημέρωσες να το έχω υπ΄όψιν!!

Δ.

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
ε, πρέπει να τα ξέρεις αυτά αφού είσαι ιντερνετού.
άσε και την έχω καταβρεί με το βινύλιο που έφερα του Γερμανού τροβαδούρου Lerryn. Δεν καταλαβαίνω γρι από γερμανικά, αλλά ο τύπος ήταν από τις πιο επαναστατικές μορφές του ανατολικού μπλοκ. Κι η καλύτερη υπόκρουση μετά απ' τα εδώ αποτρόπαια γεγονότα της ημέρας.

Ανώνυμος είπε...

Βοsko, ακουστά το είχα μόνο το ρημάδι, απλά έπρεπε να το τσεκάρω πρώτα. Με αυτά που μου διευκρίνησες κ έφριξα, σκέφτομαι τελικά γιατί να μην κάνω μπλογκ που κωλώνω, αφού κάποιοι το έχουν κάνει ήδη κ τι γράφουν, αθλιότητες!
Καλές ακροάσεις κ βάλε να ακούσουμε κι εμείς σε καμιά εκπομπή σου!

Δεσποινα

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Βosko: Ο Παφίλης του ΚΚΕ άρχισε να φωνασκεί υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Δηλαδή, Bosko, πιστεύεις ότι οι πολίτες πρέπει να κλειστούν φοβισμένοι και μοιραίοι στα σπίτια τους; Ή ότι πρέπει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους;

- - -
Μαριάννα: Τρεις νεκροί και απλώς εκφράζουν την θλίψη τους. Kόλαση...

Kόλαση είναι αυτό ή ...πολιτισμός;

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
και φυσικά να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ειδικά τώρα δεν πρέπει να κάτσουν καθόλου μοιραίοι και φοβισμένοι, όπως λες, στα σπίτια τους. Απλά θα ήθελα ο Παφίλης να ξεκινούσε την ομιλία του με δυο λόγια συμπάθειας για τους δολοφονηθέντες (μια και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ είχε ήδη αποχωρήσει απ' το Κοινοβούλιο) και όχι διεκδικώντας μόνο τα αυτονόητα.
Σε ότι αφορά τη μαριάννα, φαντάζομαι ότι υπονοεί πως δεν αρκούν μόνο τα συλληπητήρια, αλλά που και που χρειάζεται μία παραίτηση. Ας σου απαντήσει η ίδια όμως.

μαριάννα είπε...

Κατερίνα σ-Μ.

Κόλαση εννοώ τη συνολική κατάσταση. Όλα όσα συμβαίνουν και δεν ανοίγει πολιτικού ρουθούνι.
Όσον αφορά την έκφραση της θλίψης τους, ειλικρινά δε μου λέει απολύτως τίποτα. Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, σωθήκαμεν...τι περιμένατε δηλαδή, τέτοιες αυτονόητες ευαισθησίες από αυτούς! Όλοι πρέπει κάτι οπωσδήποτε να πούνε κ να μην αποδωθούν ευθύνες! Η επανάσταση θα ήταν να μην περιμένουμε τίποτα απ΄αυτούς-γιατί έχουμε κ σα λαός ευθύνη -αν δεν κλείσουμε την τηλεόραση να μην τους ακούμε πια κ να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε ελεύθερα ως πολίτες, που ξέρω ότι το κάνουμε αρκετά μετά τον Δεκέμβρη, αλλά δεν το κανουμε τόσο δραστικά!! Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης, μακριά από κόμματα! Δεν είμαστε Αμερικανάκια που να πάρει! Μπορούμε να κατέβουμε αυθόρμητα όλοι κάτω, μακριά από φανατισμούς, μπορούμε να διαχειριστούμε τον θυμό μας δημιουργικά, μακριά από συμφέροντα και όλοι και ο καθένας απο εμάς, επιτέλους;;;;;...αν όχι τέλος!! Βλέπω ότι επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά η ιστορία! Η βία που εντάξει την προκαλούνε, μόνο αυτούς βολεύει τελικά!! Σκοτώνονται για άλλη μια φορά στα κανάλια, να τους έχουμε λοιπόν ως παράδειγμα να φανατιζόμαστε και να αλληλοσκοτωνόμαστε!

Δέσποινα

Kostas L.A. είπε...

δεν εχω λογια για τα χθεσινα γεγονοτα..
μονο κριμα και ντροπη μπορει να πει κανεις..

ντροπη σ'αυτους που κοροιδευουν τον τοπο τοσα χρονια και συνεχιζουν..κι ακομα περισσοτερο που εχουν το θρασος να ζητανε και συγγνωμη οταν κλειδωμενοι στη βουλη παρακολουθουν τις εξελιξεις..

αυτη συγγνωμη εχει καταντησει καραμελα σ'αυτη τη χωρα.. αλλα τιποτα δε λυνεται με μια συγγνωμη..

ωρα καλη στους ανθρωπους που πεσανε θυματα γι αλλη μια φορα..

BOSKO είπε...

Kostas L.A. ...
από τότε που βγήκε η συγνώμη...έλεγαν οι παλιοί.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ' το να την πληρώνουν πάντα αθώοι άνθρωποι ειδικά όταν ξεσπάει μία μάχη. Γιατί μάχη ήταν η χθεσινή μεταξύ των πολιτών και της υποτιθέμενης σοσιαλιστικής (εδώ γελάνε) κυβέρνησης.

Kostas L.A. είπε...

σοσια-ληστες οπως ελεγε κι ο Νικολας..