Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

η-βίκυ-μιχαλονάκου-για-τον-ντίνο-χριστιανόπουλο

Στο πέμπτο τεύχος του free press fagazine που μόλις κυκλοφόρησε, η Βίκυ Μιχαλονάκου, η Ιέρεια του εν Ελλάδι Cult και της Trash TV - όπως κάποιοι τη χαρακτήρισαν -, μου παραχώρησε μία απολαυστική αποκλειστική συνέντευξη. Δεν ξέρω βέβαια γιατί πρέπει πια να θεωρείται trash (σκουπίδι) αυτό που έκανε και που κάνει η κυρία Μιχαλονάκου στην τηλεόραση, τη στιγμή που όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, μηδενός εξαιρουμένου, λειτουργούν μεσ' στην περίοδο της κρίσης ως οι μεγαλύτερες σκουπιδοταΐστρες των αποπροσανατολισμένων και ανελεύθερων ουσιαστικά Ελλήνων πολιτών. Απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από τη συχνότητα του Kontra Channel, καλεσμένοι της Βίκυς Μιχαλονάκου και της Πόλης των Παραισθήσεων της, είναι δύο αγαπητοί φίλοι: ο διευθυντής του περιοδικού fagazine Γιώργος Τσιτιρίδης και ο εικαστικός καλλιτέχνης Νίκος Γιαβρόπουλος, οι οποίοι συνομιλούν με τους υπόλοιπους καλεσμένους για τη συνέντευξη της οικοδέσποινας της εκπομπής και όχι μόνο. Μεταξύ αυτών των υπόλοιπων καλεσμένων, απ' ότι έμαθα θά'ναι κι ένας παπάς, επομένως φαντάζεται κανείς τι έχουν να δουν τα μάτια του και ν' ακούσουν τ' αυτιά του! Ένα άλλο θέμα της αποψινής εκπομπής της Μιχαλονάκου στο Kontra Channel είναι και η συνέντευξη που επίσης μού παραχώρησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας! Και τώρα ένα μικρό κείμενο της Βίκυς Μιχαλονάκου για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο με αφορμή την πρόσφατη άρνηση του ποιητή να παραλάβει το βραβείο του. Το κείμενο μου εστάλη καθυστερημένα, εφόσον δηλαδή η ύλη του τεύχους είχε κλείσει, αλλά για να μην πάει χαμένο το δημοσιεύω τώρα εδώ:

EIMAI FUN TOY NTINOY ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ντίνος Χριστιανόπουλος, ένας ποιητής, Σαλονικιός, ρεμπέτης, και μόρτης με πινελιές καλιαρντών, έκανε την δική του πραξικοπηματική αντιτηλεοπτική εμφάνιση. Καχγάζοντας, φτύνοντας τα Μίντια, τους πολιτικούς, την χαμηλοβλεπούσα ηθική υποκρισία.
Όταν η ποίηση ξεπερνιέται από την τραγωδία της καθημερινότητας, πραγματικοί ποιητές σιωπούν. Είναι αντιστάρ,αριστοφανικοί, αντικαθεστωτικοί, ανυπόκριτοι.
Δεν δέχονται βραβεύσεις. Δεν δέχονται χρηματικά έπαθλα, στηλιτεύοντας την ενοχή και τις συναλλαγές του πνευματικού κόσμου.
Χριστιανόπουλος, γνήσιος, αιρετός αμφισβητίας, ένας ρεμπέτης της ποίησης, ένας ποιητής της νεοελληνικής μοναξιάς.
Απο τα κουλά-τα καλιαρντά-στα καυλά.
Αυτή και εάν είναι ποιητική διαδρομή.
Χρόνια Πολλά, Χριστιανόπουλε!
Βίκυ Μιχαλονάκου, Αθήνα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

9 σχόλια:

τ2φ είπε...

Tσιτιρίδης-Μιχαλονάκου-Χριστιανόπουλος...γαμησέτα...

BOSKO είπε...

τ2φ...
χαχαχαχαχ, ακριβώς!
κρίμα που δε θα τη δούμε εμείς απόψε την εκπομπή, αλλά θα ζητήσoυμε οπωσδήποτε ένα dvd:-)

τ2φ είπε...

Πρέπει κάποιος καλός άνθρωπος να την ανεβάσει στο γιουτιούμπ.Τι να πεις;

ασωτος γιος είπε...

Τη θεωρώ πιο σοβαρή από τους "δημοσιογράφους" των μεγάλων καναλιων
Η γνώμη μου είναι ότι ο Χριστιανοπουλος αδίκησε τον εαυτό του ,δεν έπρεπε να βγαίνει κάθε λίγο στα καναλια να εξηγεί, γιατί δε πηρε το βραβειο,δεν έπρεπε καν να δώσει σημασία σ όλα αυτά τα δημοσιογραφακια του Μεγκα και λοιπών καναλιων.
Μπράβο για τις ερωτήσεις που έκανες στον Τσιπρα απλα εμενα αυτό το παιδι δε με πείθει ποτε!

BOSKO είπε...

τ2φ...
σίγουρα, πιστεύω, θ' ανέβουν αποσπάσματα!
απ' αύριο κιόλας!

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
δεν πειράζει, άμα τους έπειθε όλους ο Τσίπρας θά'χε ήδη αυξήσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. έτσι ειν' αυτά!
thanx, Νίκο, για τις παρατηρήσεις σου:-)

Nikatsu είπε...

Η Βίκυ Μιχαλονάκου με την αισθησιακή φωνή...Οι εκπομπές που έκανε ήταν σίγουρα μπροστά από την εποχή και λίγοι τις καταλάβαιναν.

Μουσικά Προάστια είπε...

Την επόμενη φορά ρώτησέ την και για το ακόλουθο βιντεάκι, και για το αν ευχαριστήθηκε το διάλογο με τους χρυσαυγίτες στο στουντιάκι της. Ευχαριστώ, ηρ.οικ.

http://www.youtube.com/watch?v=1rOF0WazAEU&feature=related

BOSKO είπε...

Μουσικά Προάστια...
ναι, Ηρακλή, έκανες πολύ καλά και μου τό'στειλες. Το προώθησα ήδη στο fb του Τσιτιρίδη, όπου μετατράπηκε σε...ρινγκ. Αυτό που του είπα ήταν ότι άλλο η πλακίτσα με τον Μις Μπούτια κι όλα τα νούμερα κι άλλο ο "διάλογος" με τα φασισταριά. Από το cult, ξέρεις, σκάει τ' αυγό του φιδιού - βλέπε Νίκος Ζερβός, Μιχαλονάκου κλπ. Στην πυρά εδώ και τώρα!