Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ο-δώρος-δημοσθένους-στο-θέατρο-eliart-και-το-"τέρας"-του-στον-clipartradio

Είχα πολύ καιρό να συναντήσω τον ερμηνευτή Δώρο Δημοσθένους που πλέον ένα τσιγάρο δρόμος χωρίζει τα σπίτια μας και που με τιμάει με τη φιλία του, εφόσον πάντα, όποτε φτιάχνει κάποιο καινούργιο τραγούδι, θα ζητήσει τη γνώμη μου.
Αυτή τη φορά χρειάστηκε να τον πιέσω για να βγάλει απ' το συρτάρι του ένα τραγούδι γραμμένο προ 3ετίας, το οποίο ακούγεται σήμερα σα να βρήκε το δρόμο του. Μουσική και λόγια έγραψε ο Δώρος και φυσικά το τραγουδάει ο ίδιος. Τίτλος του Το τέρας και παραθέτω μερικούς στίχους ως ενδεικτικούς γι' αυτό που λέω παραπάνω: Όλα πήγανε στραβά/ η χώρα ανάποδα γυρνά/ χόρεψε μη σταματάς στην κατηφόρα/ στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα/ φωτιά και στάχτη στον αέρα/ σε λίγο λένε πως θα βγει το τέρας/ στα μάτια εσύ να με κοιτάς/ και χόρεψε μη σταματάς/ Στις τηλεοράσεις έκτακτα δελτία/ το πλοίο φεύγει απ' τη Ραφήνα/ κι απόψε καίγεται η Αθήνα...  
Το ήξερα το κομμάτι και απόρησα πως και δεν έχει ενταχθεί ήδη στις παραστάσεις που κάνει ο Δώρος αυτόν τον καιρό. Ένα κομμάτι γρήγορο, με κλασική rock μπάντα, που προτείνει το χορό, την κίνηση του σώματος δηλαδή, ενάντια στη μιζέρια και την τηλεοπτική παθητικότητα! Η πρώτη πανελλήνια μετάδοση του θα πραγματοποιηθεί στη μεθαυριανή εκπομπή μου στον www.clipartradio.gr σε μία προσπάθεια εκ μέρους μου, ενδεχομένως μηδαμινής σημασίας, για παρουσίαση καινούργιων καλών ελληνικών τραγουδιών.  
Την ίδια ώρα ο Δώρος Δημοσθένους πλαισιωμένος από μία εξαιρετική jazzy μπάντα θα παρουσιάζει ένα υλικό, βασισμένο στο swing, τα blues και το rock & roll, στο Θέατρο Eliart (Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, ώρα έναρξης: 23.00, είσοδος: 10 ευρώ). Η παράσταση θα συνεχιστεί την επόμενη, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, και θα επαναληφθεί το Παρασκευοσάββατο, 24 και 25 του μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: