Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

από-τον-damo-suzuki-χθες-βράδυ-στη-λένα-πλάτωνος-απόψε

Απόψε στον Ιανό της Σταδίου ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες παραστάσεις της Λένας Πλάτωνος, τρεις τον αριθμόν. Η ίδια θα είναι στο πιάνο, συνεπικουρούμενη από τους ιστορικούς ερμηνευτές της, Σαβίνα Γιαννάτου και Γιάννη Παλαμίδα, καθώς και τον Στέργιο Τσιρλιάγκο στο laptop και τους προγραμματισμούς. Εννοείται πως θα ακουστούν τραγούδια από το σύνολο της 30χρονης δισκογραφίας της με εστίαση στους κύκλους Καρυωτάκη, Καβάφη, Σαμποτάζ και Μάσκες Ηλίου. Είσοδος: 12 ευρώ κι επειδή μαθαίνω ότι τα εισιτήρια είναι ήδη προπωλημένα, αν σκοπεύετε να περάσετε από τον Ιανό, έστω και στο όρθιο, μην το πολυσκέφτεστε! 
Χθες βράδυ πάλι στο six d.o.g.s. έδωσα επιτέλους χέρι με χέρι στον Ιάπωνα θρύλο της rock, Damo Suzuki, το ντοκιμαντέρ - happening που αξιωθήκαμε να κάνουμε μαζί προ 5ετίας! Μαζί ήταν και ο οπερατέρ Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, μέγας φαν του Suzuki και των CAN, σαν και μένα άλλωστε. Και δε θα μπορούσε ν' απουσιάζει ο Θεοδωρόπουλος, αφού στο χθεσινό live του Suzuki συμμετείχε και ο μεγάλος του γιος, ο ζωγράφος Αριστομένης Θεοδωρόπουλος, παίζοντας moog. Εξαιρετικός και ο, πολιτογραφημένος Έλληνας εδώ και χρόνια, Blaine Raininger στο βιολί και στα φωνητικά, ενώ προς το τέλος ανέβηκε στο stage και ο μουσικός Τηλέμαχος Μούσας, που επίσης κινηματογραφήθηκε στο ντοκιμαντέρ! Νά'ναι καλά ο αειθαλής Damo και πολύ χάρηκα που τον ξανάδα μετά από χρόνια, το ίδιο ακμαίο και σπιντάτο! Εν τω μεταξύ, γκουγκλάροντας τα ξημερώματα τα ονόματα Damo Suzuki Αντώνης Μποσκοΐτης, ανακάλυψα τουλάχιστον τρεις προβολές του ντοκιμαντέρ μέσα στο 2012, σε κιν/φικές λέσχες και σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, για τις οποίες φυσικά δεν είχα ιδέα και ουδέποτε ενημερώθηκα. Δε βαριέσαι, τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο και άλλωστε τα έργα τέχνης, όταν δεν έχουν εμπορικό αντίκρισμα, καλό είναι να ταξιδεύουν ελεύθερα για όλους. 

* Δυστυχώς, και να θες ν' αγιάσεις, δε σ' αφήνουν οι διαόλοι...Το πρωί βρήκα μια αναπάντητη στο κινητό μου από άγνωστο νούμερο. Τηλεφώνησα κι έπεσα πάνω στο άλλο το νούμερο, το βλακάδι τον ασωτο γιο. Είμαι αυτός που δε θες να βλέπεις μπροστά σου, μου είπε το ζώον, συνεχίζοντας πώς κατά λάθος μου έκανε κλήση, αφού έψαχνε άλλο όνομα στο κινητό του, το οποίο άρχιζε από -Μπο και κάτι παπαριές της πέμπτης δημοτικού. Του είπα Γεια, αιφνιδιασμένος γαρ, και του τό'κλεισα κατ' ευθείαν. Τυχερός που δεν άκουσε τα χριστοπαναγίδια που επακολούθησαν! Απορώ κι ενίσταμαι: τα συντρόφια του δεν τον ενημερώνουν πως ο bosko είναι κακός άνθρωπος και βρίζει ασυστόλως όσους του πρήζουν τ' αρχίδια ή τον έχουν μόνο ως διακοσμητική γλάστρα τον φουκαρά ν' ανταλλάζουν μεταξύ τους φιλάκια και καρδούλες; 

6 σχόλια:

Фе́ммe скатале είπε...

Άρχιζε απο Μπο;;; Τη Μποφίλιου θα ήθελε να πάρει!

Фе́ммe скатале είπε...

Και θέλει να μας πει οτι τόσο καιρό δεν έκανε λάθος αλλά έκανε τώρα;; Οκ εγώ τον πιστεύω

BOSKO είπε...

Maria_Adouaneta...
χαχαχαχαχαχαχαχαχ
πολύ καλό :)

Фе́ммe скатале είπε...

Κριμα που γαμησες το ποστ ομως για τον μαλακα.

BOSKO είπε...

Maria_Adouaneta...
ε, μια παράγραφο έβαλα στο τέλος, να πάρουν το μήνυμα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.
το post δεν κινδυνεύει, μη σκας :)

τ2φ είπε...

Όχι ,όχι,ο άσωτος δήλωσε πως δεν θα ξανακάνει εκπομπή.Από 'δώ και πέρα θα αφιερωθεί στις φιλανθρωπίες και τα ορφανά,σαν τα ορφανά όλου του κόσμου που του φτιάχνουν τα παπούτσια και τα κινητά,ε κάτι να τους δώσει πίσω για να έχουν δύναμη να φτιάουν κι άλλα.Δεν νομίζω ότι σε πήρε κατά λάθος,σίγουρα σε πήρε μπας και τον συγχωρέσεις όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν μέσω μέιλ.Απλά δεν του βγήκε γιατί τον έστειλες γρήγορα.Εγώ τους άλλους δεν μπορώ πιά να τους ακούω,έχουν ανεβάσει τόσο πολύ το επίπεδο που αδυνατώ να τους καταλάβω και κομπλεξάρομαι.