Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

δείπνο-στου-χρονά-προς-τιμήν-της-γιώτας-γιάννα

Χθες βράδυ στο σπίτι του ποιητή Γιώργου Χρονά, ένα τσιγάρο δρόμος από το δικό μου, δόθηκε το δείπνο προς τιμήν της Γιώτας Γιάννα και της έκδοσης του βιβλίου - cd της. Ήμασταν όλοι εκεί δίπλα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τους πίνακες του Τσαρούχη και του Λαλέτα στους τοίχους, τα βιβλία του Ντίνου Χριστιανόπουλου φάτσα - κάρτα στη βιβλιοθήκη και τον ολόμαυρο Τσέχοφ, δυο φορές σαν τον Ζέπο, να πηγαινοέρχεται στα πόδια μας. Και το γιορτάσαμε: η Γιώτα Γιάννα, ο Χρονάς, ο Πάρις, ο Σαρίφ, ο Νίκος Πιτλόγλου, η Ραλλού, ο Βασίλης και οι νέοι ποιητές Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και Βασίλης Ζηλάκος. Περίμενα 11 άτομα κι έφτιαξα φαΐ για 25 μου είπε στο τέλος ο Χρονάς και ενθυμούμενος την πειραιώτικη καταγωγή του μού γέμισε μια τσάντα με φαγητά και κρασιά. Στην υγειά της κυρίας Γιώτας Γιάννα, λοιπόν, και καλοτάξιδο το βιβλίο - cd της από την Οδό Πανός.

6 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Ε,γειάσου καλό μου...ε,δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που βλέπω ότι παρά την άθλια κατάσταση,που επικρατεί στη χώρα μας...παρ'αυτά η τέχνη ΔΕΝ χάνει τη φρεσκάδα της, και τη ζέστα της και ότι ακόμη, και μέσα από τις στάχτες αυτή ξανά-ξεφυτρώνει...το ωραίο καλό μου,και τη προσπάθεια για νά επικρατήσει αυτό τίποτε δ εν μπορεί να τη σκωτόσει πιστέυω πο-τέ...ούτε ακόμη και οι χειρότερες συνθήκες...και επίσης, χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι αυτοί οι λίγοι..τέσπα..που βάζουν ό-λες τους τις δυνάμεις και κάνουν ότι μπορούν γιανά μ η πάψει να υπάρχει η τέχνη...και το ωραίο ακόμη και τώρα..ακόμη και στη δύσκολη αυτή φάση,που ζούμε κι ένας από αυτούς είναι και ο κύριος Χρονάς...μπράβο και σε αυτόν και σε εσάς που είστε δίπλα του...φιλάκια καλό μου...καλό μεσημέρι...και...μπορεί να μ η με βλέπεις συχνά αλλά...πάντα είσαι στη καρδιά μου,πάντα σε σκέφτομαι και πάντα νοσταλγώ τις όμορφες στιγμές που έχουμε περάσει εδώ μέσα στο μπλόγκ σου..και τα γέλια που έριχνα κάποτε,με αυτά που διάβαζα εδώ μέσα.....

BOSKO είπε...

Αθανασία...
το ξέρω ότι παρακολουθείς το blog από τότε που άνοιξε, μια πενταετία ήδη.
να έρχεσαι και να σχολιάζεις
και γενικώς να περνάς όσο μπορείς καλά :)))

Unknown είπε...

Μετα το σκυλο του Σαββατου στα ματια της γιωτα γιαννα ο Κυριος Γ.ΧΡΟΝΑΣ εχει διπλα του τον κορυφαιο φωτογραφο ΣΩΤΗΡΗ ΛΑΜΠΡΟΥ σε εξωφυλλα υψηλης αισθητικης που ντυνουν τα μοναδικα κειμενα του !

Unknown είπε...

Μετα το σκυλο του Σαββατου στα ματια της γιωτα γιαννα ο Κυριος Γ ΧΡΟΝΑΣ εχει διπλα του τον κορυφαιο φωτογραφο ΣΩΤΗΡΗ ΛΑΜΠΡΟΥ σε εξωφυλλα υψηλης αισθητικης που ντυνουν τα μοναδικα του κειμενα!

Unknown είπε...

Μετα τον σκυλο του σαββατου στα ματια της γιωτα γιαννα ο Κυριος Γ ΧΡΟΝΑΣ εχει διπλα του τον κορυφαιο φωτογραφο ΣΩΤΗΡΗ ΛΑΜΠΡΟΥ σε εξωφυλλα υψηλης αισθητικης που ντυνουν τα μοναδικα κειμδνα του!

BOSKO είπε...

Demie Freeme...
κάνατε πολύ καλά που μας θυμίσατε το όνομα του φωτογράφου. Πραγματικά, εξαιρετική η δουλειά του!