Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

τον-ιανουάριο-η-εκδήλωση-για-τη-φλέρυ-νταντωνάκη-στο-εντευκτήριο-της-θεσσαλονίκης


Εδώ και μήνες προσπαθούσαμε με τον Γιώργο Κορδομενίδη να στήσουμε μία εκδήλωση για την ερμηνεύτρια Φλέρυ Νταντωνάκη στο Εντευκτήριο του, ένα από τα εναπομείναντα προπύργια πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Έπρεπε να βρεθούν οι ημερομηνίες, πρώτα απ' όλα, που θα βόλευαν όλους μας, τους ομιλητές, τους τραγουδιστές και μένα. Τελικά, από χθες το πρόγραμμα, καθώς και η ημερομηνία της εκδήλωσης είναι ανακοινώσιμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
20.00
- Προβολή του ντοκιμαντέρ Φλέρυ - Τρελή του φεγγαριού (2002, 26΄)
- Για τη Φλέρυ Νταντωνάκη θα μιλήσουν οι Γιώργος Χρονάς, Θωμάς Κοροβίνης, Αντώνης Μποσκοΐτης και θ' ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό
- Μουσικό μέρος με τον ερμηνευτή Παντελή Θεοχαρίδη σε τραγούδια από το ρεπερτόριο της Φλέρυς Νταντωνάκη
Θα υπάρχει συμβολικό εισιτήριο, το οποίο ακόμη δεν έχει καθοριστεί.
Για τους Θεσσαλονικείς φίλους θά'ναι μια καλή αφορμή να παρακολουθήσουν μια όμορφη εκδήλωση για τη Φλέρυ Νταντωνάκη! Για μένα μία εξίσου καλή αφορμή να βρεθώ στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη και να περάσω ένα τριήμερο με φίλους μου, ακριβώς δύο μήνες πριν ανέβω ξανά με το ντοκιμαντέρ για την Κατερίνα Γώγου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Μάρτη!

* στο βίντεο του post, από το δίσκο Fleury - The Isles of Greece (Vanguard, 1965), η Φλέρυ Νταντωνάκη ερμηνεύει το θρυλικό Manha de Carnaval του Luis Bonfa.

Δεν υπάρχουν σχόλια: