Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ STAIRWAY TO HEAVEN!


Οι παραστάσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και όπως αναμενόταν είναι ήδη sold- out και για τα επόμενα δύο τριήμερα (πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή).

Επρόκειτο να είμαι εκεί από την πρώτη βραδιά ως ανταποκριτής του διφώνου, όμως τα γνωστά και παρεμφερούς είδους τρεχάματα δεν μου το επέτρεψαν. Το dead- line όμως για την παράδοση του κειμένου ήταν μέχρι πριν λίγη ώρα, οπότε το χθεσινοβραδινό πέρασμα μου απ' του Αλκίνοου κρίθηκε απαραίτητο!

Μπροστά και κάτω από τη Γέφυρα προς τον Ουρανό, που φιλοτέχνησε ο πατέρας του, Άντης Ιωαννίδης, ο Αλκίνοος τραγούδησε και τα' δωσε όλα για περίπου τρεις ώρες!
Από την Αγορά του Αλ Χαλίλι σε μια ψυχεδελική εκτέλεση και τη συγκλονιστική Ζήνωνος του Νίκου Ζούδιαρη μέχρι το Όσα η αγάπη ονειρεύεται, το Γιατί δεν έρχεσαι (όταν σε θέλω), τον Καθρέφτη, αλλά και πολλά από τα καινούργια τραγούδια του, σοφά διασπαρμένα εν μέσω των παραπάνω μεγάλων επιτυχιών του!
Εκτός από ερμηνευτής και τραγουδοποιός, ο Αλκίνοος είναι κι ένας μουσικός με όλη τη σημασία της λέξης! Εδώ φυσάει στο μυστήριο αυτό πνευστό, που η καταγωγή του έρχεται από τον Μεσαίωνα! Τι ειν' αυτό; ρωτούσαν πολλοί. Αναγεννησιακή φλογέρα, απάντησε κάποιος. Φαντάσου πως θα' ναι το αναγεννησιακό...κοντραμπάσο, σκεφτόμουν κι εγώ!

Ο Γιώργος Καλούδης στο μπάσο- τσέλο και τη λύρα πήρε το χρόνο του απ' το πρόγραμμα του Αλκίνοου και παρουσίασε μία σύνθεση του ως γνήσιος τζαζίστας! Στο προσωπικό cd του, που μόλις κυκλοφόρησε, ένα τραγούδι ερμηνεύει ο Αλκίνοος- πολύ λογικό.
Αυτοσχεδιασμοί και από τον μαιτρ των κρουστών, Μιχάλη Καπηλίδη, ιδιαίτερα κατά την ηλεκτρική διασκευή στην Αγορά του Αλ Χαλίλι, όπου το σόλο του στα ντραμς διήρκησε τουλάχιστον πέντε λεπτά, προξενώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού!
Ο δε Σταύρος Λάντσιας στο συνθεσάιζερ, το πιάνο, τη μελόντικα και τα καμπανάκια, μόνιμος συνεργάτης του Αλκίνοου, παρουσίασε επίσης μία δική του αισθαντική σύνθεση μέσα στην παράσταση! Τι κρίμα που ο Θοδωρής Ρέλλος και ο Μιχάλης Σιγανίδης, οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα, δεν είχαν μαζί το σαξόφωνο και το κοντραμπάσο τους αντίστοιχα.
Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα live τον Αλκίνοο Ιωαννίδη σε μουσική σκηνή, σε δική του συναυλία, και μπορώ πλέον να διαβεβαιώσω πως είναι ο μοναδικός τραγουδοποιός μας που χρησιμοποιεί πάντα τους καλύτερους μουσικούς! Οι συναυλίες του song- writer Αλκίνοου δεν είναι απ' αυτές τις μίζερες που βγαίνει ο άλλος και λέει με την κιθάρα του τον καημό του, αλλά κάλλιστα μπορούν να σταθούν δίπλα σε ανάλογα μουσικά events του εξωτερικού! Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Αλκίνοος έπαιξε κάποτε support στους Cure κι όχι μόνο δεν πρωπηλακίστηκε, αλλά άρεσε κιόλας! Ας τον ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του κι ας φτιάξουν μια σούπερ μπάντα σαν τη δική του! Ας βάλουν στην άκρη τον εγωκεντρισμό τους και τα τραγούδια τους ή, σωστότερα, τον λόγο τους και ας ασχοληθούν λίγο περισσότερο με το θέμα της μουσικής τους και του πώς αυτή πρέπει να παίζεται ζωντανά! Πέρασα πολύ καλά χθες βράδυ και κάτι μου λέει πως θα ξαναπεράσω!

3 σχόλια:

alienlover είπε...

θα κατέβω Ελλάδα μόνο και μόνο για να πάω να τον (ξανα)δω! (ποιο Πάσχα και αηδίες, εδώ έχουμε Αλκίνοο!)

ευχαριστούμε για την ανταπόκριση!!!

BOSKO είπε...

alienlover...
απ' όσο ξέρω, ο Αλκίνοος θα συνεχίσει και μετά το Πάσχα, οπότε take your time, που λένε κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι, και πέρνα απ' το Γυάλινο!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπώ Αλκίνοο(είναι και η 2η φορά που το λέω...σ' αυτό το blog δλδ :ΡΡΡ )

Να προσθέσω ότι μου λείπει απ' τα λαιβ του Ακίνοου ο Γιώτης Κιουρτσόγλου κι ότι ενθουσιάστηκα με τη γέφυρα προς τον ουρανό του μπαμπά Άντη !