Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ GAY BAR ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ!

http://gaynewsingreek.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html
Στο παραπάνω link από το blog Το Απέναντι Πεζοδρόμιο μπορείτε να ενημερωθείτε για μια ρατσιστική φασιστοειδή επίθεση που πραγματοποιήθηκε προ λίγων ημερών στο μπαρ Querido Coucou. Δε με εκπλήσσει από ποιους προκλήθηκε το απαράδεκτο και καταδικαστέο αυτό περιστατικό, αφού σίγουρα δεν επρόκειτο για τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές, αλλά για χαπακωμένα ακροδεξιά ρεμάλια που οικειοποιήθηκαν την υποτιθέμενη ελευθεριότητα των Εξαρχείων για να εκτονώσουν τον μισανθρωπισμό τους. Αδυνατώ ή, σωστότερα, δε θέλω να πιστέψω πως τα ίδια άτομα που διαμαρτυρήθηκαν, έστω με τον τρόπο τους, για τη δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού στο κέντρο της Αθήνας, τώρα στέλνουν στο νοσοκομείο άλλα άτομα λόγω του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού τους. Δε γίνομαι υπερασπιστής κανενός, θυμίζω απλά πως στη μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας του περασμένου Δεκέμβρη στα Προπύλαια, εκπρόσωποι γυναικών ομοφυλόφιλων βγήκαν στη σκηνή και παρουσίασαν ολόκληρο δρώμενο, μαζί με τα συγκροτήματα, τους καλλιτέχνες, την οργανωμένη νεολαία της Αριστεράς, αλλά και πολλούς- την πλειοψηφία μάλλον- της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αυτό όμως που με εξοργίζει περισσότερο απ' όλα και με βάζει σε σκέψη είναι γιατί το περιστατικό αποσιωπήθηκε από τα διαδικτυακά blogs και εγώ προσωπικά το έμαθα μόλις πριν μια ώρα από φίλο τραγουδιστή. Όποιος γνωρίζει πέντε πράγματα παραπάνω, ας καταθέσει ελεύθερα την άποψη του. Ευχαριστώ.

12 σχόλια:

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Είναι συνήθης τακτική να επιρρίπτονται ευθύνες στους αναρχικούς. Όπως ακριβώς έγινε και με τα ζώα που βάζαν τις φωτιές και κατέστρεφαν τα μαγαζιά το Δεκέμβριο...-Εννοείται ότι αυτοί δεν ήταν μετανάστες. Οι μετανάστες απλά συμμετείχαν στο πλιάτσικο που ακολουθούσε αυτές τις στιγμές εθνικού μεγαλείου- Εγώ, πάντως, πρώτη φορά είδα ''αναρχικούς'' να γράφουν με σπρέϋ ''θύρα3'' στους τοίχους καθώς άλλα κουκουλοφόρα ζώα της αγέλης έβγαζαν τους ασύρματους ανερυθρίαστα στη μέση του κέντρου της πόλης...
Όσο για την επίθεση κατά των ομοφυλόφιλων, σου θυμίζω ότι ζούμε στη χώρα όπου έγινε το περιστατικό με τη Ρούσαλκα... και πολλά ακόμη, βέβαια, αλλά αυτό ήταν πρόσφατο.
Δε μου κάνει ουδεμία εντύπωση...
Μόνο αυξάνει την απογοήτευσή μου...
Συνεχίστε να βραβεύεται τον Άνθιμο και τη συνομοταξία του εσείς... συνεχίστε.
Αυτή η χώρα είναι άξια της μοίρας της.
Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.

mahler76 είπε...

δεν νομίζω πως είναι οι πραγματικοί άνθρωποι των Εξαρχείων που αντέδρασαν έτσι. Απλά κάποια άτομα που προφανώς επιζητούν την περαιτέρω υποβάθμιση της Πλατείας ώστε να μετατραπεί αυτή πλήρως σε γκέτο.

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο οι λεγόμενοι αναρχικοί να εισβάλουν σ' ένα αρτίστικο γκέι μπαρ και να σπάνε στο ξύλο τους ανυποψίαστους θαμώνες. Ξαναθυμίζω πως η Αριστερά εντός και εκτός Βουλής έχει έμπρακτα στηρίξει το ομοφυλόφιλο κίνημα. Και δε μιλάμε για σύγκρουση ιδεολογιών, αλλά για χρυσαυγίτικες συμπεριφορές που ενδεχομένως προάγγελος τους να ήταν η ρίψη της βόμβας στο Στέκι Μεταναστών τις προάλλες. Εγώ αυτό, σε μια πρώτη φάση, πιστεύω και εύχομαι να μη διαψευστώ.

BOSKO είπε...

mahler76...
τι εννοείς με το "οι πραγματικοί κάτοικοι των Εξαρχείων"; για τους περίοικους μιλάς ή για τους αναρχοαυτόνομους που τα έχουν κάνει στέκι και έχουν καθαρίσει την πλατεία από τους πρεζέμπορους; ούτε νομίζω ότι ήταν ποτέ γκέτο τα Εξάρχεια, ίσως το άγγιξαν αυτό που λες στην αρχή των 80s. Διότι σήμερα ο καθένας περνάει από τα Εξάρχεια, ανεξαρτήτως ιδεολογικού, πόσω μάλλον σεξουαλικού, προσανατολισμού.

mahler76 είπε...

εννοώ ανθρώπους που νομίζουν πως τα Εξάρχεια είναι για διακινούν την πρέζα γιατί η Πλατεία μόνο καθαρή που δεν ήταν την τελευταία φορά που ήμουν εκεί. Πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι, ομάδες που α ήθελαν να είναι γκέτο και εντελώς υποβαθμισμένη ως περιοχή. Φυσικά δεν εννοώ τους αναρχικούς ή τους αριστερούς διότι αυτοί δεν θα μπορούσαν να είναι φασίστες όπως οι τραμπούκοι στο περιστατικό αυτό.
Προσωπικά δεν εχω αισθανθεί φόβο ως γκέι στην Πλατεία άλλοι όμως φίλοι μου πραγματικά δεν ένοιωθαν άνετα.

BOSKO είπε...

mahler76...
στην Ελλάδα ζούμε και οι φίλοι σου/ μου για να νιώσουν άνετα ενδεχομένως να έπρεπε να μετοικήσουν στην Ολλανδία. Το ίδιο και όσοι δίνουν το τσιγαριλίκι από χέρι σε χέρι κάτω απ' το τραπέζι, ακόμη και σε ιδιωτικό χώρο. Ντρέπομαι που τα λέω όλα αυτά ως πολίτης ενός κράτους που το γαμημένο Βυζάντιο το' χει ποτίσει απ' τις ρίζες του.
Στα άλλα που λες, συμφωνούμε!

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Έτσι που απάντησες στο σχόλιό μου τρόμαξα με εμένα! Κι εγώ ακριβώς αυτό είπα. Ότι σε καμία περίπτωση κάποιος αναρχικός δε θα έκανε κάτι τέτοιο. Τα ζώα στα οποία αναφέρθηκα καθρεφτίζονται στο πρόσωπο των κουκουλοφόρων που κάποιοι επιλέγουν να ονομάζουν αναρχικούς, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι χούλιγκανς των γηπέδων, χρυσαυγίτες και ασφαλίτες - αυτοί είναι οι ''αναρχικοί'' στους οποίους αναφέρθηκα.
Όσο για το αν τα Εξάρχεια είναι γκέτο ή όχι: Τα Εξάρχεια είναι η συνοικία της διανόησης με φημισμένα μπαρ, εκδοτικούς οίκους και κέντρα πολιτισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που διακινούνται ναρκωτικά εκεί μέσα και γίνονται επεισόδια. Γιατί έτσι μπορούν να δικαιολογήσουν την υπερβολική αστυνόμευση...
Προσπαθούν να τα κάνουν γκέτο.
Εγώ, πάντως, που επισκέπτομαι την Αθήνα πολύ συχνά -δε μένω εκεί και, άρα, ενημερώνομαι κυρίως από Μ.Μ.Ε.- αισθάνομαι συνεχώς δυσφορία στα Εξάρχεια το βράδυ. Και λυπάμαι ιδιαίτερα, γιατί είναι από τα ομορφότερα μέρη της Αθήνας...
Υπό το φως της ημέρας δε φεύγω ποτέ.

maira είπε...

Στοιχειωμένος από κουκουλοφόρους και φαντάσματα του τρόμου από το μακρινό Τένεσι αυτός ο τόπος.

Τι να πω...;;;

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
φαντάζομαι θα αισθάνεσαι δυσφορία λόγω της υπερβολικής αστυνόμευσης και όχι βέβαια για τις υποτιθέμενες άγριες καταστάσεις. Αν και το να πίνεις κάπου το ποτό σου ή να βλέπεις μια παράσταση και να σε κάνουν μπλε μαρέ άνευ λόγου, ε δεν είναι κι ό,τι πιο φυσιολογικό σ' αυτή την πόλη.

BOSKO είπε...

maira del mar...
δε χρειάζεται να πεις τίποτα, ακόμη κι αν παρακολουθείς τη φρίκη από μακριά καλώς ή κακώς. Τα ξέρουμε, αρχίζω και σκέφτομαι ότι η ομοφοβία είναι τελικά το μόνο καρκίνωμα απ' το οποίο δε γλιτώνουν ούτε τα πιο λαμπρά μυαλά του τόπου μας.

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Μόλις πέρασε από δω η πορεία, σε μια Αθήνα 4.500.000 "κανονικών" μόνο 320 άτομα διαδήλωσαν στη γειτονιά για το γεγονός...

Θα ήμουν θλιμένος, αν δεν ημουν αγανακτισμένος με την τόση αδιαφορία και υποκρισία που μας πνίγει πια.

BOSKO είπε...

"Αισθηματική ηλικία"...
είμαι on air στο Κανάλι 1. Το γνώριζα για την πορεία, ανακοινώθηκε στο Nosotros από κάποιον που δεν τον έψαξα, αλλά πρέπει να ήταν απ' τους "κανονικούς", που λες κι εσύ. Τι περίμενες, να έχει περισσότερα άτομα μια πορεία τέτοιας "θεματικής"; εδώ τις προάλλες στα Προπύλαια και πάλι εμείς κι εμείς ήμασταν συγκριτικά με τη γενική κινητοποίηση που' χε προηγηθεί.