Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

τσιγάρα-είναι-τα-όνειρα-και-καταλήγουν-γόπες


Τις Γόπες τις ακούγαμε χθες βράδυ στην Αυλαία με τον Γιώργο Τσάμπρα και τον Σιδερή Πρίντεζη και λέγαμε πως είναι ένα πολύ σπουδαίο λαϊκό τραγούδι, από τα ομορφότερα που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια μουσικά και στιχουργικά. Υπάρχει στον τελευταίο δίσκο του Στέλιου Βαμβακάρη, το Αγνώστου Διαμονής. Είναι σε μουσική και στίχους δικούς του και το ερμηνεύει η Εβελίνα Αγγέλου, σταθερή συνεργάτιδα του. Τσιγάρα είναι τα όνειρα που καταλήγουν γόπες...λέει το τραγούδι και δεν ξέρω αν θα καταφέρει ποτέ να γίνει σουξέ, μια και ο δημιουργός του δεν τα πάει καλά από δημόσιες σχέσεις, ούτε και η ερμηνεύτρια του είναι ιδιαιτέρως γνωστή. Οι καλλιτέχνες ωστόσο έχουν καθήκον να ασκούν την τέχνη τους και να μην το βάζουν κάτω, αφού πάνω απ' όλα μετράει η ανάγκη της προσωπικής τους έκφρασης. Ποιο ραδιόφωνο θα βρεθεί άραγε να παίξει αυτό το τραγούδι; Παρακολουθούσαμε χθες την Αγγέλου να το ερμηνεύει με χαμηλωμένο το φωτισμό και με το συνταξίδεμα του μπουζουκιού του Στέλιου Βαμβακάρη και του κοντραμπάσου του Στέφανου Μαγουλά να του προσδίδει ένα σπάνιο jazzy ύφος! Μεγάλη στιγμή! Οι Γόπες του Στέλιου Βαμβακάρη με την Εβελίνα Αγγέλου μαζί με τις Μέλισσες των Γιώργου Καζαντζή - Ελένης Φωτάκη με τη Φωτεινή Βελεσιώτου είναι τα δύο καλύτερα λαϊκά τραγούδια της τελευταίας δεκαετίας!   

4 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Ε,έλα μου και ντέ...έτσι έτσι είναι καλό μου τα όνειρα..όπως το λέει το τραγούδι...τσιγάρα,που στο τέλος καταλήγουν..γόπες δυστυχώς?...μπορεί...(ούυυφ! μελαχόλησα..)ε,ο...Σιδέρης Πρίντεζης είναι φίλος σου?..μπράβο διασυνδέσεις καλό μου....καλησπέρες και φιλάκια...

BOSKO είπε...

Αθανασία...
ε, βέβαια, εμείς ως σωστοί επαγγελματίες με επαγγελματίες του ραδιοφώνου κάνουμε παρέα!
με τι θα κάνουμε, με ερασιτέχνες φασισταριά και βλακάδια;
α, γεια σου, Αθανασία μου, ούτε πληρωμένη να σε είχα :)))

grizanelas είπε...

siga mhn paiksei stelio vamvakari to radiofwno!mono esy epaikses thn perasmenh vdomada kai elpizw na paikseis kai ayth thn paraskevi.

BOSKO είπε...

grizanelas...
κάνεις λάθος.
Ο Τσάμπρας ήταν ο πρώτος και μάλλον ο μόνος που έπαιζε και παίζει από το Δεύτερο Πρόγραμμα τόσο το τραγούδι αυτό, όσο και ολόκληρο το καινούργιο cd του υιού Βαμβακάρη.