Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

στο-παιδικό-εργαστήρι-της-μαρίζας-κωχ-λίγο-πριν-την-παράσταση-στο-μουσείο-μπενάκη

Όλα είναι έτοιμα για την παιδική μουσική παράσταση Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Η δημιουργός Μαρίζα Κωχ με κάλεσε χθες το απόγευμα στο Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου, το οποίο διατηρεί εδώ και χρόνια στην Ακρόπολη, για να παραστώ στη συνέντευξη που θα έδινε στο περιοδικό ΕΓΩ - ένα από τα λίγα έντυπα, απ' ότι μαθαίνω, που έχουν καλό τιράζ και που πληρώνουν τους συντάκτες τους! Αυτά είναι! Κι έτσι, αφού συμβούλευσα τη Μαρίζα να το προτιμήσει το ΕΓΩ, διότι είναι και απ' ευθείας link με εκπομπές του τύπου Όσο υπάρχουν άνθρωποι, ενώ ας πούμε το δίφωνο πλέον είναι όχι απλά πεθαμένη, αλλά ενταφιασμένη περίπτωση διαφημιστικού μέσου, ο καλός συνάδελφος Γιάννης Βίτσας έβγαλε το ψηφιακό κασετοφωνάκι του κι η συνέντευξη ξεκίνησε.
Εν τω μεταξύ, βγάλαμε και μια σειρά φωτογραφιών στο παραμυθένιο ντεκόρ του παιδικού εργαστηρίου της Κωχ, για το οποίο έχουν δουλέψει οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος του Γιάννη Ψυχοπαίδη.





Άλλο ένα απαραίτητο στοιχείο της επερχόμενης παράστασης της Μαρίζας θα είναι και οι ομπρέλες που βλέπετε, κατασκευασμένες πρόσφατα με μία τεχνοτροπία που εξάπτει την παιδική φαντασία.










Περιέργως, ενώ γνωρίζω πολύ καλά το ιστορικό της συμμετοχής της Κωχ στην Eurovision το 1976, πρώτη φορά άκουσα χθες τόσες λεπτομέρειες για την ανάθεση που της έγινε κατ' ευθείαν από τον Μάνο Χατζιδάκι.




Πολύ σωστά - κατά τη γνώμη μου - ο δημ/φος ζήτησε από την καλλιτέχνιδα να μην εστιάσουν στην οικονομική κρίση, αλλά στις νέες της δραστηριότητες. Όπου βέβαια μέρος αυτών των δραστηριοτήτων της είναι και η συνεργασία της με τον filtig στο ηλεκτρονικό project που ήδη άνοιξε γέφυρες μεταξύ Αθήνας, Βερολίνου και Λονδίνου! Για την ώρα, η Μαρίζα ετοιμάζεται για την παιδική παράσταση, τη δεύτερη που της ζητήθηκε από το Μουσείο Μπενάκη, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης τον περασμένο Ιούλιο. Δίπλα της θα βρίσκονται όπως πάντα οι συνεργάτες της, μουσικοπαιδαγωγοί, σολίστες παραδοσιακών οργάνων και ηθοποιοί, σε ένα ευφάνταστο μουσικό παραμύθι που καλό θα ήταν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν παιδάκια, ανίψια κι εγγόνια.









Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), η Μαρίζα Κωχ παρουσιάζει τη μουσική παράσταση για παιδιά Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια με ώρα έναρξης τις 7 το απόγευμα και γενική είσοδο 10 ευρώ.

6 σχόλια:

pl@νόδIοS παρατηρητής είπε...

Πολύ ωραία πρέπει να είναι η παράσταση .... εύχομαι να παει πολύ καλά γιατί το αξίζει ... Μετά από την τελευταία ανάρτηση στη Μαρίζα Κωχ να πω ότι έχω πάθει πλάκα ... ήξερα το Φάτα Μοργκάνα τώρα δεν ξεχωρίζω το καλύτερό μου ... ίσως η ερμηνεία της στο Στο πα και στο ξαναλέω ....ανατριχιατικά καλη .... *(αν δεν γέλασα χθες με τα σχόλια .. ορισμένοι δώσαν ρεσιτάλ )

BOSKO είπε...

Διαμαντής...
το "Σ' τό 'πα και σ' το ξαναλέω" ανήκει στις σπάνιες περιπτώσεις που ένα δημοτικό τραγούδι το οικειοποιείται απόλυτα ένας νεότερος δημιουργός. Η Κωχ το ανακάλυψε αρχές των 70s σε μια συλλογή του Σίμωνα Καρρά και πραγματικά το έκανε δικό της, επαναφέροντας το μέχρι σήμερα στο προσκήνιο. Λατρεύω "Fata Morgana" επίσης και τό 'χω μεσ' στη δεκάδα των καλύτερων ελληνικών τραγουδιών!

* το πάρτι λέμε να το συνεχίσουμε κι απόψε στο ίδιο post, αφού προέκυψαν συγκλονιστικά νέα στοιχεία:-))

pl@νόδIοS παρατηρητής είπε...

τώρα το είδα λέιπει η απόστροφος ..χαχαχαχ σ'το πα και σ'το ξαναλεω λοιπόν .... Το Φάτα Μοργκανα το άκουσα πρώτη φορά από το φεγγάρι ερωτευμένο του Μ.Φραγκούλη ...αλλά η κα.Μαριζα Κωχ το λέι πολύ πιο καλά ...και δεν κρίνω τόσο φωνητικά όσο οτι το συναίσθημα που βγάζει (.... θα περάσω καμια βόλτα ..στο ίδιο ποστ πάλι ?? 263 και συνεχίζετε )

maria_cheguevara είπε...

Την Μαριζα τη λατρευω ειλικρινα..
Και ο Ψυχοπαιδης υπηρξε απο τους πιο σημαντικους δασκαλους που ειχα στη ζωη μου. Δασκαλος με ολη τη σημασια της λεξης!
Θα κανω τα αδυνατα δυνατα να παω.. θα παρω κ το ανηψακι μου..
Πολυ χαρηκα με αυτο το ποστ, μπραβο ρε Αντωνη!

BOSKO είπε...

Μ. ...
ώστε ήσουν φοιτήτρια στο εργαστήριο του Ψυχοπαίδη; εξαιρετικός ζωγράφος, δάσκαλος και άνθρωπος! και φίλος χρόνων της Μαρίζας! να πας αν μπορέσεις και νά 'σαι σίγουρη ότι το ανιψάκι σου θα την καταβρεί!

maria_cheguevara είπε...

Τον περιεγραψες αψογα..! Ναι ειχα την τυχη να τον εχω δασκαλο :) Θα το παλεψω ναμαι εκει κ νομιζω εγω θα την καταβρω περισσοτερο και απο το ανηψι!