Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙ.

Με μια σχετικά λιτή τελετή στο Ολύμπιον, με την παρουσιάστρια Μάγια Τσόκλη να δηλώνει πως επιτέλους το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποδεσμεύεται από τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του ΥΠΠΟ (υπάρχουν ακόμη κρατικά βραβεία άραγε;), αλλά και με μερικές φωνές διαμαρτυρίας κατά της τωρινής διεύθυνσης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, έπεσε χθες βράδυ η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Εικόνες του 21ου αι. Τα βραβεία της φετινής διοργάνωσης δόθηκαν στα ντοκιμαντέρ Ταξιδιάρα ψυχή της Αγγελικής Αριστομενοπούλου (Βραβείο FIPRESCI) και Γάζα ερχόμαστε των Γιώργου Αυγερόπουλου- Γιάννη Καρυπίδη (Βραβείο Κοινού). Δεν κατάφερα να δω όσο ήμουν απάνω τις συγκεκριμένες ταινίες και ως εκ τούτου δεν έχω άποψη. Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία, εν προκειμένω με τον ερχομό ολόκληρου του διαγωνιστικού προγράμματος του φεστιβάλ στην Αθήνα. Άλλωστε το ταξίδι των ταινιών δεν σταματά εδώ. Στο πλαίσιο προώθησης του ντοκιμαντέρ ανά την ελληνική επικράτεια, ετοιμάζονται να προβληθούν σε πολλές πόλεις εκτός Θεσσαλονίκης και Αθήνας, όπου υπάρχουν κινηματογραφικές λέσχες, αλλά και σωφρονιστικά ιδρύματα. Επόμενο βήμα για τις Οδύσσειες Σωμάτων- Μπαλάντα για τον Νίκο Κούνδουρο είναι η διανομή τους από το Filmcenter του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σε κάποια αθηναϊκή κεντρική αίθουσα, συμφώνως με τις επιταγές των παραγωγών του φιλμ (ΕΚΚ, Γιάννης Σολδάτος, MediaVox και Εργαστήρια Σκλαβής). Ευχαριστώ τους ανθρώπους που ήρθαν στις δύο προβολές και ψήφισαν την ταινία, τους δημοσιογράφους που τη στήριξαν με δημοσιεύματα όλο αυτόν τον καιρό και τους διαδικτυακούς φίλους που έγραψαν συγκινητικά πράγματα στα blogs και στις ιστοσελίδες τους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη, μπράβο για ό,τι έχεις καταφέρει, έχεις πάρει τόσο θετικά σχόλια από το κοινό και τα εύσημά σου από σπουδαίους ανθρώπους και αυτό είνα το πιο πολύτιμο βραβείο!! Να χαρείς όσο γίνεται τώρα τις βόλτες σου "Σου λε σιελ ντε Σαλονικ" το αξίζεις! Περιμένουμε ημερομηνίες αθηναϊκής προβολής ελπίζω σύντομα!

Δέσποινα

Κώστας Μαρκάκης είπε...

Γεια σου Αντωνη!Οτι καλυτερο ευχομαο για την ταινια σου.Διαβαζω το blog σου οποτε εχω χρονο..Να μιλησουμε για την προβολη της ταινιας σου στην Κιν.λεσχη Ηρακλειου.Αγωνιστικους χαιρετισμους!

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
θα ενημερώσω, εννοείται!
είσαι κι εσύ μέσα στους διαδικτυακούς φίλους, που λέω, οι οποίοι στήριξαν την ταινία με τα καλά τους λόγια όλον αυτόν τον καιρό.

BOSKO είπε...

Κώστας Μαρκάκης...
έγινε, όποτε θες!
μέσα!
συγχαρητήρια και για την ιστοσελίδα σου!

Άρτεμις είπε...

Καλές βόλτες και καλή συνέχεια στο ταξίδι της ταινίας Αντώνη.

Rena Fan είπε...

Καλή συνέχεια, Αντώνη. Και αφού και τα νέα για τη μητέρα σου είναι καλά, μπορείς πιο ήρεμος να συνεχίσεις τα σχέδια για τη διανομή και για το νέο project!