Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

λίγα λόγια μετά την πρεμιέρα...

Η ταινία προβλήθηκε χθες με περιορισμένη προσέλευση κόσμου (περίπου διακόσια άτομα), παρουσία ξένων κριτικών, ελλείψει όμως Ελλήνων δημοσιογράφων και παρ' όλα αυτά νομίζω πως άφησε πολύ καλή αίσθηση, αν κρίνω από τις αντιδράσεις και το χειροκρότημα. Επειδή δεν έχω καθόλου χρόνο με τις συνεντεύξεις που ζητούνται από τους σκηνοθέτες για τα τοπικά ραδιόφωνα και τα έντυπα, λέω να κάνω ένα συνοπτικό post- ανταπόκριση μετά τη λήξη του φεστιβάλ. Στις 18.00 το απόγευμα σήμερα θα είμαι καλεσμένος στην εκπομπή του Θοδωρή Εξηντάρη στον 904 Αριστερά στα FM και αύριο στις 17.30 στην εκπομπή του Γιάννη Γκροσδάνη. Θα πρέπει, όπως γίνεται αντιληπτό, να στηριχτεί η δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον, την Τρίτη στις 18.00 το απόγευμα. Όσοι διαβάζετε Άσματα και Μιάσματα από Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές, ελάτε απ' το Ολύμπιον και θα' χουμε προσκλήσεις. Κι αν δεν σας πείθω εγώ, διαβάστε τι γράφτηκε σε θεσσαλονικιώτικο ιντερνετικό έντυπο- είναι η μοναδική ανταπόκριση από χθες βράδυ που βρήκα σερφάροντας: http://www.salonicanews.com/2010/03/to-12.html

9 σχόλια:

frank barrell είπε...

Καλησπέρα, η χθεσινή βραδιά ήταν πολύ όμορφη και την έκανε ομορφότερη η συμμετοχή της Μαρίζας Κωχ.

Το ντοκιμαντέρ πιστεύω ότι στάθηκε αντάξιο στο μεγέθους του ανδρός που είχε θέμα κι αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συμφωνώ επίσης πως παρά την όχι αθρόα προσέλευση οι εντυπώσεις όλων ήταν πάρα πολύ καλές. Καλή τύχη!

Υ.Γ. Κρίμα πάντως που δεν ήρθε ο Κούνδουρος...

BOSKO είπε...

frank barnell...
χαίρομαι κι εγώ τώρα που ήσουν μεταξύ του κοινού, πολύ περισσότερο δε που σου άρεσε ότι είδες κιόλας!
δυστυχώς, ούτε ο Κούνδουρος, ούτε ο Σολδάτος μπόρεσαν να παραστούν και το ήθελα αυτό, την περιμέναμε όλοι την πρεμιέρα.
για να δούμε τι ψάρια (κοινό) θα πιάσουμε στη μεθαυριανή επαναληπτική προβολή!

υ.γ. τι όμορφη που' ναι η Θεσ/νίκη, λυπάμαι που για προσωπικούς λόγους, εξωφεστιβαλικούς, δε μπορώ να τη χορτάσω, να τη χαρώ τούτη τη φορά.

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

χμ... Μου κάνει τρομερή εντύπωση, αλήθεια! Μα, νομίζω ότι σχεδόν όλοι οι γνωστοί μου σινεφίλ είχαν βγάλει εισιτήριο... Εκτός κι αν ήρθαν μόνον αυτοί! τι να πω! Πάντως, οι εντυπώσεις τους ήταν πολύ καλές. Δεν προλάβαμε να τα πούμε και διεξοδικά, βέβαια, αλλά ένας από αυτούς μου είπε ότι το ξανθό μοντέλο έπρεπε να έχει μεγαλύτερο ρόλο! χαχαχ

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
με σένα θα τα πούμε την Τρίτη στον "Παύλο Ζάννα".
αν μη τι άλλο είναι μόνο καλό που ακούστηκαν επίσης μόνο θετικά σχόλια!

Άρτεμις είπε...

Αυτό που πρόλαβα να σου πω μετά το πέρας της προβολής και θα ήθελα να το αναφέρω και εδώ, είναι ότι το ντοκιμαντέρ είχε μία φρεσκάδα, είχε χιούμορ,ζωντάνια και σε καμία περίπτωση δεν ήταν "στημένο" και σοβαροφανές. Ένιωσα λες και βρισκόμουν μέσα στα γυρίσματα και στιγμή δεν ένιωσα να βαριέμαι ή να κουράζομαι (κάτι που δυστυχώς μου συμβαίνει με αρκετά ντοκυμαντερ. Και έχω να πω ότι όσο περίμενα στην ουρά για να ψηφίσω είδα πολλά πενταράκια(πολύ καλή)!!!! Εύχομαι την Τρίτη να έχει περισσότερο κόσμο γιατί το αξίζει! Εγώ δυτυχώς δεν θα μπορέσω, αν και το ξαναέβλεπα άνετα!

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
κι εγώ σου λέω τώρα ότι είσαι γλυκό πλάσμα και να με συγχωρείς αν δεν έχω χρόνο να πιούμε ένα καφέ τις λίγες μέρες που βρίσκομαι εδώ.
επίσης μου είπε η Λένα πώς πέρασες απ' το καμαρίνι της με το αδερφάκι σου που' ναι φαν της!
την επόμενη φορά να τα πούμε σίγουρα εκτός φεστιβαλικών υποχρεώσεων!
να' σαι καλά!

Άρτεμις είπε...

Συγχωρεμένος. Α κατεβαίνω Αθήνα στις 24/3 μέχρι και τις 29, ως εθελόντρια σε ένα συνέδριο που διοργανώνει το "Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση". Θα έχω ωστόσο αρκετό ελεύθερο χρόνο. Θα σε παρω τηλέφωνο αν είναι να πάμε για καφεδάκι.

Ναι, η αδερφή μου έπαθε πλακα στη συναυλία και από τότε ξέφυγε από το Σαμποτάζ και τη Λιλιπούπολη και ακούει το Γκάλοπ και τα Ημερολόγια. Κοίτα να δεις! Μας έχει φάει με το "τι νέα ψιψίνα". Πρέπει να την ακούσεις να τραγουδάει "του συστήματος η συστολή κι η διαστολή"! Δεν ξέρω αν είναι αστείο ή συγκινητικό!@ Σίγουρα πάντως έχει ανοίξει την ψυχή της στις μουσικές της Πλάτωνος. Μου θυμίζει ένα στίχο του Αγγελάκα "Θέλω ένα κορμί άθικτο, ένα κορμί καθαρό, να σκαλίσω πάνω του την ιστορία μου, μια καρδιά αθώα, παιδική, ανυποψίαστη, να την ακούω σιγά σιγά να πρωτομουρμουρίζει τις πρόστυχες μελωδίες μου".

Ανώνυμος είπε...

Boskaki καλησπέρεεεες!! Μα ήταν δυνατόν να μην αρέσει;;; Όλα καλά θα πάνεεε!!! Αφού άρεσε τόσο πολύ θα μαθευτεί κι από στόμα σε στόμα κ θα πάει κόσμος την Τρίτη!!!

Δεσπ.
...αυτοί οι Ελληνες δημοσιογράφοι τι περιμένουν; θυμώνωωωω!!!

logia είπε...

θα περιμένουμε!!!!!
συγχαρητήρια Αντώνη!