Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ!

Τελικά πρέπει να' χω άσχημο κόλλημα με τη Joan Baez! Όλο λέω, όποτε πάω στο Μοναστηράκι, ότι θα ψάξω για καινούργια μουσικά πράγματα κι όλο φεύγω με κάποιο παλιό βινύλιο της! Όπως χθες που μπήκε στη δισκοθήκη μου ακόμη ένα άλμπουμ της, του 1979 αυτή τη φορά. Πρόκειται για το Honest Lullaby, αποτελούμενο από δέκα τραγούδια, μπαλάντες ως επί το πλείστον, με τη φωνή- μέλι της σημαντικής Αμερικανίδας τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας. Μεταξύ τους, οι διασκευές στο No Woman, No Cry και στο For all we know, γνωστά από τον Bob Marley και τη Billi Holiday αντίστοιχα. Λατρεμένες ακόμη οι μπαλάντες The song at the end of the movie, Michael και το πιο διάσημο For Sasha.
Κι άμα κάνεις την αρχή, δύσκολο να ξεκολλήσεις απ' την εποχή. Στο ίδιο second- hand δισκοπάζαρο έπεσα πάνω στο διπλό Shadows and Light της Joni Mitchell με μόνο έξι ευρώ και με την αφισέτα του μέσα. Ο πλέον jazz δίσκος της Καναδέζας τραγουδοποιού από ζωντανή ηχογράφηση με τη συμβολή του Jaco Pastorius στο μπάσο και του Pat Metheny στην κιθάρα. Οργανικό και ερμηνευτικό αριστούργημα! Από το εμβληματικό Woodstock, στο οποίο παρεμπιπτόντως η Mitchell δεν εμφανίστηκε, μέχρι τα αγαπημένα Black Crow, Coyote και Hejira, όλα σε απρόσμενες jazz αυτοσχεδιαστικές εκτελέσεις.
Στην επιστροφή, πέσαμε πάνω σε φιλμ του Σκούρα (!), πεταμένα στα σκουπίδια. Εκτός αυτών όμως, εδώ ο gazoza και ο bl δεν χαζεύουν κάποια ντοκουμέντα- αρχεία του κράτους, αλλά τον κώλο μιας νεαράς που πιθανώς κινηματογραφούσε ο γκόμενος της στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Κοίτα να δεις πού ξοδεύουν το πανάκριβο φιλμ οι άσχετοι άνθρωποι!
Το ήσυχο Εξαρχειώτικο cafe, στη συνέχεια, ήταν ο πιο κατάλληλος χώρος για να ξεφυλλίσω τη Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας και να θυμηθώ τι είχαμε γράψει με τη Λένα για την Ένωση, το τελευταίο cd του Κ. Βήτα:

6 σχόλια:

logia είπε...

ωραίa Κυριακάτική βόλτα Bosko

αλλά ακόμη πιο ωραία η αφίσα της ταινίας σου!!!!!

καλό βράδυ

zelig on drugs είπε...

τι ωράια, τι καλά :)
έχω και γω μεγάλο κόλλημα με τους δίσκους της joni...

θα σου κλέψω αντώνη την αφίσα για τη βραδιά της στέλλας στον ιανό :)

BOSKO είπε...

logia...
καλά ήτανε!
κυρίως αυτή η αίσθηση των άδειων δρόμων, οπουδήποτε αλλού βέβαια πλην του Μοναστηρακίου που γινόταν (κλασικά) το αδιαχώρητο!
τώρα την είδες την αφίσα; κι είχα την εντύπωση ότι είχες ψηφίσει κιόλας!

BOSKO είπε...

zelig on druMs...
καλές είναι όλες αυτές και αυτοί που έβαλαν τα θεμέλια, σαν τους καλούς παλιούς μαστόρους ένα πράγμα!
κι άμα σ' αρέσει η μπαλάντα δε γίνεται να μην κάνεις κέφι τη Joni, πόσω μάλλον που είχε η συγκεκριμένη κι αυτό το κάτι άλλο!
έχω σκάσει που δε θα' μαι στη Στέλλα, αλλά -καταλαβαίνεις- το φεστιβάλ θα βρίσκεται στην κορύφωση του εκείνη τη μέρα. Να την κλέψεις την αφίσα, ο Αραβανής μου την έστειλε και μένα προς ενημέρωση.

logia είπε...

τι να ψηφίσω; φευγάτη ήμουν τόσο καιρό
στο τρέξιμο...

BOSKO είπε...

logia...
κι εσύ;
κι εγώ!