Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ:"ΜΕΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ, ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ"!

Τον ονειρευόταν ένα δίσκο με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι ο Μάριος Φραγκούλης απ' όταν ήταν παιδί και για να ξεπεράσει τη συστολή της επαφής με τον πολύ κόσμο επέλεγε πάντα να τραγουδήσει το Χάρτινο το φεγγαράκι. Αυτή ήταν και η απάντηση του στην ερώτηση μου, τι νόημα έχει πια ακόμη μία επανεκτέλεση του εν λόγω τραγουδιού, έστω και με τη δική του, τεχνικά άρτια, ερμηνεία.
Στη συνέντευξη του για το επόμενο ή το μεθεπόμενο δίφωνο, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο σπίτι μου, εν μέσω κινέζικου γεύματος και εξαιρετικού οίνου τύπου Thema εκ Δράμας, ο δημοφιλής ερμηνευτής δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί με δέος σε όλους τους προκατόχους του, τους τραγουδιστές δηλαδή που αποτέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια αυστηρές επιλογές του Χατζιδάκι.
Φυσικά δεν θα έμενε εκτός και το επεισόδιο μεταξύ Γιώργου Χατζιδάκι και Άννας Βίσση που έλαβε χώρα το περασμένο καλοκαίρι στην Ξάνθη, έτσι για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και για να μάθουμε μερικές λεπτομέρειες, τις οποίες δε γνωρίζαμε και τα ΜΜΕ μάλλον προσπέρασαν. Με εντυπωσίασε θετικά, παρ' όλα αυτά, το ακομπλεξάριστον της γνώμης του Φραγκούλη, όταν τον ρώτησα- λόγου χάριν- πως είναι για έναν τραγουδιστή να κάνει αφενός συναυλίες και δίσκους Χατζιδάκι και αφετέρου να' χει εμφανιστεί στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου Στην υγειά μας, βρε παιδιά ή στην Ιερά Οδό με τον Νταλάρα.
Οι απαντήσεις του Μάριου Φραγκούλη στη συνέντευξη- ποταμό που μου παραχώρησε, θα δημοσιευθούν προσεχώς στο δίφωνο και πραγματικά παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ας πούμε κι ένα νέο για να κλείσουμε εδώ ότι τον καιρό αυτό βρίσκεται στο στούντιο, ολοκληρώνοντας το δεύτερο μέρος της Εποχής της αγάπης με τη συμμετοχή πάντα του Μουσικού Συνόλου Μάνος Χατζιδάκις και του Λευτέρη Μιχαλόπουλου στις ενορχηστρώσεις.