Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

KNOT GALLERY- ΠΥΡΗΝΑΣ: ΟΤΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ & ΕΝΤΕΧΝΟΙ ΧΩΡΕΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ!

Η χαρά είναι μεγαλύτερη για μένα ως ραδιοφωνικός παραγωγός, όταν στις εκπομπές μου δίνεται βήμα σε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, οι οποίοι ενδεχομένως να μην έχουν εύκολη πρόσβαση στα μέσα. Όπως συνέβη και χθες το απόγευμα με την παρουσία στο στούντιο των Είμαι ζεν και με ταράζεις, Ηλία Βαμβακούση και Παυλίνας Κωνσταντοπούλου.
Η κίνηση στο δρόμο έκανε και τους τρεις μας να φτάσουμε ελαφρώς αργοπορημένοι στον σταθμό, εξ ου και η γλυκιά Παυλίνα αφιέρωσε τραγούδι στον Γιάννη τον ταξιτζή που έκανε τ' αδύνατα δυνατά ώστε να τους φέρει με τον Ηλία τη σωστή ώρα! Παίξαμε αρκετά από τα τραγούδια του cd τους και θεώρησα καλό να πούμε αντίο στους ακροατές με τη φοβερή και τρομερή Λίτσα που στόλισε τον μπάτσο και το έθνος του όλο, ενώ μεσ' στα δόντια της έπνιξε ένα άγριο γαμήσι! Αυτά είναι τραγούδια, όχι αηδίες!
Δώσαμε και δύο διπλές προσκλήσεις για την πρώτη παράσταση του Ηλία και της Παυλίνας στον Πυρήνα, χθες βράδυ! Βρέθηκα κι εγώ εκεί λίγο μετά την έναρξη του προγράμματος, αφού έπρεπε να περάσω από αλλού πρώτα.
Εν προκειμένω, από τον μικρό τεχνοχώρο Knot Gallery, όπου εμφανίστηκαν οι κύριοι Άγγελος κυρίου και Κτίρια τη Νύχτα. Ήταν η πρώτη φορά, ίσως στη ζωή μου, που πήγα σε κάποιο live μη γνωρίζοντας τίποτα απολύτως για τους καλλιτέχνες και απλά ορμώμενος από την καλαισθησία της αφίσας που μου είχε σταλεί προ ημερών.
Δε θα σταθώ, όμως, στους δύο καλλιτέχνες, καθώς δεν έχω διαμορφωμένη ακόμα άποψη. Ο μεν Άγγελος κυρίου που γρατζούναγε την κιθάρα του και αφηγούταν τις ιστορίες του καθημερινής τρέλας, φαντάζομαι θ' αποσκοπούσε σε μιαν ιδιωτική και τόσο ερασιτεχνική, στα όρια του σουρεαλισμού, εμφάνιση του. Ο δε Κτίρια τη Νύχτα παρουσίασε δυο- τρεις μακροσκελείς συνθέσεις του με laptop, συνοδεία ηλεκτροακουστικής κιθάρας από τον ίδιο, αλλά και λειτουργικά samples από ανθρώπινες φωνές, ακόμη και λεπτομέρειες από το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας! Αυτός που με εντυπωσίασε ήταν ο χώρος των άνωθεν δρώμενων, ένα εναλλακτικό -ας το πούμε- υπόγειο γκαράζ, κανονική προσαρμογή του Μαύρου Θέατρου της Πράγας στην καρδιά της Αθήνας. Δυστυχώς δε μπόρεσα να παραστώ στην σύμπραξη επί σκηνής του Άγγελου κυρίου και του Κτίρια τη Νύχτα, εφόσον έπρεπε να περάσω από τους φίλους Ηλία και Παυλίνα!
Εκτός από τα δικά τους τραγούδια και με τη συμβολή πάντα μιας καλοκουρδισμένης μπάντας, τα δύο παιδιά παρουσίασαν και διασκευές σε συνθέσεις σαν την Ερηνούλα μου (Delenda est) του Δήμου Μούτση, το Ολαρία- Ολαρά του Διονύση Σαββόπουλου και το Μια στο καρφί και μια στο πέταλο της Μαρίζας Κωχ. Στο διπλανό μου τραπέζι, η ηθοποιός Κανελλίνα Μενούτη άκουγε συγκινημένη τον Βαμβακούση να τραγουδάει τα λόγια της στο λυρικό και ευαίσθητο Καφεκοπτείο του! Μάλιστα, μια και η Παυλίνα βρισκόταν στα πρόθυρα κρυολογήματος, ο Ηλίας ήταν αυτός που τραγούδησε και τη δική της Λίτσα.
Δεν είχε πολύ κόσμο στο χθεσινό live των παιδιών- για την ακρίβεια, τριάντα άτομα μάξιμουμ πήγαμε να τους ακούσουμε. Έγινε καμία διαφήμιση; είχα ρωτήσει λίγες ώρες πριν που ήμασταν παρέα στο ραδιόφωνο. Η μόνη διαφήμιση είναι τα sms με τα κινητά μας, απάντησε η Παυλίνα όλο νόημα.
Ας ελπίσουμε πως δε θα συμβεί το ίδιο την ερχόμενη Τετάρτη κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ τους στη μουσική σκηνή Μύγα στου Ψυρρή. Την εκδήλωση διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο η δισκογραφική εταιρεία Yafka Records του Γιώργου Μητρόπουλου και μαζί με το άλμπουμ του Ηλία Βαμβακούση και της Παυλίνας Κωνσταντοπούλου θα παρουσιαστεί επίσης και ο νέος δίσκος του συγκροτήματος Θέρος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...den egrapses tipotis yia to tzampa krasaki stin kouzina tou knot gallery...ts ts ts...kai kanan toso kopo ta paidia na ftiaxoun ti giorti tous...

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
χεχε, σωστά!
το ότι πήγαινες στην κουζίνα, γέμιζες κρασί το ποτήρι σου και γύριζες στον πάγκο σου ή στη...μαξιλάρα σου, σου έδινε την εντύπωση πραγματικά μιας γιορτής φίλων, ενός μουσικού αντεργκράουντ πάρτι!
επομένως, καλή η παρατήρησις, αγαπητέ/ή!