Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ - ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ!

Τόπος: η αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας
Χρόνος: χθες τ' απόγευμα
Μετά το τέλος της προβολής. Ο Νίκος Κούνδουρος ανυπόμονος ζήτησε διάλογο με το κοινό. Η Λένα Πλάτωνος σηκώθηκε και είπε φωναχτά: Αριστούργημα! Η ταινία είναι αριστούργημα! Ο bosko που καθόταν δίπλα στον Κούνδουρο, έσπευσε να ενημερώσει το κοινό της αίθουσας: Τάδε έφη Λένα Πλάτωνος! Τότε ο Κούνδουρος απευθυνόμενος στην Λένα, λέει: Εσύ' σαι, ρε πουλάκι μου, η Πλάτωνος; Από δώδεκα ετών όλο για την Πλάτωνος ακούω! Και εκείνη, μειδιώντας, απαντάει: Τι να κάνουμε; Βλέπεις, είναι αρχαίο το όνομα μου! Σείστηκε η αίθουσα! Παραδίπλα, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μετά βίας συγκρατούσε το γέλιο του. Το ίδιο και ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος. Αν μη τι άλλο, η ανεπίσημη κεκλεισμένων των θυρών προβολή του ντοκιμαντέρ- αποκλειστικά δηλαδή για τους συντελεστές- χαρακτηρίστηκε από τον τσαμπουκά του Κούνδουρου, αλλά και από την αναμενόμενη χαβαλεδιάρικη διάθεση του. Επόμενη προβολή, πρώτη και επίσημη, στη Θεσσαλονίκη! * κι εδώ ο Τεό μετά της συζύγου του και της κόρης του συζητούν με τον Κούνδουρο, λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή

6 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Με το καλό! Καλοτάξιδη και άνεμοι ούριοι να τη συνοδεύουν!
Για να αρέσει τόσο στην Πλάτωνος... η επιτυχία είναι δεδομένη.

BOSKO είπε...

μαριάννα...
ξέρεις πόσο άγχος είχα γι' αυτή την προβολή που δικαιωματικά ανήκε στους συντελεστές- συμμετέχοντες; όλα πήγαν καλά, όμως!
δεν είναι και λίγο να σ' έχει ο Τεό μια ώρα μετά την προβολή να συζητάτε τα της ταινίας, από το σεναριακό σχεδίασμα μέχρι τα τεχνικά.
όσο για τον ίδιο τον Κούνδουρο, όταν τον ρώτησα πως νιώθει τώρα, μου απάντησε "αρχικά ανακουφισμένος και μετά γοητευμένος με το αποτέλεσμα"!
η δε Λένα ενθουσιάστηκε μεσ' απ' την καρδιά της για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που θα αναλύσω σε ένα προσεχές post.
αυτή τη στιγμή χαλαρώνω κι αφήνομαι στο όμορφο συναίσθημα της δικαίωσης. Πάνω απ' όλα μετράει η γνώμη των ανθρώπων που σε τίμησαν, των φίλων και συνεργατών σου. Για να δούμε τι θα κάνουμε στη Θεσ/νίκη...
σ' ευχαριστώ για τις ευχές!

μαριάννα είπε...

Μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι ε; Και πόσο καμαρώνω για σένα!
Μπράβο Αντώνη μου! Μπράβο! Το αξίζεις πραγματικά.
Περιττό φυσικά να σου πω πόσο ανυπομονώ για την ώρα που θα το δούμε κι εμείς... :)

Ανώνυμος είπε...

Bosko, τέλεια νέα!! Μπορώ να φανταστώ το χτυποκάρδι κ την χαρά σου μετά. Τα καλύτερα εύχομαι και στην Θεσσαλονίκη!!

Δέσποινα

BOSKO είπε...

μαριάννα...
Δέσποινα...
ένα ευχαριστώ μόνο δε φτάνει!

Rena Fan είπε...

Πάρα πολύ ευχαριστα τα νέα! Καλοτάξιδη η ταινία σου/σας!μ