Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

ΤΡΙΩΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ -Η ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5



Σας συνιστώ να μην τη χάσετε τη σημερινή εκπομπή, όσοι διαβάσετε εγκαίρως το post αυτό και αγαπάτε τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Παρ' ότι ο ίδιος απεχθανόταν τις ημερομηνίες θανάτου σε αντίθεση μ' αυτές της γέννησης ενός ανθρώπου, Στο Κόκκινο 105,5 συντονίζομαι κι εγώ με τη θλιβερή επέτειο των 14 ετών από τη δική του απώλεια και σας προσκαλώ σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα και θα τελειώσει στις 22.00 το βράδυ. Στις 20.30 θα βρίσκεται μαζί μου στο στούντιο και η Νένα Βενετσάνου, η οποία θα θυμηθεί τον δικό της Μάνο Χατζιδάκι και αμέσως μετά θα παρουσιάσουμε την ολοκαίνουργια δισκογραφική εργασία της πάνω στους Προσανατολισμούς του Οδυσσέα Ελύτη και του Ηλία Ανδριόπουλου. Πρωτύτερα, όμως, θα έχουν ακουστεί σπάνιες ηχογραφήσεις του Χατζιδάκι από το θέατρο (Αντιγόνη, Βάκχες, Καπετάν- Μιχάλης, Λεωφορείον ο Πόθος), τον κινηματογράφο (The 300 Spartans, Blue, Faccia di Spia, Χαμένα Όνειρα) και βέβαια την επίσημη δισκογραφία του! Σήμερα Στο Κόκκινο 105,5 (www.left.gr) 19.00- 22.00 το βράδυ! Συντονιστείτε!

* videos: 1. Η Νένα Βενετσάνου τραγουδάει ένα απόσπασμα από την Τρελή του φεγγαριού (Στου Διγενή τα κάστρα) του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου, με τη συνοδεία του Δαυίδ Ναχμία στο πιάνο. Το τραγούδι γράφτηκε για τη φωνή του Ευτύχιου Χατζηττοφή σε ένα πρόγραμμα με τίτλο Τρεις μπαλάντες για τον Ευτύχιο, ενταγμένο στις παραστάσεις του έργου Ο Οδοιπόρος, ο Αλκιβιάδης και το Μεθυσμένο Κορίτσι το 1972 στο Πολύτροπον. Αργότερα, ηχογραφήθηκε και με τη φωνή της Φλέρυς Νταντωνάκη για τον κύκλο Οι γειτονιές του φεγγαριού.
2. Από τις παραστάσεις του Σείριου στο ZOOM της Πλάκας, τη σαιζόν 1987- 88, η Δήμητρα Γαλάνη ερμηνεύει σε α΄ εκτέλεση την Προσωπογραφία της μητέρας μου από το Χαμόγελο της Τζοκόντας με στίχους του Μάνου Χατζιδάκι. Ήταν ένα από τα δύο κομμάτια του οργανικού αυτού έργου (το άλλο ήταν ο Χορός με την σκιά μου) που ο Χατζιδάκις έβαλε στίχους και τα παρουσίασε τότε στον Σείριο. Η συγκεκριμένη εκτέλεση παραμένει αδισκογράφητη.
3. Η Σαβίνα Γιαννάτου τραγουδάει Τα λόγια που περίμενα από το έργο Οι μύθοι μιας γυναίκας του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου, έτσι όπως παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

3 σχόλια:

Rena Fan είπε...

Προβλέπεται υπέροχο...
Ευχαριστούμε.

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Ήμουν από τους άτυχους που είδαν το post πολύ αργά…
Σίγουρα θα ήταν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη Νένα Βενετσάνου! Κρίμα που την έχασα. Θα περιμένω το επόμενο port με τις φωτογραφίες και τις λεπτομέρειες από το χθεσινό σου αφιέρωμα.

Την καλημέρα μου

BOSKO είπε...

μάκης...
σήμερα είναι η εκπομπή, μην κοιτάς που ανέβασα το post από χθες βράδυ...Άνετα προλαβαίνεις!

καλημερίζω