Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΑΠΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ...

Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα γυρίσματος για τη σειρά- Μπεν Χουρ με την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Ξεκινήσαμε πέρσι τον Μάρτιο και με σπαστά- πιο σπαστά, δε γινόταν- γυρίσματα, τραβήξαμε τους πάντες: από τον Σπύρο Ζαγοραίο και τη Γιώτα Λύδια μέχρι τον Χρήστο Λεοντή και τον Μίκη Θεοδωράκη. Επομένως, ποιος είναι ο καλλιτέχνης εκείνος που χωρίς την παρουσία του σίγουρα θα ήταν ημιτελή τα οκτώ ωριαία επεισόδια; Ο Γιώργος Νταλάρας βέβαια!

Το γύρισμα έλαβε χώρα στο στούντιο Odeon και για κάμποσες ώρες κλειστήκαμε σε μια μικρή αίθουσα με έναν ευδιάθετο και λαλίστατο Νταλάρα και τον δημοσιογράφο- ερευνητή του λαϊκού τραγουδιού Κώστα Μπαλαχούτη, που έθετε τις ερωτήσεις του στον ερμηνευτή (τους βλέπετε μαζί εδώ).

Κι εδώ βλέπετε τη μακιγιέζ Ιωάννα Λυγίζου, αδερφή του σκηνοθέτη φίλου μου, του Έκτορα. Την πήραμε σηκωτή την Ιωάννα σήμερα από το πόστο της πλάι στην Αργυρώ Κουρουπού στη νέα ταινία των Ρέππα- Παπαθανασίου. Φτυστή ο Έκτορας είναι! Αν της κοτσάρεις ένα μούσι, δε θα' χουν καμία διαφορά!

Ο Φάνης Καραγιώργος είναι ο ηχολήπτης μου τα τελευταία χρόνια για τις low- budget παραγωγές (βλέπε Damo Suzuki κλπ.) Εξαιρετικό παιδί και συνεργάτης, αλλά έχει ένα ελάττωμα: κάνει δεκαπέντε δουλειές μαζί και μάλλον δεν του βγαίνει σε καλό...Όπως σήμερα, που για να μην αφήσει στη μέση το γύρισμα με τον Νταλάρα, τον σουτάρανε από μια θεατρική παράσταση κάπου στο Μοσχάτο.

Ο Γιώργος Νταλάρας μακιγιάρεται από την Ιωάννα Λυγίζου λίγο πριν κάτσει στην αναπαυτική καρέκλα του κι αρχίσει να μιλάει με ένα λόγο που θα ήμουν ψεύτης αν δε δήλωνα εντυπωσιασμένος από τη ροή του. Έχω περάσει πλέον τις 100 συνεντεύξεις με καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής και ο Νταλάρας είναι ο μόνος, στον οποίο δεν κοπιάζεις κατά την απομαγνητοφώνηση μιας συζήτησης μαζί του! Φοβερή εμπειρία πραγματικά, λες κι έχει μπροστά του τις απαντήσεις των εκάστοτε ερωτήσεων και απλά τις διαβάζει! Η σειρά προβλέπεται να κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του τρέχοντος έτους. Προορίζεται για την αγορά του DVD και θα περιλαμβάνει μια οκτάτομη εγκυκλοπαίδεια με όλη την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που γράφει εδώ και αρκετούς μήνες ο Μπαλαχούτης συν οκτώ αντίστοιχα ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους που σκηνοθετεί ο γράφοντας.

3 σχόλια:

celsius33 είπε...

ωραία πράγματα, ωραιές δημιουργίες, ωραίοι άνθρωποι. Διαβάζοντας σκέφτομαι μήπως είσαι social freak που λένε. Από δω από κει σαν τη μέλισσα, ενεργότατος. δεν έχεις αφήσει αρτίστα για αρτίστα, τον ιάπωνα σκηνοθέτη που τον εβρήκες πάλι? :)

BOSKO είπε...

Social freak, πολύ μου άρεσε αυτό! Δεν είναι σκηνοθέτης ο Ιάπωνας, αλλά τραγουδιστής των Can, ενός γερμανικού progressive- rock συγκροτήματος των 60s- 70s! Πάλι για μουσικό ντοκιμαντέρ πρόκειται, όπως καταλαβαίνεις. Στην πρεμιέρα για φίλους, θα προσκληθείς!

celsius33 είπε...

θα μαι εκεί με χαρά!