Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5


Στο Κόκκινο 105,5 δεν ελπίζουμε σε κανένα θαύμα. Μεταφερόμαστε απλά στην Κάλυμνο και ακούμε την Αιμιλία Χατζηδάκη να επικαλείται την Παναγιά Γαλατζανή υπέρ της προστασίας των ναυτικών και των νησιωτών. Τη Μαρίζα Κωχ να τραγουδά Έχε γειά, Παναγιά- ωδή στη μαυροντυμένη ιερή μορφή Της. Τη Φλέρυ Νταντωνάκη που θρηνεί Κλαίει η μάνα μου στο μνήμα, κλαίει κι η Παναγιά. Την Αλίκη Καγιαλόγλου σε ένα συγκλονιστικό Ave Maria, δια χειρός του Fernando Pessoa και σε μουσική του Joao Maria Veiga. Κι ακόμη, τη Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico σε ευρωπαϊκά μεσαιωνικά τραγούδια για την Παναγία, την Παναγία των Κοιμητηρίων του Οδυσσέα Ελύτη δίπλα στην Παναγία των Πατησίων του Νίκου Γκάτσου, καθώς και την επίκληση- μάλωμα του Λουδοβίκου των Ανωγείων στην Παναγιά Ανωγειανή, που άφησε τους χωριανούς της να σφαγιαστούν από τους Γερμανούς κατακτητές.
Σήμερα, 14.00- 16.00 το μεσημέρι, εκτάκτως Στο Κόκκινο 105,5 (www.left.gr)
Συντονιστείτε!

* Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μαρίες και τους Παναγιώτηδες! Να τα εκατοστήσει και η Νένα Βενετσάνου, που σαν σήμερα γεννήθηκε!

2 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Συγχαρητήρια Αντώνη!
Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή εκπομπή!
Οι επιλογές σου όλες ήταν μία και μία! Μπράβο σου!

Αν έχεις δικούς σου που γιορτάζουν, να τους χαίρεσαι!

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
σ' ευχαριστώ, Μαριάννα, να' σαι καλά. Ήταν λίγο εντεχνίλα, αλλά τι άλλα να έπαιζα τέτοια μέρα; Πάντως παραδόξως την άκουσε αρκετός κόσμος. Έχω πολλούς φίλους/ες που γιορτάζουν και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά...