Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ GARY MOORE!


Ωραίοι οι μάγκες στο δίφωνο! Πήγαν όλοι στις διακοπές τους, το κλείσανε το μαγαζί κι αφήσανε εδώ εμένα να ταλαιπωρούμαι μεσ' στην καυτή Αθήνα με συνεντεύξεις, τις οποίες οφείλω να παραδώσω μέχρι τις 17 του μήνα! Ας είναι, όμως! Στο επόμενο τεύχος εξώφυλλο απ' ότι έμαθα θα είναι ο τέως Πυξ Λαξ, Μπάμπης Στόκας, μαζί όμως με τον διεθνή σταρ, rocker και δεξιοτέχνη της κιθάρας Gary Moore! Σε μένα έλαχε ο κλήρος να πάρω τη συνέντευξη από τον Gary Moore και ομολογώ ό,τι άλλο που δεν ήθελα! Θα είναι η δεύτερη συνέντευξη μου με ξένο καλλιτέχνη μετά από τον Preisner, τον συνθέτη του Kieslowski, που δημοσιεύθηκε πέρσι πάλι στο δίφωνο. Χώρια που ως έφηβος ροκάς είχα εκτιμήσει τον Ιρλανδό bluesman, όχι τόσο μέσα από την υπερπροβολή του Still got the blues από το MTV, όσο μέσα από μια αναδρομή στο ξεκίνημα της καριέρας του στα τέλη των 60s, με τους ψυχεδελομπλουζίστες Skid Row και τα περάσματα του από θεμελιακά rock συγκροτήματα, σαν τους Thin Lizzy και τους Colosseum στα 70s! Η αλήθεια είναι πως ο 56χρονος πια Gary Moore ποτέ δεν έγινε Eric Clapton, παρ' όλο που το επιδίωξε ολοφάνερα. Αυτό μαρτυρούν τουλάχιστον οι δημοσιοσχεσίτικοι ελιγμοί του και οι συμμετοχές που κατάφερε να εξασφαλίσει σε δίσκους του. Θέλετε ονόματα; Albert Collins, Greg Lake, BB King, Albert King, όπως και η συμμετοχή του ιδίου σε ένα δυναμικό heavy- rock τρίο με τον Ginger Baker και τον Jack Bruce των Cream! Έχω πολλά να τον ρωτήσω εν όψει και της συναυλίας του στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου. Για την ώρα... κατασκευάζω ερωτήσεις στα αγγλικά, μια και η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεφώνου και e- mail (για να' χουμε και το κεφάλι μας ήσυχο, σε περίπτωση που ο Gary δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικός).

* το βίντεο αφιερωμένο σε όλους όσοι παραμένουν εδώ και σερφάρουν στο διαδίκτυο. Μια από τις πιο καψούρικες οργανικές ηλεκτρικές μπαλάντες του Gary Moore από τη δεκαετία του 1980 με τίτλο The Loner!

5 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Η αλήθεια είναι ότι θα ζήλευα την τύχη σου να πάρεις συνέντευξη από τον Μουρ, αν δεν είχα πάρει κι εγώ μία από κάποιον τρελά διάσημο τυπά, πολυτάλαντο, γοητευτικό και ωραίο...

Δες εδώ να πάθεις!!!

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
respect! Όντως έπαθα πλάκα! Ξέρεις με τι, περισσότερο; Πού από μια πολύωρη κουβέντα τράβηξες ακριβώς το ζουμί της! Σε υπερευχαριστώ, μ' έχεις σκλαβώσει ειλικρινά!

μαριάννα είπε...

Η χαρά όλη δική μου! Η συζήτηση μαζί σου, άσχετα αν συμφωνούμε πάντα ή όχι, με κάνει να νιώθω τον... «Ξανακερδισμένο Χρόνο» και να συμπάσχω με τον Προυστ κατανοώντας τον! ;) Και σ' ευχαριστώ γι αυτό.

musicbug είπε...

Tyxerouli;-)
Morfi o Gary Moore kai poly xaraktiristiki i mousiki tou. Agapimena mou ta "Parisienne Walways", "Nothing's the same", "Always gonna love you", "One day", "Empty rooms" kai merika me tous Thin Lizzy. H alitheia einai oti exw varethei, gia na min pw sixathei, to "Still got the blues", exw na to akousw xronia.
Kalo weekend

BOSKO είπε...

musicbug...
δεν έχεις άδικο, το' χω σιχαθεί κι εγώ εδώ και πολλά χρόνια το Still got the blues. Θυμάσαι τον Μιχάλη Ρακιντζή που' χε βγάλει ένα ίδιο τραγούδι κοπιάροντας ως και το βίντεο- κλιπ του Gary Moore; Στην πυρά, στην πυρά!