Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

συνεχίζονται-από-σήμερα-οι-εκπομπές-στο-κανάλι-1-του-πειραιά-η-λένα-πλάτωνος-συνθέτει-το-μουσικό-σήμα

Σαν ψέματα μού φαίνεται! Από σήμερα ξεκινάω πάλι τις εκπομπές μου στο ραδιόφωνο ύστερα από μια δίμηνη παύση, που με έκανε να ανησυχώ και να νιώθω λίγο σα να...σκουριάζω. Αυτό όμως που μού φαίνεται σαν ψέματα είναι ότι η Λένα Πλάτωνος προσφέρθηκε να μου χαρίσει το μουσικό θέμα-σήμα των εκπομπών μου! Ανυπολόγιστη τιμή μεσ' στην καθημερινότητα πού 'χουμε αναπτύξει πια με τη μεγάλη συνθέτρια! Γι' αυτό και σήμερα, αμέσως μετά το τέλος της πρώτης ανανεωμένης εκπομπής μου, θα περάσω από την οικία της όπου θα παίξει στο συνθεσάιζερ και θα διαλέξουμε μαζί το σύντομο- 1΄και κάτι θα διαρκεί- κομμάτι της. Εννοείται πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα ενημερώσω την ΑΕΠΙ για τη στάνταρ μέρα και ώρα που θα μεταδίδεται το ραδιοφωνικό μουσικό θέμα της Λένας. Έχω μεγάλη αγωνία, χαρά και ικανοποίηση ν' ακούσω την έμπνευση της! Θά 'ναι αργό, γρήγορο ή και τα δύο; Ηλεκτρονικό και ατμοσφαιρικό, πάντως, θά 'ναι σίγουρα! Anyway, δείτε στο ακόλουθο βίντεο τη μικρή συνέντευξη που παραχώρησα στον φίλο Γιάννη Καραμπίτσο (www.camerastyloonline.wordpress.com), που έφτασε μέχρι τη Μικρή Επίδαυρο την περασμένη εβδομάδα, για τη μελοποίηση της Λένας Πλάτωνος στον Κωνσταντίνο Καβάφη.

Κι εδώ, μπορείτε να δείτε τα τραγούδια που θ' ακουστούν στη σημερινή εκπομπή μου:

01. BURGUNDY GRAPES - On the train to Berlin

02. MATT ELLIOTT - What' s wrong

03. LOLEK - Have you noticed (Να τα εκατοστήσεις, Lolekάκο)

04. ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ - Μετακόμιση

05. MARIANNE FAITHFULL - Pirate Jenny

06. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ - Θεατρίνοι (Ποίηση Γ. Σεφέρη)

07. ΗΛΙΑΣ ΛΙΟΥΓΚΟΣ - Τι κάνεις Αλέξαντρε (Ποίηση Γ. Χρονά)

08. ΕΥΣΤΑΘΙΑ - Η πόλη που βυθίστηκε στη μπίρα

09. TANGO WITH LIONS - Angel 's arms

10. ΚΟΡΕ.ΥΔΡΟ. - Πάσχα στο ψυχιατρείο

11. ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ - Είμαι τυχερός (Γ. Αγγελάκα)

12. ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ - Κήρυκας

Συντονιστείτε στο Κανάλι 1 του Πειραιά (www.kanaliena.gr) για μία ώρα, από τις 17.00 έως τις 18.00 το απόγευμα.

9 σχόλια:

thras είπε...

καλορίζικη bosko η καινούργια εκπομπή!!
σίγουρα η λένα θα χει κανει πάλι τα μαγικά της! Μα τι κακό κι αυτό βρε παιδί μου να μην έχω καταφέρει ν ακούσω εκπομπή σου!! μόνο μία είχα ακούσει προ αμνημονεύτων χρόνων για την πάτι σμιθ! τεσπα, στην επόμενη εκπομπή!!

BOSKO είπε...

Θρας...
δεν πειράζει, συντονίσου την επόμενη Παρασκευή-νά 'μαστε καλά-στις 5 το απόγευμα. Θ' ακούσεις και ένα πολύ γλυκό ηλεκτρονικό θέμα της Λένας ως σήμα μόνιμο πια των εκπομπών μου. Το φτιάχνει αυτή τη στιγμή, πορωμένη μπροστά στο συνθεσάιζερ! Μαγεία σκέτη! Μα, να μην έχω μαζί μου σήμερα τη φωτογραφική μηχανή...

Δημοσθ. είπε...

Ψηφίζω Χαλβατζή, Κόρε. Ύδρο, Λένα, Σωτηρία. Κι η Ευσταθία μια χαρά ήταν. Τα πρώτα τα αγγλόφωνα δεν τα πρόλαβα...Ανυπομονώ να ακούσω σήμα θείας Λένας! Σούπερ η ιδέα σας!

BOSKO είπε...

Δημοσθ. ...
νά 'σαι καλά! Είπαμε, την ερχόμενη Παρασκευή!
σ' ευχαριστώ!

despinach. είπε...

Bosko, καλωσόρισα στα πάτριοτ εδάφη!! Βλέπω ότι όλα πήγαν υπέροχα με τις συναυλίες (αναμενόμενο)κ τα σχόλια είναι πολύ θετικά και ευστοχα (όχι όλα)** πράγμα επίσης αναμενόμενον και σίγουρα θα είναι καλορίζικη η εκπομπή με το μουσικό σήμα της Λένας Πλάτωνος!


**έχω να πω ότι κρίμα που η Λένα Πλάτωνος δεν απέδωσε έναν Καβάφη αλά Αλμοδοβάρ για να ικανοποιηθούν μερικοί γκέι που τον περίμεναν πιο τσαχπίνη κ αλλεγκρία...μα το Δία θα πέσουν τα αυτάκια μας με αυτά που ακούμε ώρες ώρες!!
φιλιά!

BOSKO είπε...

Despina...
καλωσήρθες στην Ελλάδα και στη φλεγόμενη-απ' όλες τις απόψεις-Αθήνα. Αναμένω την ανταπόκριση σου και την παρουσία σου τη Δευτέρα αυτή στο Σινε-Κατερίνα (το σχετικό post ψήνεται).
και πάλι καλωσήρθες!

despinach. είπε...

Bosko, σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, είδες δεν είναι τυχαίο ότι μίλησα για πάτριοτ εδάφη τελικά...εννοείται ότι θέλω πάρα πολύ να έρθω κ ίσως με παρέα!! Μόνο που δεν ξέρω πώς να πάω εκεί από άποψη συγκοινωνιών γιατί είδα στο χάρτη ότι δεν έχει πολύ κοντά ησάπ κ μετρό...αν σου είναι εύκολο ενημέρωσέ με από αύριο και για την ώρα επίσης!
Καλό βράδυ!

BOSKO είπε...

Despina...
αύριο, Δευτέρα, το κατατοπιστικό post για τις προβολές.
σήμερα εκκρεμεί το αφιέρωμα στη Φλέρυ για τα 12 χρόνια απουσίας της.

despinach. είπε...

Ωραία Bosko, θα περιμένουμε να διαβάσουμε για τη Φλέρυ! Επίσης νομίζω ότι βρήκα πώς θα έρθω αλλά καλό είναι να μας κατατοπίσεις κι εσύ...και καλή μετακόμιση!
Καλημέρες!