Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

η-ευσταθία-δεν-γουστάρει-τα-πολύ-καλά-παιδιά

Η Ευσταθία είναι η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια που ήρθε χτες βράδυ να με πάρει με τ' αμάξι της από την οικία της Λένας Πλάτωνος για την κανονισμένη συνέντευξη μας. Αφορμή ήταν η έκδοση του νέου της άλμπουμ με τίτλο Είναι πολύ καλό παιδί, για το οποίο θά 'χουμε πολλά περισσότερα να πούμε στο εγγύς μέλλον. Η Λένα εκτίμησε το γεγονός πως για μισή ώρα που κάθισε στο σπίτι της η Ευσταθία, εντάχθηκε απόλυτα στην κατάσταση με τα ασυνάρτητα σουρεαλιστικά ποιήματα πού 'χουμε στήσει. Κατά καιρούς έχουν περάσει πολλοί μουσικοί από της Πλάτωνος και συνήθως την κοιτούν αποσβολωμένοι, αδυνατώντας να μας ακολουθήσουν στο ντελίριο που ελευθερώνει τη σκέψη και κάνει τη φαντασία να οργιάζει. Είδες που η Ευσταθία γράφει η ίδια στίχους και τό 'χει το σπορ; μου έλεγε προ ολίγου η Λένα στο τηλέφωνο. Είπαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα με την Ευσταθία για το καλοκαιρινό τεύχος του διφώνου. Για την ακρίβεια, χάρηκα που γνώρισα έναν νέο άνθρωπο με χιούμορ, άποψη και χωρίς να μασάει τα λόγια του. Σ' ενοχλεί που όλοι λεν ακόμα το ζαμπόν της Ευσταθίας; τη ρώτησα. Είναι σημάδι των συντηρητικών καιρών μας, μου απάντησε, τη στιγμή που η Μαριανίνα Κριεζή τη δεκαετία του 1980 έγραφε μεταξύ άλλων για φασολάδες και τουρλού, μα κανείς δεν έμενε σ' αυτό. Και μάλλον δίκιο έχει. Γειά μας, λοιπόν, Ευσταθία, και χάρηκα για τη γνωριμία!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ευσταθία είναι ένας τέλειο πλάσμα – υπέροχο χωρίς πολλά, πολλά. Την ανακάλυψα από την πρώτη της δισκογραφική απόπειρα [ το φιλανθρωπικό γκαλα ] κατά γούσταρα μόλις το άκουσα γιατί ήταν μια καλή ποπ σμιχτή με ωραία στοιχεία. Μετά παρακολούθησα το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχε με το τραγούδι Ζωή χωρίς εσένα και μου έκανε αίσθηση ήθελα να νικήσει αλλά δεν νίκησε πήρε την 3η θέση [ νομίζω]. Ύστερα από καιρό από την συχνή επίσκεψη μου στα δισκοπωλεία έπεσα πάνω στον 2 δίσκο της χωρίς εσένα η ζωή θα είναι ... δεν άργησα να γίνω φαν αφού άκουσα πολλοστές φορές το τραγούδι της Θέλει μαγκιά. Έβγαλε τον 3ο της δισκάκι με τον ωραίο τίτλο Δεν μπορεί έχει meeting ήταν σφραγίδα Ευσταθία. Τώρα την ξανά συναντάω μετά από καιρό στο μπλοκ σου .... έψαξα άκουσα το καινούργιο της τραγούδι και μου άρεσε... διαβάζω επίσης ότι πήγε στην θρυλική εταιρία ΛΥΡΑ και ότι σε λίγες μέρες κυκλοφορεί και αναμένω ..........

Υ.Γ πολύ ωραία η συνάντηση Μποσκο, Ευσταθία και με την θεά Λένα
Τ.Γ 2 περιμένω να διαβάσω την κριτική σου στο Διφωνο
Υ.Γ3 Θα κυκλοφορήσει και Διφωνο Αυγούστου?

Πέτρος

BOSKO είπε...

Πέτρος...
ωραία, λοιπόν, μας παραθέτεις και το πλήρες βιογραφικό της τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας.
δίφωνο θα βγει τέλη Ιουλίου και μετά μέσα Σεπτεμβρίου πάλι!
Αύγουστο, διακοπές (λέμε τώρα)...

roundel είπε...

ασυνάρτητα σουρεαλιστικά ποιήματα...
σιγά μη δεν έμπαινε κατευθείαν στο κλίμα..τέτοιο παιδί που είναι...
τη συμπαθώ...

BOSKO είπε...

roundel...
και καλά κάνεις!
χαιρετώ!

mansta είπε...

Αγαπάμε την Ευσταθία γιατί (εκτός από, πολύ, 'καλό παιδί') είναι μία τραγουδίστρια-φαινόμενο στους μίζερους καλλιτεχνικά καιρούς που διανύουμε στην ταλαιπωρημένη τούτη χώρα. Γράφει μόνη της στίχους και μουσική, ερμηνεύει, έχει ήδη 4 albums στο ενεργητικό της, αν έκανε η ίδια και τις δημόσιες σχέσεις της θα ήταν κορίτσι θαύμα (που είναι δηλαδή). Τότε γιατί δεν έχει τον σεβασμό και την αναγνώριση που της αναλογούν και της αξίζουν; Ποιές άλλες υπάρχουν στην ηλικία της με τα ίδια χαρακτηριστικά; Όχι πείτε μου γιατί πραγματικά το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Τότε τί φταίει (εκτός από το γεγονός του ότι δεν προηγήθηκε του lifestyle που ροκάνισε την καλή μουσική); Είναι πολύ ιδιοσυγκρασιακή για τους εμπορικούς και υπερβολικά pop και σαρκαστική για τους έντεχνους; Η πιο κραυγαλέα (για την ηλικία της, το ξανατονίζω) περίπωση αδικημένης, εξώφθαλμα ταλαντούχας και χαρισματικής, δημιουργού σήμερα. Όντως, 'θέλει μαγκιά' για να μην αρχίσεις τις εκπτώσεις. Έίμαστε μαζί σου κορίτσαρε!
Εξαιρετικό blog, καλή συνέχεια και την αγάπη μας απ΄τον Βορρά!